Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

pawel001PL

seiko ssb205p1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

Szukałem zegarka do max 500 zł już od jakiegoś czasu i teraz nadarzyła się okazja.

Otóż mam możliwość kupić zegarek Seiko ssb205p1  po rabacie za 550 zł gdzie normalnie wszędzie kosztuje min 850 zł

I tu pojawia się moje pytanie ponieważ nigdzie nie mogę znależć opinii na temat tego czasomierza lecz sama marka Seiko zachęca mnie bardzo.

Moglibyście mi doradzić czy warto brać ten zegarek w tej cenie? (oczywiście jest to oryginał na 101%)

A może są jeszcze jakieś inne tego typu zegarki w tej cenie godne polecenia? Ponieważ nie tylko ten jest w tak lepszej ofercie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Seria SSB o ile mnie pamiec nie myli z drobnymi wyjatkami to tzw mecaquartze.

Maja funkcjonalnosc flyback chrono. Nie wiem czy ten konkretny model to ma.

To dobre zegarki, bransolety w nich sa jak dla mnie (mialem 6 sztuk tej serii) niewybitne, reszta ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzeki za odpowiedz  Drill

Na tym modelu pisze : Chronograph czyli mam rozumieć ze ma tą cała funkcjonalnosc flyback chrono?

A te bransolety -mozesz coś wiecej o nich opowiedziec, czemu odstaja od reszty zegarka?

Ktoś moze coś jeszcze dodatkowo doradzić polecić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Flyback chrono: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Flyback_chronograph

Mecaquartz: http://wornandwound.com/chronography-8-meca-quartz-really-poor-relation/

To dobry zegarek. Bransoleta wg mnie nie jest z pelnych a z pustych ogniw i dla mnie miala uczucie taniej, ale to tylko moje prywatne odczucie.

Cena jest calkiem ok a zegarek to dobry kwarc ktory posluzy ci wiele lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie jeszcze raz

Chyba mnie przekonałeś do kupna, ponieważ i tak rozważam opcję dokupienia paska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.