Gość fidelio #801 Napisano 17 Stycznia 2018 Na razie na pasku od innego zegarka, ale mam nadzieję, że jutro dotrze do mnie pasek docelowy Tylko czy w przypadku zegarków może być "docelowo"? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7668 #802 Napisano 17 Stycznia 2018 Też jest fajny, ja bym go trochę przyciemnił, przeszmelcował jakimś tłuszczem, kremem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #803 Napisano 17 Stycznia 2018 Też jest fajny, ja bym go trochę przyciemnił, przeszmelcował jakimś tłuszczem, kremem.Właśnie w przypadku docelowego w takim kierunku poszedłem Na bazarku znalazłem taki, który mi się spodobał i mam nadzieję, że najdalej jutro go założę, a ...ten wróci do SEIKO Tak czy inaczej, z mojej perspektywy to lepsze rozwiązanie niż guma, która w wodzie pewnie się sprawdza, ale jakoś do jej codziennego noszenia nie mogę się przekonać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #804 Napisano 18 Stycznia 2018 Pasek dojechał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7668 #805 Napisano 18 Stycznia 2018 Super pach, dziury miód! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #806 Napisano 18 Stycznia 2018 Super pach, dziury miód!Dzięki, znaleziony u nas na bazarku :-) Decyzja w ...15 s i dziś się zjawił ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 9160 #807 Napisano 18 Stycznia 2018 (edytowane) bardzo fajnie pasuje, gratulujęa mnie moja żona z brązu chyba wywali z domu jak się zorientuje. skusiłem się na bangla z fajną patynką. w przyszłym tygodniu powinien dojść ze Słoweniicholera mam już kilka cichych zakupów, a tu jeszcze to. ale nie mogłem się powstrzymać Edytowane 18 Stycznia 2018 przez abir 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #808 Napisano 18 Stycznia 2018 bardzo fajnie pasuje, gratulujęDzięki, z naszego bazarku :-) od Kolegi @zodiak7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7668 #809 Napisano 18 Stycznia 2018 abir, pokazuj jak tylko dojdzie, a jak się wyda, to mów, że to z wymiany, albo pożyczony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #810 Napisano 18 Stycznia 2018 U mnie wszystkie są z wymiany albo z ...darowizn ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 9160 #811 Napisano 18 Stycznia 2018 Pożyczony, to dobry pomysł. Darowizna raczej nie przejdzie Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7668 #812 Napisano 18 Stycznia 2018 Możesz powiedzieć, że ode mnie, mieszkam koło Pruszcza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #813 Napisano 19 Stycznia 2018 Fidelio,jeszcze tylko klamerka z brązu i komplet jak z fabryki. A pasek świetny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #814 Napisano 19 Stycznia 2018 Fidelio,jeszcze tylko klamerka z brązu i komplet jak z fabryki. A pasek świetny.I tu mam pewien problem, bo jednak założenie oryginalnej klamerki od Armidy nie będzie takie prostsze. jest szerszy język, co wymagało by przerobienia paska, a tym powiększenia średnicy dziurek. Na razie chyba tak zostawię, a z czasem pomyślę o dokupieniu jakiejś klamry 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 9160 #815 Napisano 19 Stycznia 2018 zelos ma projekt na kickstarter, może ktoś będzie chętny. z tego co szybko rzuciłem okiem to tanio nie jest, chrono w tytanie i brązie, dwa napędy do wyboru, kilka tarcz, meteor też. tylko że te ładne zaczynają się od 1000 $. dla ułatwienia sznurek poniżej https://www.kickstarter.com/projects/zelos/zelos-experimental-swiss-auto-chronograph?utm_source=Zelos+Shopify&utm_campaign=7cf48694be-EMAIL_CAMPAIGN_2018_01_17&utm_medium=email&utm_term=0_f6c1cfd8c5-7cf48694be-558870873&mc_cid=7cf48694be&mc_eid=dc25d4b29a 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7668 #816 Napisano 19 Stycznia 2018 Jeszcze mniejszy niech zrobią 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #817 Napisano 19 Stycznia 2018 I tu mam pewien problem, bo jednak założenie oryginalnej klamerki od Armidy nie będzie takie prostsze. jest szerszy język, co wymagało by przerobienia paska, a tym powiększenia średnicy dziurek. Na razie chyba tak zostawię, a z czasem pomyślę o dokupieniu jakiejś klamry Ori armidy nie pasuje?! