Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Heheczab

Certina DS Caimano Gent Automatic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, właśnie planuję kupno mojego pierwszego zegarka, czy Certina DS Caimano Gent Automatic jest dobrym wyborem? Na zegarkach się nie znam, ale może znajdzie się ktoś kto podzieli się ze mną opinią na temat samej firmy jak i tego modelu, ewentualnie zaproponuje inny do ~1800zł? 

Tutaj link do zegarka: http://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/6629_Certina_DS_Caimano_Gent_Automatic_C0174071605701

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Caimano to fajniutki zegarek, ale mały. Jeśli obwód Twojego nadgarstka nie przekracza 17 cm, to wszystko OK.

Popatrz jednak może jeszcze na nasz bazarek :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek fajny właśnie przez to, że mały i mega wygodnie się go nosi, nic nie odstaje, nic nie przeszkadza. Dla mnie bardzo fajny, jak się podoba to bierz.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie trochę się obawiam czy ta certina nie będzie za mała, ale mam 17 lat i ogólnie jestem dość szczupły, więc chyba nie powinno być problemu. 

A co myślicie o takim Tissocie? http://www.czaszegarkow.pl/tissot-tradition-czarny-skora-p-22438.html

Który wy byście wybrali? Który według was jest lepszy, ładniejszy? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zupełnie inny zegarek. Większy, kwarcowy, z chronografem, dużo mniejszą WR. Dla mnie ten Tissot nie ma absolutnie żadnego startu do Certiny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanów się może jakiego zegarka poszukujesz, bo linkowane modele nijak się mają do Caimano.

Z ostatniego postu Certina fajna, Tissoty na plastikowym G10 to szajs.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to sam do końca nie wiem czego ja szukam. Tak jak mówię - na zegarkach się nie znam, chciałbym żeby był ładny i wart swojej ceny. To czy jest ładny potrafię ocenić samemu, o resztę pytam was. 

Czy według was jest sens kupować taki używany zegarek? http://allegro.pl/certina-ds1-automatic-tytan-kpl-100-ok-super-i6287856902.html#thumb/2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie znasz się na zegarkach, to staraj się unikać allegro, olx i inne tego typu zagłębia podróbek.

Nasz bazarek duuuuużo pewniejszy. Tutaj też znajdziesz Certiny, Tissoty i przynajmniej nikt Ci lipy nie wciśnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do tej Certiny, jeśli jest ona oryginalna, to czy ta cena jest rozsądna? I co myślicie o samym modelu? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja generalnie unikam tytanowych zegarków. Nie da się tego wypolerować w razie jakiegoś nieszczęścia.

Model OK, ale lepszy by był w stali. Cena jak za 3-letni zegar bez gwarancji d**y nie urywa :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.