Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Slaw

Brąz i miedź .... :)

Rekomendowane odpowiedzi

cześć brązowiaki,

dopiero wróciłem z Bożego Ciała, ale była impreza :ph34r:  ... 3 dni opalania, sam jestem jak brąz :D

zostałem wywołany do tablicy, czuję się w obowiązku odpowiedzieć koledze generałowi lub majorowi lub obu naraz lub głównemu majorowi....sam się zakręciłem :blink:

Większych nie było ?

oczywiście że są. poczytaj proszę o marce maranez i dowiesz się że są większe modele rawai

Panerai dla ubogich  :)

/rozumiem, że mówimy o panerai w brązie, bo te tanie stalowe są strasznie tandetne/

odnoszę wrażenie że to miało być obraźliwe lub sugerujące może Twoją dużą zamożność. gratuluję że Ci się powodzi - jeśli tak jest. 

choć porównanie rawai do panerai jest lekko chybione, nie widzę tu wielkiego podobieństwa. trochę nie rozumiem tego. lepiej bym się poczuł gdybyś porównał mój zegar do U-BOAT BRONZE /też nie podobny, ale za to jaka cena :P /

definicji ubóstwa jest wiele, każdy ma inną. Jeśli ubóstwem dla Ciebie jest nie posiadanie panerai, a bogactwem jest panerai na ręku to rzeczywiście jestem ubogi i stać mnie tylko na takie zabawki :wacko:

Brzydki...

mylisz się, przebywasz w ciemnościach błędów i pomyłek. jest bardzo ładny. postaraj się obejrzeć go na żywo. też Ci się spodoba

...z nie trafionym paskiem,

tu muszę skierować Cię do producenta. to on takie paski daje do zegarków

przecież to jest czarna guma - jak może być nie trafiona. do czarnego wszystko pasuje :)

zegarki z brązu związane są z wodą. można w nich pływać, nurkować. po to producenci dają gumowe paski żeby latem nie katować skórzanych pachów tylko mieć w zapasie praktyczną gumę i na urlopie pluskać się w wodzie

Tutaj macie bardzo fajną "brązową bestię" :
http://www.zoretto.com/indy.php

ale co? mam paść z zachwytu nad zoretto? przecież ten zegar jest nam bardzo dobrze znany

to tak wygląda jakbyś góralowi chciał pokazać Kasprowy lub Giewont licząc na jego zaskoczenie lub zachwyt

nie nazywałbym "brązową bestią" zegarka który ma 43mm, może bestyjką lub coś koło tego

na marginesie - to bardzo ładny zegarek i cały czas gdzieś kołacze mi się po głowie ;)

.....już wiem czemu to piszesz - pewnie masz jakiegoś zoretto do sprzedania i to taka niby ukryta zajawka, reklama. to dobre jest. musisz robić w handlu detalicznym /snikersy, tic taki, gumy orbit/, bo laik chyba tego by nie wymyślił, ja przynajmniej za głupi jestem na takie wyrafinowane kampanie

ja bym wziął jak masz, tylko u nas jest taka zasada że odkupujemy od kolegów tylko za 50% ceny

to chyba na tyle kolego majorze. 

ale się rozpisałem, 

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej

Mechanizm już czeka , zresztą wszystkie części potrzebne już skompletowane , wskazówki okazują sie za małe jak na tą tarczę ale już dłuższe w drodze

Myśle że jak się nic nie zmieni przyszły weekend poświęcę projektowi

Panie Piotrze, fiu fiu. jestem pełen podziwu, :)

jesteśmy świadkami narodzin nowego micro brandu

Moje boże ciało już zaakceptowało 6e39c18807d2b20e0067f1938054bcf5.jpg

Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka

i żeby na pusto nie było:

Tomek,

fajne kolorki. zostawiasz to czy szuru buru?

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pal licho Maraneza !!!!

Te nogi obok to jest mistrzostwo ! Żonka , jak mniemam ?

