Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Marduk

n-ta prośba laika

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marduk

Witam, wiem, że się powtarzam, ale co zrobić. Tutejsi forumowicze to po prostu fachowcy w dziedzinie zegarków, więc zgłaszają sie do nich od czasu do czasu tacy jak ja laicy. Do rzeczy: od kilku dni śledzę forum i czytam wszystko, co może mi się przydać. I tak: doskonale czuję "duszę" zegarków i ich przewagę nad "bateryjką". Tylko nie wiem, czy sam do tego dorosłem, tzn. czy nie zwycięży moje lenistwo (konserwacja, pilnowanie punktualności etc.). Pewne jest, że prędzej czy później kupię mechanika, ale chyba jednak nie teraz. Chcę na zegarek wydać maksymalnie 1500 zł. Dzięki Waszemu forum spotkałem się z markami, których w ogóle nie znałem. Ale na nie (np. Hamilton, Zeno, czy Oris) czas jeszcze przyjdzie. Teraz zależy mi na zegarku, który kupię na e-zegarku lub osobiście w sklepie. Więc to także ogranicza wybór marki. Chyba bardziej do mnie przemawia bransoleta i jednak okrągła tarcza. Myślę, że jednak Chronograph... Wstępnie wybrałem Atlantica Barrela (nieco więcej niż mój budżet), ale potem przychylniejszym okiem spojrzałem na Certinę lub Tissotta. I teraz, przyznaję, mam totalny mętlik w głowie. Nie wiem, co wybrać. Stąd prośba do Was o jakieś rady, swoje typy. Z góry wielkie dzięki. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze wybierz co Ci bardziej się podoba, a po drugie - dlaczego ludzie zwalają niechęć do mechaników na lenistwo. To przecież tylko minuta roboty raz na dwa dni. :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ci się podobać i ma być mechaniczny ;)

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marduk

Ok. Rozmwaiałem z dobrym kumplem.... i już wiem: mechanik na bank...ale: czy za taką cenę (max. 1500, fajnie, jakby było mniej) znajdę (powtarzam: interesuję mnie tylko zakup bezpośredni w sklepie lub na e-zegarek; więc wskazanie marek chyba jest ograniczona) jakiś chronograph? Czy raczej nie ma szans? Aha, nie upieram się na bransolecie. I z góry uprzedzam: domyślam się , że faworytem bedzie cytryna DS podium...ok, ale czy jakiś chronograph (że się powtórzę).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ruska "Striela"... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marduk

tool: (na marginesie, jak nic jest od kapeli to szacunek) czy Twoje oczko, to po prostu "oczko", czy ironia? Jestem laikiem, wybacz.... ale jak, to jest rada, to proszę o jakiś link

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej cenie to raczej wszyscy ci będą reklamować Tissota lelocle, albo eposa.

Pod czym i ja sie podpisuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą Strielą to chodzi o cenę za chrono mechaniczne. Striela mi osobiście bardzo się podoba, ale to Rusek więc o takim jednak chyba nie myślisz. A nick jest od pierwszych liter mojego imienia i nazwiska. Lubię muzykę jaką uprawiaTool, ale z Tool'em nie przepadam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
w tej cenie to raczej wszyscy ci będą reklamować Tissota lelocle, albo eposa.

Pod czym i ja sie podpisuje.

Ale nie za chrono

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marduk

Czyli rozumiem, że za tę cenę nie dostanę chrono mechanika? Tissott Le Locle dla mnie odpadam.... kwestia gustu.... epos? Jaki? Proszę o linka? A za jaką cenę mógłbym ewentualnie dostać mechanika chrono? Np. z cytryn?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czy na pewno stoper Ci będzie potrzebny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marduk

Hmm... to chyba kolejna racja... Oki doki... więc mechanik, tylko, że - i tutaj raczej będę uparty - nie za poważny, w prawdzie 32 na blacie jest, ale w duszy ciut mniej. Do pracy częto marynarka, ale nie garnitur... więc mechanik, z jakimś sportowym zacięciem;) i tutaj chyba znowu wracamy do ds podium...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za porządnego mechanika musisz dać co najmniej 3000. Czesem trafiają się okazje taniej, ale to dla wytrawnych wyjadaczy ofert ;)

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ale to Rusek więc o takim jednak chyba nie myślisz. .

A właściwie czemu? Taki np Szturmański z werkiem 3313?

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jacek. w sumie czemu nie, ale pytanie jest w "Zegarkach Szwajcarskich" :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Za porządnego mechanika musisz dać co najmniej 3000.

Przesadzasz... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marduk

Dobra: zaczynacie rozmawiać w języku elfów ;) Przypomina: jestem laikiem, więc proszę jaśniej:) Inna sprawa, że proszę także o marki dające się kupić w sklepach.... w sieci, jedynie - dla mnie - wchodzi w rachubę e-zegarek.... Wnoskuje powoli, aczkolwiek z trwogą , że za max 1500 mechanika nie kupię? To z innej beczki: jaki byscie Wy kupili zegarek za 1500? Tylko znowu prosze o propozycje marek do zakupu osobiście najlepiej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jacek. w sumie czemu nie, ale pytanie jest w "Zegarkach Szwajcarskich" :wink:

Sam zacząłeś :twisted:

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wnoskuje powoli, aczkolwiek z trwogą , że za max 1500 mechanika nie kupię? .

No z chronografem może byc trudno. Ale dobry zegarek, np "fliegera" Zeno - z pewnością. Poza tym może nie zaczynaj od wystrzelania całych oszczędności na pierwszego "mechanika" :)

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marduk

Powtarzam, pal licho już te chrono.... Mechanik to podtsawa, ale - wiem, że to może śmieszne - nie za poważny.... mozesz dać link do tego zeono?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Za porządnego mechanika musisz dać co najmniej 3000.

Przesadzasz... :?

Miałem na mysli chrono :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marduk

Tiaaa.. trzy ostatnie zeno są zacne.. Tylko, że ja nie jestem w klubie i nie wiem, jakie są warunki zakupu... Z ciekawości - chociaż może zaczynam być dla Was nużący- zegarek musi na bank mieć datę, najlepiej też z nazwą dnia, ale już niekoniecznie... I czy serio trudno znależć taką certinę, czy tissotta? Bo jednak chcę mieć go najpierw na ręce.. stąd tak mi zależy na zakupie w sklepie,...a nie w sieci, chyba, że ewentualnie w e-zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dogadaj się z Mirkiem. Zrób wycieczkę do Stolicy i kup w sklepie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marduk

Nie ma sprawy, tylko, że - ups! - z jakim Mirkiem?:) I czy ów Mirek, jeżeli ogląda ten temat, mógłby przedstawić jakąś ofertę, linki?

Z tego, co widzę na e-zegraki to chyba jednak na razie zostaje ds podium... niestety - dla mnie - na pasku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.