Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Lukk3rs

Automat po 16 latach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy jest możliwe, żeby Maurice Lacroix Pontos 10818 z bodajże mechanizmem ETA-2893-2 był na idealnym chodzie bez wizyty u zegarmistrza po 16 latach użytkowania? Tak właśnie twierdzi sprzedawca, lecz mam świadomość, że automat powinno się oddać do zegarmistrza maksymalnie po 5 latach od zakupu. Czy sprzedawca może pisać prawdę, czy jednak nie ma to racji bytu?

https://a.allegroimg.com/original/0378a2/b48bafba4ae88e8a20fdfe0d155a

https://9.allegroimg.com/original/03111d/daceb569477583653add125fca89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Capri

Jest to możliwe  <_<  Ja swoich nie zamierzam oddawać do przeglądu tylko dla tego, że ktoś tak napisał. Się zatrze, to do naprawy, efekt ekonomiczny, nawet jak trzeba będzie dużo części wymienić, zawsze na plus  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jest to możliwe. Miałem kiedyś omege geneve w automacie która chodziła punktualnie po 18 latach chociaż była rzadko noszona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależnie od tego, czy był noszony, czy głownie leżał, może mieć wyrobione sprzęgniki automatu jeśli chodził na sucho. Mój Longines na 2892A2 ma latek 14 i działa idealnie. Ale rzadko był uruchamiany - z tych 14 lat pewnie nawet pół roku nie przechodził...

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.