abir 8440 #2226 Napisano 2 Czerwca 2018 cześć brązowiaki,dopiero wróciłem z Bożego Ciała, ale była impreza ... 3 dni opalania, sam jestem jak brąz zostałem wywołany do tablicy, czuję się w obowiązku odpowiedzieć koledze generałowi lub majorowi lub obu naraz lub głównemu majorowi....sam się zakręciłem Większych nie było ?oczywiście że są. poczytaj proszę o marce maranez i dowiesz się że są większe modele rawai Panerai dla ubogich /rozumiem, że mówimy o panerai w brązie, bo te tanie stalowe są strasznie tandetne/odnoszę wrażenie że to miało być obraźliwe lub sugerujące może Twoją dużą zamożność. gratuluję że Ci się powodzi - jeśli tak jest. choć porównanie rawai do panerai jest lekko chybione, nie widzę tu wielkiego podobieństwa. trochę nie rozumiem tego. lepiej bym się poczuł gdybyś porównał mój zegar do U-BOAT BRONZE /też nie podobny, ale za to jaka cena /definicji ubóstwa jest wiele, każdy ma inną. Jeśli ubóstwem dla Ciebie jest nie posiadanie panerai, a bogactwem jest panerai na ręku to rzeczywiście jestem ubogi i stać mnie tylko na takie zabawki Brzydki... mylisz się, przebywasz w ciemnościach błędów i pomyłek. jest bardzo ładny. postaraj się obejrzeć go na żywo. też Ci się spodoba ...z nie trafionym paskiem, tu muszę skierować Cię do producenta. to on takie paski daje do zegarkówprzecież to jest czarna guma - jak może być nie trafiona. do czarnego wszystko pasuje zegarki z brązu związane są z wodą. można w nich pływać, nurkować. po to producenci dają gumowe paski żeby latem nie katować skórzanych pachów tylko mieć w zapasie praktyczną gumę i na urlopie pluskać się w wodzie Tutaj macie bardzo fajną "brązową bestię" :http://www.zoretto.com/indy.php ale co? mam paść z zachwytu nad zoretto? przecież ten zegar jest nam bardzo dobrze znanyto tak wygląda jakbyś góralowi chciał pokazać Kasprowy lub Giewont licząc na jego zaskoczenie lub zachwytnie nazywałbym "brązową bestią" zegarka który ma 43mm, może bestyjką lub coś koło tego na marginesie - to bardzo ładny zegarek i cały czas gdzieś kołacze mi się po głowie .....już wiem czemu to piszesz - pewnie masz jakiegoś zoretto do sprzedania i to taka niby ukryta zajawka, reklama. to dobre jest. musisz robić w handlu detalicznym /snikersy, tic taki, gumy orbit/, bo laik chyba tego by nie wymyślił, ja przynajmniej za głupi jestem na takie wyrafinowane kampanieja bym wziął jak masz, tylko u nas jest taka zasada że odkupujemy od kolegów tylko za 50% ceny to chyba na tyle kolego majorze. ale się rozpisałem, 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8440 #2227 Napisano 2 Czerwca 2018 HejMechanizm już czeka , zresztą wszystkie części potrzebne już skompletowane , wskazówki okazują sie za małe jak na tą tarczę ale już dłuższe w drodze Myśle że jak się nic nie zmieni przyszły weekend poświęcę projektowi Panie Piotrze, fiu fiu. jestem pełen podziwu, jesteśmy świadkami narodzin nowego micro branduMoje boże ciało już zaakceptowało Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka i żeby na pusto nie było: Tomek,fajne kolorki. zostawiasz to czy szuru buru? 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #2228 Napisano 2 Czerwca 2018 Pal licho Maraneza !!!!Te nogi obok to jest mistrzostwo ! Żonka , jak mniemam ? 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8440 #2229 Napisano 2 Czerwca 2018 Tak jest. To moje Boże ciało Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #2230 Napisano 2 Czerwca 2018 (edytowane) Tak jest. To moje Boże ciało Wysłane z mojego 6055P przy użyciu TapatalkaAlbo boskie ciało Edytowane 2 Czerwca 2018 przez Kwiatek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #2231 Napisano 2 Czerwca 2018 (edytowane) Jeszcze gwoli wyjaśnienia. Rzeczywiście i Bangla i Rawai są bardzooo mocno inspirowane Panerai. Pokusiłbym się nawet o stwierdzenie , ze można je nazwać homage .... ale tylko taki delikatny Edytowane 2 Czerwca 2018 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #2232 Napisano 2 Czerwca 2018 (edytowane) Aleś koledze wojskowemu elegancko to wszystko wyjaśnił czytałem to z wielkim bananem na pysku ooo...jeszcze gratuluje żonki Micro Brand ? To zdecydowanie za dużo powiedziane ale myśle że powstanie kilka fajnych sztuk A żeby nie było na pusto Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 2 Czerwca 2018 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8440 #2233 Napisano 2 Czerwca 2018 A dziękuję za gratulacje Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #2234 Napisano 2 Czerwca 2018 Tomek,fajne kolorki. zostawiasz to czy szuru buru? na razie zostają, zobaczę ile z tego mankiet wytrze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #2235 Napisano 3 Czerwca 2018 (edytowane) Piotrek39 rozumiem że koledzy z forum mają pierwszeństwo jeśli chodzi o zakup?!! )) Edytowane 3 Czerwca 2018 przez willek777 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #2236 Napisano 3 Czerwca 2018 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #2237 Napisano 3 Czerwca 2018 Sprzedaj mi ja ....dam 500+ 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #2238 Napisano 3 Czerwca 2018 Sprzedaj mi ja ....dam 500+ Po co, za 500+ będziesz miał dwie ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #2239 Napisano 3 Czerwca 2018 Ale ja w pln się wyrażałem 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #2240 Napisano 3 Czerwca 2018 Ja też ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #2241 Napisano 3 Czerwca 2018 Aaaaaaa , kumam 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #2242 Napisano 3 Czerwca 2018 Aaaaaaa , kumam A tak zupełnie poważnie, to mój "jedynak" z kopertą inną niż stalowa i póki co nie planuję się go pozbywać :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #2243 Napisano 3 Czerwca 2018 Na bogato 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zgrzyt 21 #2244 Napisano 4 Czerwca 2018 Na bogato Świetny ten czarny Zelosik. Tam jest logo seriouswatches? Chyba mnie coś ominęło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #2245 Napisano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Świetny ten czarny Zelosik. Tam jest logo seriouswatches? Chyba mnie coś ominęłoDzięki Tak , to limitacja robiona specjalnie dla Serious Watches. Edytowane 4 Czerwca 2018 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8440 #2246 Napisano 5 Czerwca 2018 no cóż Sławku, łaaaadnyczy jest zegarek którego nie masz lub nie miałeś? dawno temu była krótka dyskusja o paście do pasków.nie mogę tego znaleźć.jeśli używacie sprawdzonej pasty dajcie jakiś namiar. przy okazji zapytam, może ktoś z was wie. jeśli zabezpieczę pasek pastą do skóry to mogę się w nim kąpać w wodzie, czy pasta zabezpieczy go dobrze? 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #2247 Napisano 5 Czerwca 2018 Na bogato Jest moc! Ja w brąz/mosiądz nigdy raczej tak nie wsiąknę tak, jak inni Koledzy, ale nawet ja, zatwardziały fan stali, jestem w stanie docenić indywidualne piękno tych zegarków. W przypadku mojej A1 proces "pięknienia/patynowania", czy jak tam to jeszcze nazwać, w toku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #2248 Napisano 5 Czerwca 2018 (edytowane) no cóż Sławku, łaaaadnyczy jest zegarek którego nie masz lub nie miałeś? dawno temu była krótka dyskusja o paście do pasków.nie mogę tego znaleźć.jeśli używacie sprawdzonej pasty dajcie jakiś namiar. przy okazji zapytam, może ktoś z was wie. jeśli zabezpieczę pasek pastą do skóry to mogę się w nim kąpać w wodzie, czy pasta zabezpieczy go dobrze?Oczywiście ze są ! Całe mnóstwo , takich których jeszcze nie miałem Ale mam nadzieje ze to się zmieni Może warto spróbować zabiegu z pasta do butów na jakimś starym pasku ? Dobrym sposobem jest naniesienie grubej warstwy pasty i podgrzanie , chociażby suszarka do włosów. Wosk który jest jednym z głównych składników , zmieni stan skupienia i wsiąknie w skore. Jest moc! Ja w brąz/mosiądz nigdy raczej tak nie wsiąknę tak, jak inni Koledzy, ale nawet ja, zatwardziały fan stali, jestem w stanie docenić indywidualne piękno tych zegarków. W przypadku mojej A1 proces "pięknienia/patynowania", czy jak tam to jeszcze nazwać, w toku Dzięki:)Rzeczywiście , maja te zegary sporo własnego uroku i niebanalnosci. Mam nadzieje ze zmienisz zdanie i Armida dostanie jakieś rodzeństwo Edytowane 5 Czerwca 2018 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #2249 Napisano 5 Czerwca 2018 Mam nadzieje ze zmienisz zdanie i Armida dostanie jakieś rodzeństwo Jeśli "rodzeństwo" to jakiś inny diver, to takie już ma Jeśli jednak raczej coś z brązu/mosiądzu, to tu pewnie będzie już trudniej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zgrzyt 21 #2250 Napisano 5 Czerwca 2018 no cóż Sławku, łaaaadnyczy jest zegarek którego nie masz lub nie miałeś? dawno temu była krótka dyskusja o paście do pasków.nie mogę tego znaleźć.jeśli używacie sprawdzonej pasty dajcie jakiś namiar. przy okazji zapytam, może ktoś z was wie. jeśli zabezpieczę pasek pastą do skóry to mogę się w nim kąpać w wodzie, czy pasta zabezpieczy go dobrze? Ja bym nie brał skórzanego paska do wody.Polecam pasty z naturalnych wosków. Ostatnio używałem pasty ze skórnik-styl (robiona przez nich) i jest bardzo dobrej jakości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach