Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

IrminaWiderska

amatorka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Ja co prawda nie jestem związana tematem zegarków, jednak zajęłam się genealogią i dzięki temu odkryłam w domu pewne skarby sprzed wielu lat. Jednym z tych skarbów właśnie jest zegarek kieszonkowy remontoir ancre. Należał on do mojego dziadka. Niestety nie posiada on tarczy (cyferblatu) i wskazówek. Chciałabym uzupełnić w nim te braki, jednak nie posiadam wiedzy na ten temat. 

I tutaj pojawia się prośba skierowana do Was. Czy w oryginale owe zegarki posiadały tarcze z napisem firmy, czy wogóle nie było na takiej tarczy napisu. Chciałabym dobrać oryginalną tarczę do tego zegarka- znalazłam nawet ofertę w internecie kupna całego takiego zegarka- jednak w tej ofercie na tarczy widnieje napis "romea watch" Nie wiem czy ktoś skompletował ten zegarek i dobrał jakakolwiek tarczę, która pasowała, czy może zegarki te uzywały tarczy owej firmy:) oferta jest tutaj http://olx.pl/oferta/zegarek-kieszonkowy-remontoir-CID767-IDcVxhR.html#ca90396482

Bardzo mile widziane byłaby pomoc w zakupie odpowiedniej tarczy lub chociaż informacja gdzie można nabyć pewniaka:) A także więcej informacji na temat owego zegarka

Mój zegarek chciałabym skompletować i dać w prezencie mojemu tacie, który zainspirował mnie do poszukiwań korzeni rodzinnych.

Z góry dziękuję

Irmina

podsyłam Wam również zdjęcia mojego zegarka

post-90812-0-87211400-1460385519.jpg

post-90812-0-96039000-1460385520_thumb.jpg

post-90812-0-37796900-1460385522_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.