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #818 Napisano 19 Stycznia 2018 Ori armidy nie pasuje?!Niestety nie Język tej oryginalnej klamerki jest tak szeroki, że trzeba by poszerzyć dziurki w pasku. Do tego sama klamerka we wewnętrzny wymiar nieco mniejszy niż 22 mm i do tego paska trzeba by trochę nad nią popracować jakimś pilnikiem chyba. Jak dla mnie, szkoda zachodu i psucia paska, który bardzo mi się spodobał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ma5ter 13 #819 Napisano 20 Stycznia 2018 WitamPrzejechałem cały wątek i powiem wam że można się zarazić brązem (dziewczyny lubią w brąz ), tak więc chyba postanowiłem sobie sprawić takie cudo, a że 40+ już dość dawno mam to chyba będzie pasował. Łapka też 20,5 cm, czyli myślę o czymś 45 lub więcej. Zastanawiałem się nad modelem od Bobwellson i widzę że 3 z 2017 są jeszcze dostępne, ale ktoś narzekał na ten model, podoba też mi się Nethuns lava i Maranez Rawai. Moje pytanie to brać 45 czy celować w coś większego i co jeszcze możecie polecić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 9160 #820 Napisano 20 Stycznia 2018 (edytowane) Z takim nadgarstkiem to 45 to min. Spokojnie możesz celować w dużo większe koperty. Tu thomass więcej Ci powie. On też ma kawał ręki.Co do polecania to jest wiele microbrand które robią w brązie. Narval seven ma takiego jak rawai tylko dużo ładniejszy. Jednak niedawno się wysprzedal, więc zostaje rynek wtórny. A najlepiej wpisz sobie bronze watch w Google przejdź do grafiki/zdjęcia i zobaczysz że kasy ci zabraknie Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka Edytowane 20 Stycznia 2018 przez abir 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #821 Napisano 20 Stycznia 2018 Oj nie da się ukryć, że brąz potrafi namieszać w głowie ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ma5ter 13 #822 Napisano 20 Stycznia 2018 No właśnie żadnego Narval seven nie widziałem na seriouswatches jest pusto. Kasy rzeczywiście może zabraknąć, natomiast metody na żonę już znam dzięki temu wątkowi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 9160 #823 Napisano 20 Stycznia 2018 Serfuj po stronach producentów, tam są również modele wyprzedane Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7668 #824 Napisano 20 Stycznia 2018 Bierz 45, będziesz Pan zadowolony. Ja mam łapkę 21,5 i dopiero zegarki poniżej 43 mm wyglądają słabo. Rawai jest genialne. Osobiście wolę 45 (i tak wygląda na większy) bo ma sekundnik i występuje z californią. Lava też mnie ujęła, bardzo fajny zegarek. I Bob też mi się podoba, może kiedyś... A jak Ci finanse poswalają to Eterna Kontiki Bronze (obecnie chyba mój nr 1 na liście), albo kupuj wszystkie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ma5ter 13 #825 Napisano 20 Stycznia 2018 Od Eterny Bronze zacząłem spoglądać w stronę tych zegarów, ale finansowo Eterna dla mnie za droga, równało by się chyba z rozwodem. , lub wyprzedażą wszystkiego a jedno zegarkowcem narazie nie chce być. Thomas po co ci tyle , może chcesz się pozbyć jakiegoś. Dzieci na ferie zabierzesz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach