Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Pytajniczek11

Podróbka czy prawdziwy Casio G Shock

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem że to nie twoje fotki-nic prawie na nich nie widać.

Ja ogólnie jak na starcie foty są do bani to olewam sprzedającego i zegarek.Takie nie można nawet z netem porównać co jest podstawą a lipy jest coraz więcej do kupienia.

Tapnięte z Mi5s Plus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na oryginał, ale przydałyby się dobrej jakości fotki. No i jeśli ma gwarancję, to foto karty gwarancyjnej. Na pudełku znajduje się naklejka z kodem EAN i numerem modelu zegarka - foto tej naklejki też by się przydało do weryfikacji.

Currently AWG-M100B-1AER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OLX...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość davidofx

czyli 99% fake...

Sprawdź nr seryjny na deklu. Ale te modele można łatwo poznać po wskazówce malej pod 12. W podróbkach się nie rusza.

Inne są też cyfry na wyświetlaczu tzn inna czcionka.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź nr seryjny na deklu. Ale te modele można łatwo poznać po wskazówce malej pod 12. W podróbkach się nie rusza.

Są już podróbki z działającą tą wskazówką.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, sam trafiłem na podróbkę, o dziwo w pełni działającą, modelu GA-110. Nawet dało się dokonać korekty położenia początkowego wskazówek. Generalnie moduł działał identycznie, jak w oryginale oprócz jednej rzeczy - nie działał w nim tryb serwisowy (test wyświetlacza). Zdjęcia również były niewyraźne, zegarek miał naklejoną folię zabezpieczajacą zarówno na szybce wyświetlacza, jak i na deklu - w oryginałach w tym modelu nigdy nie ma folii. Poza tym bardzo nieprecyzyjnie były namalowane elementy graficzne na tarczy, napisy "G-SHOCK" oraz "PROTECTION" na bezelu były wykonane inną czcionką (minimalnie, ale jednak), pasek zegarka miał nadlewki materiału. Ogólnie jak ktoś jest niezorientowany w temacie, to po samym zdjęciu można faktycznie dojść do wniosku, że trafiło się na oryginał.

Zegarek na szczęście udało mi się zwrócić i odzyskałem koszty przesyłki, także na tej transakcji nie straciłem ani złotówki, a zyskałem cenne doświadczenie. :)

Currently AWG-M100B-1AER

Numer seryjny na deklu bity jest tylko w zegarkach wyposażonych w panel solarny Tough Solar. W GA-100, o którym tu mówimy, numeru seryjnego nie ma.

Currently AWG-M100B-1AER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pudełku jak i na zegarku pod spodem taki sam numer seryjny,wszystko działajce+ faktura zamawiania z odziwo mojego

Miasta i takowo istniejącego sklepu,czyżby wszyscy oszukiwali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekaj, czekaj, jaki numer seryjny? Wydaje mi się, że mylisz numer seryjny z numerem modelu. Przykład numeru modelu to GA-100B-2AER. Numer seryjny zaś ma format 202A199F, gdzie 202A to kod fabryki, a 199F to data produkcji, czyli 199-ty dzień roku 2016. Oprócz tego pod kodem kreskowym jest jeszcze 12 lub 13-cyfrowy numer odpowiadający kodowi kreskowemu - w Stanach jest to 12-cyfrowy UPC, a w Europie 13-cyfrowy EAN. Zatem jeśli masz zegarek taki, jak na zdjęciach, to na pewno nie ma na nim numeru seryjnego.

Currently AWG-M100B-1AER & Roman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.