Thomas666 7668 #526 Napisano 18 Grudnia 2017 Waga lekko pół średnia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7668 #527 Napisano 19 Grudnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlupino 18 #528 Napisano 19 Grudnia 2017 Zazdroszczę kolekcji Thomas666.U mnie pod choinką wyląduje Boctok z tarczą 24H.Oj,narobi zamieszania w pracy Co prawda do szlachetniejszych metali mu daleko,ale jako przerywnik między konkretnymi zakupami-w sam raz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7668 #529 Napisano 19 Grudnia 2017 (edytowane) Podziwiam Twoją odwagę, ja nie mogę się przekonać do takiej awangardy... Btw pomimo niewielkiego rozmiaru wygląd ma odważnika, fajnie wypukłe szkło, no i nie ma zbędnych dziur w tarczy. Ogólnie 500+A indeks na 0 sugeruje przeznaczenie lotnicze, co w sumie uzasadnia tarczę 24h... Edytowane 19 Grudnia 2017 przez Thomas666 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlupino 18 #530 Napisano 19 Grudnia 2017 Aaa,żeby nie bylo ,że nie w temacie Masz rację Thomas666-malutki 42mm,leciutki 143g.Wykonanie "od topora" ,ale pierwszy(i raczej jedyny) oryginalny "rusek" w kolekcji jest.No i żal nie będzie,jak futryne przesunę. Najlepszy jest jego opis na stronie-trwalość mechanizmu 10 lat To mnie przekonalo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7668 #531 Napisano 19 Grudnia 2017 (edytowane) Kurde, tak mnie naszło, a jakby do 24h dołożyć jeszcze wskazówkę minutową co robiłaby, dajmy na to, 120 minut na obrót... To dopiero byłby hardcore! Edytowane 19 Grudnia 2017 przez Thomas666 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #532 Napisano 19 Grudnia 2017 Moj najbardziej zbalansowany i spokojny brąz. Zanim go kupiłem , sporo sie o nim naczytałem. Ludzie sie nie mylili , jest swietny 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7668 #533 Napisano 19 Grudnia 2017 (edytowane) Mnie się wydaje taki... No właśnie, zwykły. Mnie nie wołał... Bo za mały dla mnie. Slaw, a co to jest na deklu, bo nie mogę się dopatrzeć? Edytowane 19 Grudnia 2017 przez Thomas666 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #534 Napisano 19 Grudnia 2017 (edytowane) Każdy ma inny gust.... Dłuższy wywód należało by przeprowadzić na temat dekla...W skrócie jest to Koziosyrena Góra kozioł , dół syrena. Nie pytaj dlaczego , sam nie mam pojęcia Edytowane 19 Grudnia 2017 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlupino 18 #535 Napisano 19 Grudnia 2017 Piękny minimalistyczny design z idealnie dobranymi indeksami i podziałką minutową.Wg. mnie klasyka gatunku.Ile to ma średnicy i pokaż łocza od spodu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #536 Napisano 19 Grudnia 2017 Sam bym tego lepiej nie powiedział 41mm średnicy i zdjęcie dekla z netu. Wybacz ale za późno jest co by cykać swoje 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlupino 18 #537 Napisano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Zmutowany koziolek jest OK,bo oryginalości w zegarkach nigdy nie ma za wiele. Idealnie dobrany pasek-styl Vintage,to jest to Zresztą po przekroczeniu granicy wieku 45+ ,każdy z nas zaczyna chyba tęsknić za tym co było "grubo ciosane" i przypomina może nie tamte czasy,ale bardziej beztroskie dzieciństwo i młodość.A brąz i minimalistyczny design się z tym nierozłącznie kojarzą.Oj,chyba mnie poniosło Edytowane 20 Grudnia 2017 przez jlupino 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #538 Napisano 20 Grudnia 2017 Oj tam zaraz poniosło Myśle ze jest sporo prawdy w tym co napisałeś ( kryzys wieku średniego ) . Mi do 45 brakuje jeszcze kilku lat 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7668 #539 Napisano 20 Grudnia 2017 A mi niestety nic nie brakuje. Czy ja dobrze widzę, że koronka jest z nierdzewki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #540 Napisano 20 Grudnia 2017 Tak , z nierdzewki. 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7668 #541 Napisano 20 Grudnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #542 Napisano 20 Grudnia 2017 Takie tam:) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #543 Napisano 20 Grudnia 2017 Takie tam:)Jest moc ! Fajnie ci do kurtki pasuje 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #544 Napisano 20 Grudnia 2017 Dawno nic nie wklejałem choć temat przeglądam na bieżąco. Ot cała Ameryka,tylko czas zabierajutro ewentualnie po jutrze coś nowego tu wkleję tymczasem Maranez ze mną w pracy Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #545 Napisano 20 Grudnia 2017 Slaw,specjalnie dobieram zegarki do garderoby;)Dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #546 Napisano 20 Grudnia 2017 Inne ładnie patynuja , jedynie ten skubaniec uparty jakiś jest !Slaw,specjalnie dobieram zegarki do garderoby;)Dzięki.Nie ma za co. Po prostu poważam ludzi którzy przywiązują uwagę do stroju i dodatków 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7668 #547 Napisano 20 Grudnia 2017 Slaw, w tych piniondzach, to opcję patynowania uruchamia się z aplikacji na smartfona... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #548 Napisano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Slaw, w tych piniondzach, to opcję patynowania uruchamia się z aplikacji na smartfona...Aż tak strasznych pinindzy on nie kosztuje .... Zreszta , jak na zegarek z mechanizmem in house to jest nawet tani. Czytałem opinie innych posiadaczy i tez stwierdzają ,ze stop użyty przez Tudora długo pozostaje "nienaruszony " A z apka to ci powiem ze niezła myśl . Ale prawdziwa kosa to Zelos Edytowane 20 Grudnia 2017 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7668 #549 Napisano 20 Grudnia 2017 Zelos jest klasą sam dla siebie, z tym wykonaniem mógłby wywalić cenę x3. Indeksy, wewnętrzny ring lumy w błękicie... I nie wiem jak to zrobili, niby spory zegarek, a taki kompaktowy, że na mojej łapie ginie. Meteoryt, rozumiem? Bo zdjęcie nie oddaje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #550 Napisano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Zelos jest klasą sam dla siebie, z tym wykonaniem mógłby wywalić cenę x3. Indeksy, wewnętrzny ring lumy w błękicie... I nie wiem jak to zrobili, niby spory zegarek, a taki kompaktowy, że na mojej łapie ginie. Meteoryt, rozumiem? Bo zdjęcie nie oddaje?Zgadza się. Meteoryt. Edytowane 20 Grudnia 2017 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach