Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

1kera

Zegarmistrz WARSZAWA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Już dawno miałem się pochwalić, że namierzyłem w Warszawie przy Górczewskiej zegarmistrza. Robiłem u niego Blonexa i Komandira. Wcześniej zanosiłem sikorki na Złotą - Niezły warsztat ale znacznie droższy, dużo klientów i nie zawsze jest czas aby pozadawać parę amatorskich pytań znawcy.. Natomiast na Górczewskiej.. widać, że facet lubi swój fach..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Riccardo

A mozesz powiedziec gdzie dokladnie jest ten zagramistrz? Bo szukam wlasnie kolo siebie jakiegos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pamiętm dokłanie nr, jadąc od centrum jest to za ulicą Ks. Janusza jakieś 200 m przed Centrum Wola Park. Obok jest jakiś obuwniczy CCC albo AMBRA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Riccardo

To juz wiem gdzie, dzieki. Widzialem go jak przejezdzalem ale nie bylem pewien czy to nie jest pkt wymiany baterii :lol:

Jeszcze raz dzieki za info :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Namierzyłem go na internecie. Kupiłem Blonexa, w bardzo dobrym stanie wizualnie ale zatrzymywał się. Na Złotej powiedzieli - czyszczenie - 100 - 120 PLN. A tam zapłaciłem coś około 50.. z rachuneczkiem. Dosłownie parę dni temu zaniosłem mojego Komandira - nie miał ochoty pracować. 15 min manipulacji .. i.. 0 kasy. Pasjonat. Tak mnie tym ujął, że postanowiłem go zareklamować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie wiesz czy zajmuje się także renowacją zegarków (czyszczenie tarczy i chromowanie koperty)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, że po takim czasie daję odpowiedż. Nie wiem czy ma te gadżety i czy zajmuje się renowacją. Kiedyś powiedział mi, że ma sporo części do niektórych modeli. Nie jest naciągaczem, mojego komandira, który był wodoszczelny - ale w tą drugą strone - pomimo, żę miał części zaproponował naprawić - uszczelnić za jakieś grosze - i już nie nabiera wody. Zresztą powiedział, że to dość wadliwe zegarki .. fakt - ale i tak mi się podobają.

Najlepiej się do niego wybrać - to nic nie kosztuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podepne się pod temat bo nie chcę zakładać nowego.

CZY możecie polecić jakiegoś zegarmistrza w warszawie który testuje dokładność chodu na vibrografie? i ile to kosztuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Hawryl

ja kilka dni temu oddałem zegarek do pana Rosiaka.

Zegarmistrz miesci sie jak juz ktos wspomniał na ul Ząbkowskiej 14 w Warszawie.

ciagle działa i jest tam gdzie był.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja oddaje swoje nabytki do Pana Zbigniewa Piatka na ul .Grochowskiej243/245 tel.022 810 93 98 jest to inżynier naprawde fachowiec.Nie jest bardzo drogi jest bardzo uczciwy,niestety ma długie terminy.Facet robi cuda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
podepne się pod temat bo nie chcę zakładać nowego.

CZY możecie polecić jakiegoś zegarmistrza w warszawie który testuje dokładność chodu na vibrografie? i ile to kosztuje

w Smyku mi za friko sprawdzal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mój pierwszy post na Forum więc pozwólcie że się przywitam. :D

Natomiast wracając do tematu zegarmistrza w Wawie, to wspomniany spec w Smyku to Pan Wacław u którego robiłem kilka zegarków (czyszczenie, smarowanie, prostowanie włosa, itd.) Pomimo sporego wieku dzielnie sobie radzi zaś ceny są naprawdę przystępne. Polecam. Dla zainteresowanych adres: ul. Jasna 7, tel 22827-40-56.

Pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość areczek86
To mój pierwszy post na Forum więc pozwólcie że się przywitam. :D

Pozwalamy :D A Mikołajek to wciąż jedna z moich ulubionych książek :D No bo co w końcu, kurczę blade. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.