MarekB 0 #1 Napisano 17 Sierpnia 2016 Hej,wpadły mi w oko takie zegarki:http://www.bergmann-watches.com/ Firma Bergmann niby powstała w 2002 roku, ale znalazłem też jakieś zegarki z lat 60. i 70. tych XX wieku. Może w 2002 roku przejęli markę nowi właściciele. Kto wie? Zegarki śmiesznie tanie: od 50 do 150 zł. Automat nawet za dwie stówki mają. Chińszczyzna obrandowana niemiecką firmą? Jakaś mała firma w Niemczech? Ktoś, coś? Z góry wielkie dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekB 0 #2 Napisano 18 Sierpnia 2016 Rozumiem, że nie ma nawet o czym pisać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 133 #3 Napisano 18 Sierpnia 2016 Stawiam na chińczyki że sztucznie napompowaną historią i germany na tarczy zdecydowanie na wyrost. Wytapane z mojego Huawei P9. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom1303 7 #4 Napisano 20 Sierpnia 2016 Made in China. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach