Slaw 480 #501 Napisano 30 Listopada 2017 Slaw dla mnie właśnie ten czerwony sekundnik jest super. Wzrok mam coraz słabszy, a co by nie powiedzieć dzięki temu kolorowi sekundnik jest lepiej widoczny. I czerwień wnosi "nutę awangardy" I zegar, tak jak kiedyś mi mówiłeś jest super wykonany.ArekPrzyznaje ze nie spojrzałem na to w ten sposób....Muszę ci jednak przyznać racje , rzeczywiście ta czerwień jest czymś innym niż to co widzimy na codzień . Mam Citizena z czerwonymi akcentami i bez nich byłby po prostu kolejnym zwykłym zegarem Jeszcze raz gratki i niech się nosi ! 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7667 #502 Napisano 4 Grudnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlupino 18 #503 Napisano 4 Grudnia 2017 (edytowane) No widać Thomas666 ,że zegarka nie oszczędzasz. Mój jeszcze bez rys Tak oglądam te piękne czasomierze przedstawiane w tym wątku,i kurde napaliłem się na kolejny zegarek,oczywiście w brązie.Podobała by mi się następująca konfiguracja-pełny brąz łącznie z bezelem-mechaniczny oczywiście-tarcza z meteorytu-rozmiar 45-47mm-pasek skórzany w stylu vintage czy jest coś innego niż Nethuns Lava LB121,bo tam bezel jest chyba cramiczny czarny,a ja bym wolał jak w tym anconie powyżej. A kupował już ktoś na stronie bobwellson.com ?Jak to wygląda,i ile więcej trzeba doliczyć (wysyłka,cło?)Kurde ,dla modelu Bronze Seal 2017 to chyba i z meteorytu bym zrezygnował.A zostało 5 sztuk. Edytowane 4 Grudnia 2017 przez jlupino 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7667 #504 Napisano 4 Grudnia 2017 Stenka masz na gumie, czy na kajdanie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #505 Napisano 5 Grudnia 2017 No widać Thomas666 ,że zegarka nie oszczędzasz. Mój jeszcze bez rys Tak oglądam te piękne czasomierze przedstawiane w tym wątku,i kurde napaliłem się na kolejny zegarek,oczywiście w brązie.Podobała by mi się następująca konfiguracja-pełny brąz łącznie z bezelem-mechaniczny oczywiście-tarcza z meteorytu-rozmiar 45-47mm-pasek skórzany w stylu vintage czy jest coś innego niż Nethuns Lava LB121,bo tam bezel jest chyba cramiczny czarny,a ja bym wolał jak w tym anconie powyżej. A kupował już ktoś na stronie bobwellson.com ?Jak to wygląda,i ile więcej trzeba doliczyć (wysyłka,cło?)Kurde ,dla modelu Bronze Seal 2017 to chyba i z meteorytu bym zrezygnował.A zostało 5 sztuk.Kolego na Boba nie napalaj się , nie na 2017 bo możesz się rozczarować wykonaniem szczegółów. Na przykład luźny bezel potrafi sie przekręcić w czasie noszenia i to mi przeszkadza. Przesyłkę płaciłem a cła nie, ale szedł do stanów więc nie wiem jak wygląda to w Polsce. Pozdrawiam. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlupino 18 #506 Napisano 5 Grudnia 2017 Stenka masz na gumie, czy na kajdanie?Na kajdanie,jak Ty. Dzięki piotrek39 za ostudzenie mojego zapału.Może warto poczekać na model 2018 (mam nadzieję,że będzie),którego chyba jeszcze nie pokazano.Wtedy będzie szansa porównać oba roczniki. Wracając do meteorytu-czy do wyboru mam tylko Zelos i Nethuns? Dlaczego o markach z tego tematu jest cisza w magazynie Chronos,a kupuję go od chyba 6-7 lat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7667 #507 Napisano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Zwracaj uwagę na szpilki kajdana, bo u mnie czasami któraś sama z siebie potrafi się wykręcać. No, ale ja stenka na łapie mam zawsze do roboty... Ma chłopak sporo ruchu Co do meteorytu to nie spotkałem się z tym materiałem tarczy w innych markach, a już w brązie to napewno nie występują poza tymi brandami. Edytowane 5 Grudnia 2017 przez Thomas666 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7667 #508 Napisano 9 Grudnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlupino 18 #509 Napisano 9 Grudnia 2017 Wow! Maranez tez niczego sobie Ale tak sobie myślę ,że fajnie by było mieć zegarek w brązie lub mosiądzu ,a na dodatek z tarczą nie z tego świata ,no i w wieku godziwym zapewne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7667 #510 Napisano 9 Grudnia 2017 Mówisz i masz... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlupino 18 #511 Napisano 10 Grudnia 2017 No,to jest to Czekam na pokaz kolekcji 2018,i po Nowym Roku to już na pewno nie wytrzymam i coś w tym stylu muszę mieć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7667 #512 Napisano 12 Grudnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7667 #513 Napisano 12 Grudnia 2017 Paczajta i komentujta, założyłem i nie jestem cosik przekonany hmmm : 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #514 Napisano 12 Grudnia 2017 Nieeee....Czerwień zbyt oczojebna . Gdybys miał cos w innym odcieniu , to czemu nie 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7667 #515 Napisano 12 Grudnia 2017 no i jeszcze średnio wpasowuje się w linię koperty... Chyba szybko wracamy na skórkę od As'a... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #516 Napisano 12 Grudnia 2017 (edytowane) Skorka wyglada swietnie ! Może cos z czerwona nicią ? Edytowane 12 Grudnia 2017 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7667 #517 Napisano 13 Grudnia 2017 No, chyba czas na rozmowę z Paskorobem A tymczasem: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vpyr #518 Napisano 13 Grudnia 2017 Mój Ventus Caspian, który pójdzie w ludzi... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7667 #519 Napisano 13 Grudnia 2017 Szarpałbym, jak Reksio szynkę, ale niestety rozmiar nie mój... 47 mm big pilot w brązie z tarczą typu B, a jeszcze jakby taka kanapka... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vpyr #520 Napisano 13 Grudnia 2017 Tarcza jak najbardziej kanapkowa, wszystkie indeksy, oprócz sekundowych cięte:) W dziale "poświećmy" możesz zobaczyć inną odsłonę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7667 #521 Napisano 13 Grudnia 2017 Wiem, znam model, podoba mi się strasznie, ale rozmiar... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vpyr #522 Napisano 13 Grudnia 2017 Mam w nadgarstku ~20 cm a i tak, gdy go założę, znajomi (nieobeznani zresztą) pytają, skąd wytrzasnąłem taką dużą busolę Ale fakt faktem-rozmiar musi odpowiadać noszącemu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7667 #523 Napisano 13 Grudnia 2017 Zobacz, to jest 47mm na mojej łapie. I w takie coś celuję w kopercie z brązu lub mosiądzu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vpyr #524 Napisano 13 Grudnia 2017 No to łapę masz konkretną. Mój z pewnością za mały, teraz wszystko widać Odważników Ci trza, powodzenia w poszukiwaniach! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7667 #525 Napisano 15 Grudnia 2017 Odważnik. 255g 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach