Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

bolo126

dziwny LED nie warel...nie elektronika...zatem co ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam pasjonatów najciekawszego hobby na świecie...

w ubiegłym tygodniu stałem się posiadaczem fajnego LED-a w realu wygląda jak nowy i nawet działa ;)

ponieważ nie stać mnie na warela cieszę się i z tego...ale za skarby nie mogę go zidentyfikować myślałem,że najbliżej będzie

TIMEX SSQ...ale chyba to nie to...będę wdzięczny za każdą podpowiedź.

post-77220-0-67469700-1473700290_thumb.jpg

post-77220-0-86886900-1473700344_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No-name'ów była cała masa w tym stylu. U mnie w domu nawet dwa leżą, padnięte niestety, ale pamiątkowe, więc trzymam. Na kopercie i deklu nic, z tego co pamiętam. Moduł Sanyo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

całkowicie bez oznaczeń,ani po wew.ani po zew.stronie dekla..choć zegarek jest zrobiony porządnie (dekiel z zakręcanym pierścieniem,stosowna masa samego czasomierza,uszczelnienia itp.)

czyli co ...to takie jednorazówki lat 70 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednorazówki to chyba nie, bo pewna część tego jeszcze działa i - jak sam zauważyłeś - zegarek (podobnie jak moje) wykonany jest porządnie. Po prostu jedno z pierwszych podejść do bateryjkowej masówy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A swoją drogą to takie trochę obce obecnie zjawisko,że przedmiot codziennego użytku po 40 latach nadal działa i przyzwoicie wygląda....w dobie obecnej chińszczyzny jakoś ciężko to sobie wyobrazić,że nawet dawna masowa produkcja miała swoją jakość...nie to co dziś B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo natłukli, to część działa ;). Tanie mechaniki, przewidziane pewnie na kilka lat pracy, też czasem do dziś chodzą. Tak jak i w miarę współczesne zegarki typu Q&Q czy Perfect. Odrapane, ale chodzą po 20 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.