Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość steven

Gdzie mogę sprzedać taki zegarek?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość steven

Witam!

Pisałem jakiś czas temat na forum, iż mam do sprzedania zegarek Rolex ( http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic....&highlight= ). Niestety do tej pory nie udało mi się go sprzedać.

Prosiłbym bardzo o pomoc, gdyż nie wiem gdzie jeszcze mogę znaleźć nabywcę na niego.

A może któryś z forumowiczów byłby zainteresowany?

Pozdrawiam,

Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt nie pomógł, i nie pomoże pewnie póki nie wkleisz zdjecia oferowanego zegarka....

myślę ze jesteś w błędzie, nie będzie ofert póki zdjęć nie będzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość steven

W takim razie niedlugo zamieszcze zdjecia, skoro sa wazne.

Mi chodzilo jedynie o informacje gdzie lub w jaki sposob moge taki zegarek sprzedac. Bo dla mnie wazny jest wlasnie dostep do takich zrodel, pozniej dopiero jesli trafie to zmiaeszcze dokladne informacje i zdjecia nt przedmiotu.

Wdzieczny bede za pomoc.

Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ireneusz Paluszek
Mi chodzilo jedynie o informacje gdzie lub w jaki sposob moge taki zegarek sprzedac. Bo dla mnie wazny jest wlasnie dostep do takich zrodel

nie będe odkrywczy, ale ...

jeżeli chcesz, żeby cały świat mógł się zapoznać z twoją ofertą skorzystaj po prostu z ebay albo chrono24 (zmultiplikujesz wtedy szansę sprzedaży)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość BLF
Witam!

Pisałem jakiś czas temat na forum, iż mam do sprzedania zegarek Rolex ( http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic....&highlight= ). Niestety do tej pory nie udało mi się go sprzedać.

Prosiłbym bardzo o pomoc, gdyż nie wiem gdzie jeszcze mogę znaleźć nabywcę na niego.

A może któryś z forumowiczów byłby zainteresowany?

Pozdrawiam,

Damian

Damian, chcę Cię sprowadzić na Ziemię, bo widzę, że od kilku miesięcy błądzisz w chmurach.

Zobacz tutaj:

http://cgi.ebay.ch/Ladies-Rolex-Swiss-Oyst...emZ150118752325

Tam taki sam zegarek jest oferowany przez Ciebie, jest oferowany za ok. 6200 złotych (połowa ceny oferowanej przez Ciebie) no i jak do tej pory nie ma szczególnie wielu zainteresowanych.

Damian, nie wiem jakie masz doświadczenie w handlu.

Ja już dość dużo w swoim życiu sprzedałem i dużo kupiłem, więc mogę powiedzieć, że tak drogi (jak na polskie warunki) towar wymaga dużo solidniejszego podejścia.

Jeśli sam nie możesz go sprzedać to zleć sprzedaż komuś, kto ma do tego więcej serca. Umówcie się na wielkość prowizji. Może dostaniesz sporo mniej niż planowałeś, ale towar będzie sprzedany.

Ja osobiście Ci nie pomogę, bo mieszkam zbyt daleko, a nie podejmuję się sprzedaży towarów, których nie miałem w ręce. Ale może ktoś w Twojej okolicy będzie chciał zarobić kilka groszy i sprzedać zegarek w Twoim imieniu.

Tak pod Twoją rozwagę: gdy sprzedawałem na Allegro telefon w imieniu znajomego to umówiłem się z nim, że zatrzymam 40% kwoty uzyskanej na aukcji. W Twoim przypadku chodzi o droższy produkt, więc pewnie prowizja pośrednika byłaby (procentowo) mniejsza, może zaproponuj prowizję kwotową, kilkaset złotych.

Moim zdaniem ktoś musi ten produkt ładnie sfotografować, opisać i wystawić tam, gdzie znajdą się potencjalni kupujący.

Konkludując: radzę poważnie zejść z ceną i przekazać zegarek komuś kto ma więcej serca do handlu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość steven

Witam!

BLF, wziąłem sobie do serca twój post i podchodzę jak najbardziej poważnie do sprzedaży tego zegarka. Problemem jest jednak brak czasu i odpowiednich kontaktów by można było cokolwiek zdziałąć w tym kierunku. Do tego dochodzi fakt, iż większość osób z którymi rozmawiałem nt. tego zegarka z góry skreśla mą ofertę twierdząc, że skoro nie ma dokumentów to napewno zegarek jest kradziony. W ten oto sposób tracę potencjalnych nabywców, nie jestem wiarygodny i jakoś nie mam pomysłu na to co zrobić by nim się stać. Liczę na wskazówki i pomoc z waszej strony, gdyż napewno macie większe doświadczenie w "tych" sprawach niż ja.

Ponadto wrzucam zdjęcia, które ostatnio zrobiłem:

IMG_0897.jpg

IMG_0899.jpg

IMG_0901.jpg

IMG_0902.jpg

IMG_0903.jpg

IMG_0904.jpg

Tak jak wspomniałem w w/w temacie z sekcji OFERUJĘ od czasu znalezienia zegarka nie czyściłem go żadnymi środkami, nie konserwowałem itp. bo się po prostu na tym nie znam. Został jedynie delikatnie przeczyszczony z zewnątrz, żadne inne czynności nie miały miejsca.

Pozdrawiam,

Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SPORTURA 01

Nie chcę cię straszyć, ale bez dokumentów będzie bardzo ciężko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość steven

A możesz coś więcej na ten temat powiedzieć? Coś wiesz czego ja nie wiem?

Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość libero

Daj go dziewczynie , albo zainwestuj w papiery....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A możesz coś więcej na ten temat powiedzieć? Coś wiesz czego ja nie wiem?

Damian

Parafrazując.

Normalny zegarek kosztuje ok. 600-1000 zł.

Dałbyś za samochód 100 000 zł nie mając do niego f-ry, książki, papierów, umowy z poprzednim właścicielem itp. ?????

A mechanoskopie sam sobie możesz zrobic..... :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.