Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

cornishon69

Zegarek do 600-700 zł na pasku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
jak w temacie, chciałbym na razie jeden zegarek z nieco niższej półki, tak abym nie wstydził się go nosić, ale również, nie wydawać od razu kupy pieniędzy, żeby nie okazało się, że zegarek np. kompletnie mi nie pasuje (konkretny model, jak i zarówno zegarek jako element ozdobny).

Z racji szczupłego nadgarstka preferuję skórzany pasek.
Idealnym zegarkiem byłby czarny pasek, czarna bądź ciemna koperta ( złote na pewno odpadają), oraz błękitna tarcza, w stylu klasycznym, bez zbędnych dodatków (chronografy opadają).

700 zł byłoby raczej sztywnym budżetem już przygotowanym na to, że gdybym podał 600 zł to padałyby propozycję w stylu "dołóż jeszcze 100 zł i kup XYZ"
Co póki co przypadło mi do gustu to:

Czy znacie jakieś zegarki w podobnej kolorystyce w podobnym przedziale cenowym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

W podanym budżecie poszukałbym Orienta Bambino. Dość często na naszym bazarku pojawiają się bardzo ciekawe oferty na ten zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega fidelio dobrze mówi, poszukaj orient bambino, jest taki z niebieską tarczą. Zegarek wart swojej ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na korzyść Orienta przemawia jego mechanizm na tle zapodanych bateryjkowych. Ma swój styl i urok, ale jest z drugiej ręki. Jesli bierzesz taki pod uwagę to warto.

Atlantic prezentuje się bardzo dobrze zwłaszcza że ma szafirowe szkło (Orient nie) i można go skomponować z paskami czarnym i brązowym i też bedzie wyglądał dobrze a zmieni się tylko jego 'look'. Jest to zegarek pasujący do wszystkiego. Ma bardzo łądne refleksy na tarczy które przyciągają spojrzenie.

Co do reszty- mam podobną do prezentowanych Adriaticę(podobna do tej za 490), ma tzw promienistą tarczę i jest bardzo wygodna, cienka, pasujaca do najbardziej dopasowanych koszul. Ale raczej nie do stylu luznego. Druga ma fajne szkło(też takie mam w swojej) min. utwardzane. Festinę sobie odpuść. Chyba ze ci serce do niej biegnie. 

zaproponuję coś takiego

http://zegarkowo24.pl/zegarki-orient/713-zegarek-orient-fac05007d.html

powinien spełnic twoje wymagania. 

edit

lub coś takiego

http://www.zegarki24h.pl/3099,seiko-snxs77k.html

nie zrażaj się ze bransoleta bo prezentowane tu na forum zegarki są i na paskach i wg. mnie taka opcja jest zdecydowanie lepsza

odnosze tu cię do linku ze zdjeciem z paskiem tego zegarka Dasiek7 zdjecie (wygląda rewelacja)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/64094-pytanie-o-rozpoznanie-modelu-seiko-5/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz zerknąć na klasyczną "5" od Seiko, który jest zegarkiem mniejszym, idealnym na szczupłe nadgarstki np. http://allegro.pl/meski-zegarek-automatyczny-seiko-snk357k-granatowy-i6995338005.html#thumb/1, choć biorąc pod uwagę Twoje wątpliwości dotyczące zaprzyjaź nienia się z zegarkiem to nie wiem czy zegarek automatyczny będzie dobrym rozwiązaniem? Musisz mieć świadomość, że zegarek automatyczny trzeba nosić aby działał, chyba że zainwestujesz w rotomat. Niektórych drażni konieczność przestawiania daty i nastawiania godziny co kilka dni, jeśli zegarek leży nieużywany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę przyznać, że jedne z niewielu zegarków na bransolecie (te które wymieniliście), które przypadły mi do gustu.
A co jest nie tak z tą Festiną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc, bardzo spodobał mi się Bambino V4 z niebieską tarczą, tylko kwestia tego, czy będzie pasował na co dzień (nie do garnituru)
Rozważam jeszcze tę Atlanticę, ale czytam nie najlepsze opinie o Ronda 715, czy jest się czego bać? Mówimy tutaj o padnieciu za kilka lat, czy miesięcy?
Oraz myślę, że byłbym w stanie rozszerzyć budżet do tego tysiąca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

W mojej ocenie Bambino to bardzo uniwersalny typ. Gdybym miał wybierać między nima Atlantickiem, to postawiłbym właśnie na Bambino. Jeśli jest opcja na poszerzenie budżetu, to sugeruję też przyjrzeć się modelowi Redentore od Meccaniche Veneziane, którego sprzedaje forumowy Kolega @Lincoln Six Echo. Zegarek jest na sprawdzonym mechanizmie Miyota, ma szafirowe szkło i nakładane indeksy, a pasek to już niemal dzieło sztuki. Powinien być jeszcze dostępny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak do tej pory w/w Meccaniche Veneziane najbardziej mi się podoba. Dziękuje bardzo za sugestię i jeśli ktoś ma jeszcze jakieś to jak najbardziej czekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.