:)

"....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest. To moje Boże ciało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Tak jest. To moje Boże ciało

Albo boskie ciało ;) Edytowane przez Kwiatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;)

Jeszcze gwoli wyjaśnienia. Rzeczywiście i Bangla i Rawai są bardzooo mocno inspirowane Panerai. Pokusiłbym się nawet o stwierdzenie , ze można je nazwać homage .... ale tylko taki delikatny ;)

Edytowane przez Slaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aleś koledze wojskowemu elegancko to wszystko wyjaśnił czytałem to z wielkim bananem na pysku ooo...jeszcze gratuluje żonki

Micro Brand ? To zdecydowanie za dużo powiedziane ale myśle że powstanie kilka fajnych sztuk

A żeby nie było na pusto 89f2498070da62bd65937d5df1656a06.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edytowane przez piotrek39

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dziękuję za gratulacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek,

fajne kolorki. zostawiasz to czy szuru buru?

na razie zostają, zobaczę ile z tego mankiet wytrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek39 rozumiem że koledzy z forum mają pierwszeństwo jeśli chodzi o zakup?!! ;)))

Edytowane przez willek777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaj mi ja ....dam 500+

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Sprzedaj mi ja ....dam 500+

;)

Po co, za 500+ będziesz miał dwie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja w pln się wyrażałem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaaaaa , kumam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Aaaaaaa , kumam :)

A tak zupełnie poważnie, to mój "jedynak" z kopertą inną niż stalowa i póki co nie planuję się go pozbywać :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bogato :)

post-33375-0-28480800-1528055797_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny ten czarny Zelosik. Tam jest logo seriouswatches? Chyba mnie coś ominęło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny ten czarny Zelosik. Tam jest logo seriouswatches? Chyba mnie coś ominęło

Dzięki :)

Tak , to limitacja robiona specjalnie dla Serious Watches.

post-33375-0-63519400-1528113606_thumb.jpeg

Edytowane przez Slaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no cóż Sławku, łaaaadny

czy jest zegarek którego nie masz lub nie miałeś? :)

dawno temu była krótka dyskusja o paście do pasków.

nie mogę tego znaleźć.

jeśli używacie sprawdzonej pasty dajcie jakiś namiar.

przy okazji zapytam, może ktoś z was wie. jeśli zabezpieczę pasek pastą do skóry to mogę się w nim kąpać w wodzie, czy pasta zabezpieczy go dobrze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Jest moc! Ja w brąz/mosiądz nigdy raczej tak nie wsiąknę tak, jak inni Koledzy, ale nawet ja, zatwardziały fan stali, jestem w stanie docenić indywidualne piękno tych zegarków. W przypadku mojej A1 proces "pięknienia/patynowania", czy jak tam to jeszcze nazwać, w toku  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no cóż Sławku, łaaaadny

nie mogę tego znaleźć.

przy okazji zapytam, może ktoś z was wie. jeśli zabezpieczę pasek pastą do skóry to mogę się w nim kąpać w wodzie, czy pasta zabezpieczy go dobrze?

Oczywiście ze są ! Całe mnóstwo , takich których jeszcze nie miałem Ale mam nadzieje ze to się zmieni :)

Może warto spróbować zabiegu z pasta do butów na jakimś starym pasku ?

Dobrym sposobem jest naniesienie grubej warstwy pasty i podgrzanie , chociażby suszarka do włosów. Wosk który jest jednym z głównych składników , zmieni stan skupienia i wsiąknie w skore.

Jest moc! Ja w brąz/mosiądz nigdy raczej tak nie wsiąknę tak, jak inni Koledzy, ale nawet ja, zatwardziały fan stali, jestem w stanie docenić indywidualne piękno tych zegarków. W przypadku mojej A1 proces "pięknienia/patynowania", czy jak tam to jeszcze nazwać, w toku ;)

Dzięki:)

Rzeczywiście , maja te zegary sporo własnego uroku i niebanalnosci. Mam nadzieje ze zmienisz zdanie i Armida dostanie jakieś rodzeństwo :)

Edytowane przez Slaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Mam nadzieje ze zmienisz zdanie i Armida dostanie jakieś rodzeństwo :)

Jeśli "rodzeństwo" to jakiś inny diver, to takie już ma  ;) Jeśli jednak raczej coś z brązu/mosiądzu, to tu pewnie będzie już trudniej  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no cóż Sławku, łaaaadny

nie mogę tego znaleźć.

Ja bym nie brał skórzanego paska do wody.

Polecam pasty z naturalnych wosków. Ostatnio używałem pasty ze skórnik-styl (robiona przez nich) i jest bardzo dobrej jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi