pawel001PL 0 #1 Napisano 28 Lipca 2017 Witam Szukałem zegarka do max 500 zł już od jakiegoś czasu i teraz nadarzyła się okazja.Otóż mam możliwość kupić zegarek Seiko ssb205p1 po rabacie za 550 zł gdzie normalnie wszędzie kosztuje min 850 złI tu pojawia się moje pytanie ponieważ nigdzie nie mogę znależć opinii na temat tego czasomierza lecz sama marka Seiko zachęca mnie bardzo.Moglibyście mi doradzić czy warto brać ten zegarek w tej cenie? (oczywiście jest to oryginał na 101%)A może są jeszcze jakieś inne tego typu zegarki w tej cenie godne polecenia? Ponieważ nie tylko ten jest w tak lepszej ofercie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Classified #2 Napisano 28 Lipca 2017 Seria SSB o ile mnie pamiec nie myli z drobnymi wyjatkami to tzw mecaquartze.Maja funkcjonalnosc flyback chrono. Nie wiem czy ten konkretny model to ma.To dobre zegarki, bransolety w nich sa jak dla mnie (mialem 6 sztuk tej serii) niewybitne, reszta ok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel001PL 0 #3 Napisano 28 Lipca 2017 Dzeki za odpowiedz DrillNa tym modelu pisze : Chronograph czyli mam rozumieć ze ma tą cała funkcjonalnosc flyback chrono?A te bransolety -mozesz coś wiecej o nich opowiedziec, czemu odstaja od reszty zegarka?Ktoś moze coś jeszcze dodatkowo doradzić polecić ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Classified #4 Napisano 28 Lipca 2017 Flyback chrono: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Flyback_chronographMecaquartz: http://wornandwound.com/chronography-8-meca-quartz-really-poor-relation/ To dobry zegarek. Bransoleta wg mnie nie jest z pelnych a z pustych ogniw i dla mnie miala uczucie taniej, ale to tylko moje prywatne odczucie. Cena jest calkiem ok a zegarek to dobry kwarc ktory posluzy ci wiele lat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel001PL 0 #5 Napisano 28 Lipca 2017 Dzięki wielkie jeszcze razChyba mnie przekonałeś do kupna, ponieważ i tak rozważam opcję dokupienia paska 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach