Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lpezda

Omega Seamaster z lat .70

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Po pierwsze dobrze, że tu trafiłem parę miesięcy temu zanim kupiłem DW :)

Po wielu wieczorach spędzonych na lekturze zdecydowałem się na Orienta Bambino ER2400MW... i przed zakupem wszedłem na allegro... i od zawsze w głowie siedział mi Omega Seamaster (chyba ze względu na Bonda).

Na allegro jest obecnie Omega Seamaster z lat .70 od sprzedawcy arizoac (z tego co szukałem dawno temu próbował udzielać się na forum).

Link do aukcji: http://allegro.pl/omega-seamaster-stal-top-stan-i6551681940.html

Zapewne trudno wypowiedzieć się o oryginalności zegarka, ale chciałbym zapytać czy coś czeka mnie jeszcze po zakupie? Serwis? Czy nie będzie z nim problemu w codziennej eksploatacji? Czy może jest to tylko zegarek do kolekcji?

Czy poza marką i klasycznym stylem oferuje on jakość dorównującą nowoczesnym zegarkom - takim jak ww. Bambino?

Dziękuję z góry za rozwiązanie wątpliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość GCE

Polerka była, i to grubo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwie złe wiadomości o których sprzedawca nie napisał w ogłoszeniu,zegarek ma mechanizm z ręcznym naciągiem prawdopodobnie cal.601 ,po drugie ma kopertę typu unishell.,Jeżeli chcesz codziennie nosić zegarek to zdecydowanie Bambino automatic,datownik,pół ceny Omegi, nowy, i najważniejsze rozmiar   .,Omega ma 32mm ,Orient 40,5 mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję bardzo za fachowe odpowiedzi. Odpuszczam Omegę i biorę coś dobrego i pewnego.

Można zamknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat omegi jaki klasyka bym nie odpuszczał :) , natomiast ten egzemplarz z linka bym sobie darował.

Only vintage ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Omegi wrócę kiedyś. Na razie cieszę się z nowego Bambino :)

Dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.