Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

stick

Junkers - stosunek jakości do ceny

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio spotkałem w jednym z butików zegarki marki Junkers - w stylu vintage. Jaki jest Waszym zdaniem stosunek jakości do ceny? Warto brać pod uwagę ewentualny zakup zegarka tej marki? Myślę oczywiście o modelach mechanicznych choć nie wykluczam kwarca. Mam wątpliwości dotyczące szkieł - głównie plastik. Spotkałem się z opinią, że rysują się od samego patrzenia, inni uważają, że hesalit daje radę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne zegarki, głównie na solidnych japońskich mechanizmach. Powiedziałbym, że stosunek jakość/cena raczej zrównoważony/adekwatny. Rysy na szkle - zależy od użytkowania i szczęścia (czasem o coś zarysujesz, nawet jak się bardzo starasz o nic nie przydzwonić zegarkiem). Zawsze bezpieczniej jest kupować zegarki ze szkłem szafirowym (to z kolei jest trochę bardziej wrażliwe na mocne uderzenia - niby bardziej kruche - ale też trzeba mieć pecha, by jakieś zbić). Hesalitowe szkła mają tę zaletę, że płytkie ryski da się później spolerować. Po drugie są wypukłe, co dodaje zegarkom w stylu Junkersa uroku.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektóre modele są na szwajcarskich mechanizmach -  ETA. Miałem 3 modele Junkersa i szczerze polecam. Szczególnie te z hesalitowym szkłem. To prawda, że łatwo łapie ryski mankietowe, ale wyglądają moim zdaniem obłędnie. Poza tym te płytkie można spolerowac nawet capecodem  B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma nic piękniejszego niż wypukłe szkło hesalitowe ... jest 'klimatyczne' a i czytelność doskonała. Przez wiele, wiele lat nosiłem Glashutte Spezimatic właśnie z takim szkłem, w dodatku na co dzień, bo miałem wówczas tylko jeden zegarek ... i dało radę! :) A potem długo nie mogłem przyzwyczaić się do płaskiego szkła szafirowego w innych zegarkach :(  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logo trochę "kotłowe", ale to chyba nie tragedia. A orientuje się ktoś może czy Zeppeliny są w tych samych kopertach? Nie mam gdzie zobaczyć na żywo, a nie bardzo chcę brać w ciemno przez internet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale Zeppeliny mają logo muzyczne, nie? :P

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sol tylko te w kopertach z ołowiu :P

Co do kopert, obie marki są produkowane przez tą samą firmę, więc całkiem prawdopodobne, że dzielą ze sobą pewne elementy. Nie jestem do końca pewien, czy mają takie same koperty, bo ich modele się od siebie trochę różnią - obie kolekcje niby na ten sam temat, ale się uzupełniają.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sol Zeppeliny mają logo ledowe  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logo trochę "kotłowe", ale to chyba nie tragedia. A orientuje się ktoś może czy Zeppeliny są w tych samych kopertach? Nie mam gdzie zobaczyć na żywo, a nie bardzo chcę brać w ciemno przez internet.

Firma nawiązuje do historii lotnictwa a nie ogrzewania :)

Co do kopert , producent to http://www.pointtec.de tak wiec mozna oczekiwać wspólnych rozwiązań .

Stosunek ceny do jakosci jest na dobrym zrównoważonym wg. mnie poziomie.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadnego nie posiadałem ale kilka na żywo oglądałem i uważam , że cena/jakość na przyzwoitym poziomie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że firma nawiązuje do historii lotnictwa, ale jak się pracuje w branży instalacyjnej, to skojarzenia nasuwają się same  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak historia lotnictwa jest bardziej interesująca .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.