Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kowalsulik1

Citizen radio vs Seiko sun023

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad zegarkami. Ogólnie obecnie posiadam orient multi. Zegarek jest super ale chcę coś czytelnego bardziej i mniej obsługowego. Nie chce mi się co kilka dni przestawić datownika i czasu. Raz chodzi za szybko raz się spóźnia. Byłem zdecydowany na Citizena że względu na dokładność itd, niestety są małe większość 43 gdzie obecnie mam 45 i uważam za minimum. Znalazłem właśnie to seiko ma 47 ale jak to wygląda z czasem często trzeba czas ustawiać ? Ile w miesiącu potrafi się mylić aż tak dokładnego czasu nie potrzebuje. Może ktoś ma i się pochwali ?

Wysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość desmaer

Zastanawiam się nad zegarkami. Ogólnie obecnie posiadam orient multi. Zegarek jest super ale chcę coś czytelnego bardziej i mniej obsługowego. Nie chce mi się co kilka dni przestawić datownika i czasu. Raz chodzi za szybko raz się spóźnia. Byłem zdecydowany na Citizena że względu na dokładność itd, niestety są małe większość 43 gdzie obecnie mam 45 i uważam za minimum. Znalazłem właśnie to seiko ma 47 ale jak to wygląda z czasem często trzeba czas ustawiać ? Ile w miesiącu potrafi się mylić aż tak dokładnego czasu nie potrzebuje. Może ktoś ma i się pochwali ?

Wysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka

Przeciez to kwarc, zdziwilbym sie gdybys musial regulowac czesciej niz przy zmianie czasu na letni/zimowy

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orient Multi Calendar, o ile mówimy o zegarku z rodziny FEU07007FX, ma 44mm średnicy i stosunkowo krótkie uszy dlatego dobrze leży nawet na małych nadgarstkach, Seiko SUN023 ma zupełnie inną specyfikę bo to typowy diver - jest masywniejszy i wyższy. Co do Citizena, nie patrz na średnicę, patrz na rozmiar od ucha do ucha.

Jaki masz obwód nadgarstka?

Edit: Moim zdaniem kwarc ma sens wtedy jak ma solar i synchronizację radiową.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki mam

FEU07005BX tak jak pisałem ma 44mm średnicy i 11,5mm wysokości - Seiko SUN023 jest zdecydowanie większy i wyższy, ja bym nie kupił bez przymierzania.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Posłuchaj Kolegi @Daito. Ten Sun023 to kawał zegara. Ja go kupiłem kiedyś w ciemno inchoć w mojej ocenie, ten zegarek i tak całkiem dobrze leży na mniejszych nadgarstkach, mimo solidnych rozmiarów, to jednak ostatecznie okazał się za duży. O ile jednak wielkość nie jest przeszkodą, to zegarek mogę polecić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jaki lug to lug. Nieraz zegarki mają 45 kopertę wydają się ogromne a przez to że lugi mają 47 leżą dobrze na kurczych nadgarstkach. Warto przymierzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.