Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
Rekomendowane odpowiedzi
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez jasiujasiu1
Cześć,
Szukam solidnego zegarmistrza (najlepiej w Gdańsku, ale nie koniecznie), który podejmie się odbudowy CASIO EF-500D-1AV.
Dlaczego odbudowa? Bo zegarek byl jakiś czas temu "odnawiany", ale nie jestem zadowolony.
Aktualnie trzeba:
- wymienić szkiełko, które nie jest oryginalne, łatwo się porysowało, jest wklejone bez uszczelki - co jest niezgodne z oryginałem, zegarek stracił na wyglądzie
- zamontować poprawne teleskopy w zapince bransolety - jeden z użytych był najtańszy, uniwersalny, przez co wystawał z zapinki i zahaczał ubrania - ostatecznie rozpadł się po bardzo krótkim czasie, potrzebne są takie z krótkim końcem, jednym kołnierzem lub zaokrąglone... różnie sie nazywają
- naprawić przycisk/funkcję kasowania chronografu, bo trzeba użyć dużej siły, albo kilku prób aby minutnik się wyzerował
- wymienić wszystkie uszczelnienia (włącznie z przyciskami) - wg mnie zegarek stracił szczelność, bo na szkiełku od wewnątrz pojawił się jakiś osad
Pewnie jeszcze coś by się znalazło.
Dlaczego chcę odbudować ten zegarek pomimo znikomej wartości?
- bo noszę go bez przerwy 20 lat
- bo ma pewną cechę, której nie ma żaden aktualnie produkowany zegarek (albo mało zegarków ma) - piny zamiast teleskopów w kopercie. Dla mnie to mistrzostwo świata i obowiązek.
Mam już szkiełko i uszczelkę (podobno Casio)
Rozważam zakup całej nowej bransolety (są ponoć dostępne, ale na zamówienie, za granicą)
Dajcie znać proszę, czy znacie kogoś, kto wziąłby taki temat na warsztat.
Pozdrawiam
Jasiu
-
Przez Pawelus
Zachęcam do podzielenia się swoimi zdjęciami radzieckich zegarków Pobieda.Oto kilka moich
-
Przez mandolo667
Cześć! Poszukuję jakiegoś specjalisty / zegarmistrza na terenie Warszawy, który pomógłby mi z oceną autentyczności Omegi.
Zegarek będę miał w ręku, podjechałbym ze sprzedawcą. Macie kogoś godnego polecenia?
Dzięki za pomoc i pozdrawiam
-