Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Heathcliff

Zegarmistrz w Krakowie dla Orient

Rekomendowane odpowiedzi

Mój orient w pierwszych dniach używania spieszył +5 sec/dzień. Teraz jest to +40sec na dzień. Znacie jakiegoś dobrego zegarmistrza w Krakowie, który mógłby na niego zerknąć i coś podziałać?

Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

P.Paweł Wojnar, Rynek 28.

40 sek na pewno jest poza domyślną odchyłką mechanizmu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest +40 sec odchyłu względem zegara w moim komputerze. Nie wiem jakie jest akceptowalna/domyślne odchylenie w dokładności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmawiałem z Wojnarem kilka tygodni temu w sprawie naprawy Seiko i powiedział że gdyby to był Orient to ma dużo więcej części dostępnych :)

Samego Wojnara też mogę polecić, naprawiałem lub robiłem u niego przegląd kilku zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj. Zegarek jest nowy? On się dociera. Może wariować zanim się nie dotrze. Odczekaj zanim oddasz na serwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisze Kolega wyżej. Jeśli kupiłeś nowy zegarek daj mu miesiąc, parę tygodni. No chyba, że używkę od kogoś kupiłeś, wtedy może serwisu potrzebować.

Wytapane z mojego Huawei P9.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.