Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Magda28

reklamacja paska od zegarka damskiego Casio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zakupiłam zegarek 17.04 czyli stosunkowo niedawno. Do sprzedającego napisałam 30.06 gdyż pasek robi się coraz brzydszy i powoli schodzi z niego biały kolor co widać na zdjęciach. Zegarek pochodzi spoza polskiej dystrybucji czyli nie był kupiony u Zibi. 

Zegarek w momencie gdy napisałam do sprzedawcy użytkowałam od 2 miesięcy dopiero więc raczej takich problemów nie powinno być. 

Sprzedawca odpisał że w gwarancji jest wpis, iż pasek nie podlega gwarancji , jednak w momencie zakupu nikt mnie o tym nie poinformował. Jednak zdecyduje się na reklamacje ponieważ sama firma casio jak i sprzedawca odpisał że nie powinno się tak dziać bo 3 miesiące to krótki okres. Pani odpisała że mogę wysłać do serwisu i że Każda reklamacja jest rozpatrywana indywidualnie jednak najprawdopodobniej serwis potwierdzi, że jest to naturalne zużycie  anie wada produktu i w takim wypadku wymiana paska na nowy będzie odpłatna  Nie uśmiecha mi się wydawać kolejne 100 zł na pasek zwłaszcza gdy zegarek kosztował ponad 400 zł.

Teraz pytanie: 

czy reklamacja opiera się na podstawie Ustawy konsumenckiej, na podstawie rękojmi, czy korzystając z gwarancji ? 

post-90322-0-75196700-1471373289_thumb.jpg

post-90322-0-91957800-1471373307_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek tak jak pisze w papierach nie podlega gwarancji. Nikt Ci jej nie uzna, szkoda nawet odsyłać. To normalne zużycie paska, niszczą się, czasem szybciej, czasem wolniej, wiele czynników: pot, kolorowe ubrania które co odbarwiają, narażenie na wilgoć, przetarcia itp. Niestety szczególnie w lecie jest to uciążliwe dlatego wiele osób zmienia na lato pasek na bransoletę, pasek kauczukowy albo parciany, które w takim okresie lepiej się sprawdzają. Musisz wymienić pasek i tyle, niekoniecznie na oryginalny. Dobrej jakości paski można kupić poniżej 50zł.

Wytapane z mojego Huawei P9.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup nowy pasek...

Na zdjęciach widać że to z powodu złego użytkowania.....[poza szwem jest "wyszarpana' skóra], kąpiesz się z zegarkiem, lub przedzierasz przez dzunglę?

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup nowy pasek...

Na zdjęciach widać że to z powodu złego użytkowania.....[poza szwem jest "wyszarpana' skóra], kąpiesz się z zegarkiem, lub przedzierasz przez dzunglę?

Jesteś jasnowidzem że widzisz od czego ? To może zmień zawód :-)

Nie kąpie się z zegarkiem, nie zmywam naczyń w zegarku ani nie sprzątam w zegarku. Zakładam go tylko przed wyjściem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest wytarty i poszarpany, pisze co widać,

pominowszy fakt że sam pasek to prawdopodobnie bubel.

Kup nowy, lub najlepiej bransoletę, posłuży dlużej.

Na końcu napisałem znak zapytania, a więc niczego nie stwierdziłem.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest wytarty i poszarpany, pisze co widać,

pominowszy fakt że sam pasek to prawdopodobnie bubel.

Kup nowy, lub najlepiej bransoletę, posłuży dlużej.

Na końcu napisałem znak zapytania, a więc niczego nie stwierdziłem.

Wytarty owszem, ale poszarpany nie wiem niby od czego. 

Gdybym chciała bransoletkę kupiłabym zegarek na bransoletce.

Twoje stwierdzenie były ironiczne :-) Zwłaszcza odnośnie dżungli. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To innaczej :P , pasek nie podlega reklamacji podobnie jak fleki w szpilkach.

Gdybym chciała bransoletkę kupiłabym zegarek na bransoletce.

".....- Co to ma być?

- To stek proszę pana.
- Przecież widzę, że to jest stek, miał być z fytkami, nie?
- Pan się chyba pomylił.
- Że co zrobiłem? Chcesz coś jeszcze powiedzieć? Zabieraj to! Jakbym chciał bez frytek, to bym chyba powiedział poproszę bez frytek, NIE!!!???
- Jaki ty jesteś twardy.
- Jestem człowiekiem z miasta.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz pytanie: 

czy reklamacja opiera się na podstawie Ustawy konsumenckiej, na podstawie rękojmi, czy korzystając z gwarancji ? 

W niektórych przypadkach powinna opierać się na zdrowym rozsądku...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W niektórych przypadkach powinna opierać się na zdrowym rozsądku...

Ja się o to pytam ponieważ taki zapis jest na stronie firmy na podstawie czego opiera się gwarancja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"......Sprzedawca odpisał że w gwarancji jest wpis, iż pasek nie podlega gwarancji.....

........ Pani odpisała że mogę wysłać do serwisu i że Każda reklamacja jest rozpatrywana indywidualnie jednak najprawdopodobniej serwis potwierdzi, że jest to naturalne zużycie  anie wada produktu i w takim wypadku wymianie na nowy będzie odpłatna...."

Ja się o to pytam ponieważ taki zapis jest na stronie firmy na podstawie czego opiera się gwarancja...

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.