Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość waldziu

Daniel Roth

Rekomendowane odpowiedzi

Gość waldziu

kolejny temacik zakładam nt marki , którą dopiero niedawno poznałem i zastanawiam się skad bierze sie jej prestiż i wysoka pozycja -przeciez to dośc młoda marka?zegarki bardzo mi sie podobaja i pytanie czy w Rp mozna je nabyc?

ps.korzystałem z opcji szukaj i raczej niewiele znalazłem na ten temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ireneusz Paluszek

skorzystaj jeszcze raz, ale na stronie Google :!: :!: :!:

btw

pytałeś się o RT, teraz o DR a jutro ... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daniel Roth

Producent tej marki zegarków należy do Federacji Szwajcarskiego Przemysłu Zegarkowego (FHS), co jest bardzo ważną informacją danej firmie i jej produktach. Taka przynależność gwarantuje, że producent przestrzega ściśle wszystkich rygorów gwarantujących produkcję zegarka szwajcarskiego.

Oczywiście przynależność wymaga uiszczania członkowskich składek, co nie wszystkim odpowiada, nawet gdy zachowują wymogi przepisów dotyczących produkcji. Dla innych sama konieczność przynależności do organizacji jest ograniczeniem swobody, więc przynależność taka bojkotują. Podsumowując można jednak stwierdzić, że wylistowanie wśród członków FHS jest najlepszą gwarancją szwajcarskości zegarka. W naszym opracowaniu zapewniamy aktualność przedstawionych w tym aspekcie danych na dzień 01.06.2006 roku.

P.S. Nie da się?

Transport lotniczy (in study process).

Zodiac ZO2040 on brancelet. Election Grand Prix Berne 1914 from 1945 on Hirsch Calf. Election Grand Prix - in repair. Marzenie i cel: IWC Mark XVI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sanka, co komu da taka informacja? Na stronie OCDC prawie każda marka jest tak opisana... :oops:

I.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
kolejny temacik zakładam nt marki , którą dopiero niedawno poznałem i zastanawiam się skad bierze sie jej prestiż i wysoka pozycja -przeciez to dośc młoda marka?zegarki bardzo mi sie podobaja i pytanie czy w Rp mozna je nabyc?

Daniel Roth to doskonały zegarmistrz, a jakość i klasa wytwarzanych przez DR czasomierzy jest świetna. To właściwie wystarczy aby myśleć o stworzeniu marki prestiżowej, ale w odniesieniu do Daniela Rotha, to początek długiej listy zalet. Warto dodać, że DR posiada kompetencje pozwalające mu na wykonanie czasomierzy wyposażonych we własne (nawet te najtrudniejsze) komplikacje, które tak bardzo większość entuzjastów zegarmistrzostwa docenia. To jednak nie wszystko, liczy się jeszcze doświadczenie i osiągnięcia. Daniel Roth pracował dla tak szacownych firm jak Jaeger-LeCoultre, Audemars Piguet, a jeżeli do tego jeszcze dodamy, że Breguet odrodził się na nowo właśnie dzięki Roth'owi, któremu bracia Chaumet powierzyli zadanie skonstruowania mechanizmów na potrzeby odradzającej się marki , to już masz pełny obraz z kim mamy do czynienia. Dlatego nie ma co się dziwić temu, że marka Daniel Roth jest tak wysoko ceniona.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość waldziu

skorzystaj jeszcze raz, ale na stronie Google :!: :!: :!:

btw

pytałeś się o RT, teraz o DR a jutro ... ?

moj pytania wynikaja z niewiedzy to chyba oczywiste.

nie rozumiem tego przytyku , Ty zawsze wszystko wiesz? czy na forum sa sami specjaliści?

Mc Intosh bardzo dziekuje za szerokie wyjasnienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
Gość waldziu

narazie to nie moja liga ale nie ukrywam ,że sledze tzw prestizowe marki, jesli kupie taki zegarek to pewnie bedzie jeden w zyciu wiec staram sie wogóle cos dowiedzieć...eny obłędne , na allegro jest jeden ponizej 20.000 zł a to juz dobry znak...

btw panie Paluszek-następnym razem popytam o Chopard

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego co napisał Mariusz dodam jeszcze, ze DR i G Genta prowadzą wspólną politykę sprzedażową. Są nawet pod tym samym nr telefonu i jako marki należą do grupy Bulgari.

Pierwszy zegarek DR powstał w 1989 r.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.