Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Darecki

Stare Omegi z Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przyznam, że totalnie nie orientuję się w tej kwestii ale po ostatnim podstoliku krakowskim jestem pod ogromnym wrażeniem tychże zegarków. Idąc za ciosem zacząłem przeglądać Allegro i proszę o opinie dot. poniższych zegarków - czy są to:

- rokujące egzemplarze 

- na ile są oryginalne (w jakim stopniu)

- czy te ceny to standard czy też szukanie naiwnego.

pierwszy

http://allegro.pl/zegarek-omega-automatic-seamaster-rok-63-unikat-i6052953451.html

drugi

http://allegro.pl/zegarek-omega-seamaster-rok-59-stal-14k-unikat-i6053026579.html

z góry dziękuję za wszelkie konstruktywne komentarze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki zostały przygotowane na sprzedaż ( czytaj odnowione ), dla kolekcjonera nie mają dużej wartości, ale jak widać po osobach licytujących jest popyt na " malowanki ".

Only vintage ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba zegarki pomalowane na czarno , zgodnie z modą a nie z wyglądem oryginalnym.

Ponadto drugi moim zdaniem to składak z kilku.

"profesjona;nie"  przygotowane do sprzedaży.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie są to egzemplarze które bym zakupił do kolekcji.

Tarcze pomalowane, koperty wyszlifowane 'do kości"- koronki to raczej chińskie zamienniki...

Nie sprawdzalem czy to składaki bo odpadają na starcie....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ja pisza koledzy. Dlatego tez nie ma niestety najmniejszej pewnosci jak te zegarki wygladaly jeszcze jakis czas temu i ile maja wspolnego z oryginalnym egzemplarzem, ktory byl baza dla ich obecnego wygladu. Ceny na Allegro jak dla mnie sa kosmiczne (abstrahujac nawet od tego, ze dotycza egzemplarzy nic nie wartych kolekcjonersko). Niestety zawodowi sprzedawcy na Allegro (nie mowie, ze akurat ten bo tego nie wiem) stosuja tez rozne niezabardzo uczciwe triki by ceny podbic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ciekawe drugi z zegarków (co do pierwszego nie orzeknę, gdyż fotki mechanizmu nie są zbyt pomocne) został wypucowany z zewnątrz. Mechanizm wyraźnie kontrastuje ;)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po jakiego grzyba czyścić mechanizmy jak ich nie widać. przecież wskazówki się poruszają a jak większość pisze " mechanizm po przeglądzie". później niech się klient martwi co dalej- najwyżej zegarek nie będzie chodził dokładnie a sprzedający pisał że po przeglądzie a nie po konserwacji.

tak jest niestety u większości sprzedających takie zegarki

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za informacje, powoli zaczynam poważnie myśleć nad zakupem. Widzę jednak, że nie jest to takie proste :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.