Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Olek5839

Zegarek męski g shock do 400-500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z wyborem i zakupem zegarka gshock. Chciałbym kupić zegarek, który będę mógł nosić cały czas, do koszulki i koszuli. lubie sport dlatego skłaniam się ku casio g shock. Narazie mam na oku model GA 100 lub GAX 100. Ten drugi ma więcej bajerów i chyba jest bardziej czytelny. Czy mógłby się ktoś podzielić opinią na temat powyższych modeli lub innych w tym przedziale cenowym. Gdzie najtaniej mogę kupić zegarek? Znalazłem całkiem dobre ceny na amazon ale nie wiem jak z autentycznoscia. Czy ktoś zamawia z tego portalu?

Z góry dziękuję za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupujesz Casio to najlepiej ze sklepu, który ma je z oficjalnej dystrybucji. Dla Polski jest to firma Zibi. Wystarczy podgląd gwarancji - niebieska z pomarańczową pieczątką.

Ogólnie najbardziej popularny jest GA-100 czyli np. ten https://zegarkistyle.pl/zegarki-casio/zegarek-GA-100-1A4ER bo kolorystykę może mieć różną. I moim zdaniem ten jest czytelny.

A z GAX to zależy jaki kolor, bo np. ten biało-czarny bajerancki jest mało czytelny https://brylant.net/zegarki-casio/zegarek-GAX-100B-7AER

Tylko z tą koszulą to może być problem. W sensie zapniesz mankiet, ale albo musisz zegarek trzymać pod nim albo nad zegarkiem zapiąć mankiet, bo G-Shock jest dość wysoki i nie będzie się swobodnie wsuwał/wysuwał spod mankietu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź :)

Mankiet zawsze będzie wyżej zegarka z tego sobie zdaje sprawe :)

A jak sie ma sprawa jak kupie zegarek od sklepu autoryzowanego z zagranicy? Gwarancja producenta powinna obowiązywać też w Polsce czy się mylę ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wszystkie swoje zegarki kupowałam w Polsce, w tym Casio Baby-G i G-Shocka dla taty, więc nie wiem jak to jest z zagranicą. Ale jak kupujesz w Polsce to jak się popsuje (co się jednak rzadko zdarza) to wysyłają do serwisu do Sochaczewa do Zibi.

Musisz dokładnie przeczytać co jest napisane w warunkach gwarancji i na aukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jarozlaw

Jak jest gadzieciarzem, to kup mu jakiegoś smartwatcha ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jest gadzieciarzem, to kup mu jakiegoś smartwatcha ;)

Nie ten budżet ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GA 100 oczywiście jest czytelny, tylko pamiętaj że czasem wskazania stopera itd zasłaniają wskazówki. Nie ma też podświetlenia całej tarczy jak w innych modelach, a jedynie żółte światełko jak w starych elektronikach. Poza tym to naprawdę fajny zegarek. Piszę to jako użytkownik tego modelu w wydaniu czarnym z białymi wskazówkami. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.