Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

starzec

GA 400 > GA 500 czy GA700

Rekomendowane odpowiedzi

po bliższym rozeznaniu, w zasadzie dzięki Matejowi i Tomaszowi z ich filmikow ja zamowilem Ga400 co zdecydowalo?? wygląd wyświetlaczy, wskazówki, i kształt klasyczny koperty, dodatkowo autopodswietlenie, którego w 700-setce nie ma!!. Druga sprawa to mój pierwszy wskazowkowiec od czasu citka sprzed siedmiu lat. Zobacze jutro strzele zdjecia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po bliższym rozeznaniu, w zasadzie dzięki Matejowi i Tomaszowi z ich filmikow ja zamowilem Ga400 co zdecydowalo?? wygląd wyświetlaczy, wskazówki, i kształt klasyczny koperty, dodatkowo autopodswietlenie, którego w 700-setce nie ma!!. Druga sprawa to mój pierwszy wskazowkowiec od czasu citka sprzed siedmiu lat. Zobacze jutro strzele zdjecia

Graty, starzec. GA-400 to dość ciekawy model, choć mogę to stwierdzić jedynie na podstawie filmów Mateja, bo sam nie miałem okazji się jeszcze z tym zegarkiem podotykać. Jednak ja z tych trzech wymienionych powyżej wybrałbym GAW-100. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Tom, jutro napisze o ga400 cos więcej, jak to cos sprawia wrazenie na reku i jaka jest jego funkcjonalność, plus jakies zdjęcia, co do gaw 100 to będzie następny zakup, być może jeszcze do końca roku, on również zwrocil moja uwagę ze względu na atrakcyjny wygląd i T.S. i Multiband, bo jak dotad z pelnym wypasem mam gwm5610. no i gaw 100 jest odrobine mniejszy od zegarkow z całej serii GD/Ga, co przy mojej chudej lapie również jest istotne, dlatego tez na codzien z upodobaniem nosze zwykly dw5600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec dojechal jeszcze jest cieply, :D najpierw dodam fotki a potem dopisze pare slow o nim, jak widac duzy i mimo wszystko dosyc sporo wazy, czuc go na reku obok malenstwo 5600 widac roznice, jeden minus juz jest, hmm ale to potem.10161864_DSCF1326.JPG10161865_DSCF1324.JPG

10161866_DSCF1323.JPG

a wiec tak, jezcze zanim go poustawiam po swojemu, podam ten minus, zegarek wyprodukowany w Tajlandii, ale klamerka w pasku tragiczna i nawet nie to,ze plastikowa (solidny material i gruby) ale o ile samo zalozenie dosyc latwe to juz odpiac te klamerke kiedy zegarek jest na reku to juz wyzsza szkola jazdy, zeby zapadku klamerki wyszly z dziurek  pasek trzeba solidnie przegiac inaczej ani drgna, to tak wyglada jakby plastik przyssal sie do gumy paska,I to tyle z niespodzianek ujemnych, wyglad i dokladnosc montazu wrecz wzorcowa, Te dwa spore wyswietlacze robia swoje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co jeszcze moze sie podobac w tej wersji? to rozne odcienie czerni na tarczy, od glebokiego matu, po polyskujacy odcien metalizujacej czerni, no i ksztalt wskazowek jest wprost swietny w odróżnieniu  np. od przykrótkich w jego starszym bracie GA700, ich biel na tle wszechpanującej czerni pozwala nawet katem oka i to ze sporej odleglosci poznac aktualny czas, pokretlo z prawej strony dodaje smaczku, wybor stref czasowych i kalibracja taimera rewelacyjna, z lewej strony przycisk T odpala timer z poziomu timekeepingu, rewelka, bo często go używam. elektryczny silniczek krokowy idealnie przesowa wskazówki po indeksach, nawet nie musialem robic wstępnej kalibracji, do czego można mieć ewentualne zyczenie, to nienajlepszy sposób podświetlenia tarczy, jedna leda  u dolu nie daje rady z wyświetlaczem gornym i wskazówkami., ale nie zaluje tegom tego wyboru, ten model ma w sobie to cos i wyroznia się na tle pozostałych modeli serii GA, a i cena jest jego atutem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Timer to hit tego modelu. Najczęściej używam tej funkcji w zegarkach stąd mój podziw dla rozwiązań w tym modelu. Niestety ga-400 jeszcze nie trafił do mojego stadka ale jest w rodzinie więc dokładnie go obejrzałem.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

,.hmm,od kilku dnie  przygladam sie tej mojej 400 -setce i (przez te dwa solidne wyświetlacze) coraz bardziej mi się podoba, tak dalece,ze przestałem spogladac w strone GAW -100, te trzy koleczka w nim,to jednak nie to co bym chciał. Szczescie, ze wyczerpałem limit tegorocznych zakupow, bo ..teraz nie wiedziałbym co fajnego kupic w jakiejś rozsądnej cenie.

no i minelo zaledwie kilka dni i pojawil się G100, w innym watku pisze o nim kilka zdan, podsumowując temat to zdaje się, ze  drugim po GA400 będzie GA100 w wersji z pozytywnym wyświetlaczem i czerwonymi wstawkami, ale to już nie teraz,dla przyzwoitości względem zony odczekam pare tygodni, bo już patrzy na mnie jak na wariata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.