Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MSU

Gdzie kupić zegarek?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Borykam się z następującym problemem - spodobał mi się zegarek Seiko Sorts Automatic i jestem prawie przekonany, że chcę go nabyć, ale nie jestem pewny gdzie. Zastawiam się pomiędzy tymi dwoma opcjami:

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-seiko-sports-automatic-snzf17k1

http://zegarkinareke.pl/p/3736-zegarek-seiko-snzf17k1-dostawa-48h-fvat23?ZEGAREK%20ORYGINALNY.%20%20GWARANCJA%20PRODUCENTA!%20KONTAKT:%20791430328

Pierwszy sklep oferuje cenę ponad 1000 PLN, ale twierdzą, że są autoryzowanym sprzedawcą Seiko, drugi natomiast oferuje ten zegarek za 720 PLN, ale podobno nie jest to autoryzowany sprzedawca.

I to pojawia się pytanie, kogo wybrać? Z tego co czytałem sprzedawcy nieautoryzowani oferują jedynie gwarancję międzynarodową, która nie ma zastosowania w Polsce jeśli podstemplowana jest na terenie naszego kraju. Tyle, że różnica w cenie jest na tyle duża, że zastanawiam się, czy ta gwarancja jest mi niezbędna? W sensie, zakładając, że zegarek się zepsuje, czy koszty naprawy mogą przekroczyć tą kwotę?

No i najważniejsza kwestia, czy ktoś zna tego sprzedawcę - zegarkinareke.pl? Czy to są w ogóle oryginały, czy wyjątkowo drogie podróbki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kosztach ew. naprawy Ci nie powiem, bo nie wiem. Ale Zegarownia jest b.dobrze znanym sklepem od lat.

Ten drugi- ja go nie znam, ale na zdjęciu pokazują kartę gwarancyjną oryginalną. Nie miałam takiej w rękach od lat, więc nawet nie pamiętam czy na polską dystrybucję one są też po angielsku, ale wydaje mi się, że były tak od zawsze. 

Ale nie podoba mi się, że w danych kontaktowych na stronie nie ma nawet konkretnego adresu, poza tym ta sama firma jest też właścicielem sklepu z elektroniką drobne agd itd. A w zakładkę regulamin nawet nie mogę wejść, bo jakaś ikonka telefonu mi zasłania ;/

Podsumowując moje śledztwo. Z tych 2? Zegarownia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.