Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość grzesiek76

MAM wreszcie mam!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość grzesiek76

Witam gorąco!

Tydzien temu złożyłem zamówienie na stronie internetopwej sklepu jubilerskiego http://higuchi-inc.com/ na CITIZEN'a AVT-2833 z serii ATTESA. No i wczoraj go dostałem. Zegarek cudo, kontrolowany radiem no bo człek ma bzika na punkcie żeby zegarek punktualnie pracował :lol:

Pomimo że teraz przebywam w północno-zachodniej Anglii sygnał został bez problemu namierzony z Niemiec i to w skali HIGH co mnie zaskoczyło dosyć pozytywnie :) No i ten mały napis: made in Japan 8)

Polecam również tego sprzedawce, godny zaufania w 1000%, przesyłka ubezpieczona, super zapakowana no i nie płaciłem żadnego cła, podatku czy innego badziewia ale to juz kwestia kraju ...

No i rzecz jasna zdjecia:

post-0-0-39329700-1330686671.jpghttp://img341.imageshack.us/img341/6351/pic1099uj0.jpg

http://img530.imageshack.us/img530/3537/pic1094dq1.jpg

http://img340.imageshack.us/img340/3899/pic1086nq8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pomimo że teraz przebywam w północno-zachodniej Anglii sygnał został bez problemu namierzony z Niemiec i to w skali HIGH co mnie zaskoczyło dosyć pozytywnie :lol: No i ten mały napis: made in Japan 8)

zasigkp3.th.jpg

To Mnie też miło zaskoczyłeś :)

Jednak raczej HIGH sygnał twój Citizen dostał z Rugby w Angli.

Minowszystko ja też jestem zadowolony, ze sterowany chodzi idealnie.

Gratuluje nabytku.

Pozdrawiam

GrzecH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzesiek76

Tzn z sygnałem z Rugby to bym nie chyba z kolegą nie zgodził. Wg instrukcji zegarka jest napisane wyraźnie ze zegarek odbiera sygnały z nadajników w USA, Niemiec i dwóch w Japonii. Wg mapki UK jest w zasięgu nadajnika z Niemiec. Poza tym są jakieś sprawy licencyjne i dlatego CITIZEN nie używa Rugby ale tego nie wiem szczerze mówiąc

@Lawnowerman: dzięki za poprawne wklejenie zdjęć w topic :lol:) jakoś mi sie samemu nie udało :))

P.S.

Ale juz powolutku zaczynam myśleć o Seiko Spring Drive.... jezu ale cudenka te zegarki, kwintesencja najnowszej techniki. Echh ten bakcyl 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tzn z sygnałem z Rugby to bym nie chyba z kolegą nie zgodził. Wg instrukcji zegarka jest napisane wyraźnie ze zegarek odbiera sygnały z nadajników w USA, Niemiec i dwóch w Japonii.

Może i wyraźnie, ale na 99,99999 % Twój nie odbiera wszystkich nadajników bo pracuja róźnych częstotliwościach i producenci stroja go pod klienta docelowego tylko czyli albo Europa, Azja, lub Stany.

Jeśli Ci działa i sie łaczy masz wersję Europejska zestrojoną z Niemcami i UK - ta sama częstotliwość.

W Japonii czy USA bedzie Ci dziłał ......z dokładnością kwarca, jednak nie łacząc się i nie pobierając kalibrujacego sygnału.

:lol: Aby wsadzić odbiorniki na wszystkie częstotliwości i inne "newsy" technologicze musieli by je oprawiać w skrzynki od Mistrza Gustawa :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość BLF
Może i wyraźnie, ale na 99,99999 % Twój nie odbiera wszystkich nadajników bo pracuja róźnych częstotliwościach i producenci stroja go pod klienta docelowego tylko czyli albo Europa, Azja, lub Stany.

Jeśli Ci działa i sie łaczy masz wersję Europejska zestrojoną z Niemcami i UK - ta sama częstotliwość.

W Japonii czy USA bedzie Ci dziłał ......z dokładnością kwarca, jednak nie łacząc się i nie pobierając kalibrujacego sygnału.

:D Aby wsadzić odbiorniki na wszystkie częstotliwości i inne "newsy" technologicze musieli by je oprawiać w skrzynki od Mistrza Gustawa :twisted:

Moser, nie zauważyłem wcześniej Twojego posta.

Mylisz się, bo właśnie na tym polega urok werku U600, że działa on globalnie na trzech częstotliwościach: 40 kHz, 60 kHz oraz 77,5 kHz.

Zobacz strony 28 i 28 instrukcji producenta:

http://www.citizenwatch.com/Technical/Engl.../u600_ebook.pdf

Zresztą jak widzisz na zdjęciach powyżej na tarczy jest przełącznik USA - EUR - JPN - w zależności od wybranego w ustawieniach zegarka miasta ustawia on odbiornik na częstotliwości właściwej dla regionu.

Zegarki z U600 były obiektem pewnego zainteresowania na Basel2007 właśnie z powodu tej triady odbiorników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:D Aby wsadzić odbiorniki na wszystkie częstotliwości i inne "newsy" technologicze musieli by je oprawiać w skrzynki od Mistrza Gustawa :twisted:

hmmmm.....faktem stał się 3-zakresowy Waveceptor....Zwracam honor :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość michal radykał

nO TO JESTEM UGOTOWANY :) A ja Pare dni temu kupiłem skyhawk JY0000-02E.

Nie wiedziałem ze jest model AVT 2833 :)

Niby niewielka roznica ale moj jest bardziej sportowy - twoj podoba mi sie bardziej bo jest bardziej elegancki. Mozna nosic do marynarki.

Dziwi mnie jedno. w twoim modelu sa czarne przyciski czy to tylko zdjecie tak wyszło??

Jesli rzeczywiscie są czarne to nieukrywam ze ja wolałbym srebrne:)

Oki lece poszukac w necie czy jest tez taki model na pasku =-twoj link do sprzedawcy nie działa:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość michal radykał

No to juz jestem w domu::)

koledze wkradł sie błąd nie AVT tylko ATV...

z TEGO co na szybko wyczytałem to zdaje sie ze seria ATV TO CHYBA LIMITOWANA edycja:)

Całkiem przyzwoicie prezentują sie tez modele ATP... (bez wyswietlaczy kwarcowych)

Kolego ile płaciłes za zegareczek bo jakos nie moge nigdzie znaleźć ceny - twoj link do strony sklepu chyba tez jest z błedem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzesiek76

Witam ponownie Wszystkich !!

Przepraszam że nie odzywałem sie wcześniej ale jakos tak wyszło: zmiana kraju, pracy potem nawał pracy etc etc

Link do sklepu działał ale od pewniego czasu ten jubiler zaniechał handlu przez internet wg.moich informacji.. dlaczego nie wiem

P.S.

Zegarek w dalszym ciagu dalej pracuje perfekcyjnie :lol: mało tego, jak ludzie pytają gdzie go kupiłem a odpowiadam, zgodnie z prawdą że w Japonii ( to że transakcja była przez internet to dodaje na końcu rozmowy) to dopiero robią oczy. Fakt faktem, jest to jeden taki zegarek w Polsce :)) ( mam nadzieję :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CUDO poprostu. Bardzo mi się podoba. Niech się dobrze nosi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość oppiz

Poprawny adres sklepu w którym kupował grzesiek76 to http://www.higuchi-inc.com/

Ja się przymierzam do CITIZEN Attesa Chronograph ATV53-2933 LIMITED, u nich w sklepie 124 000 YEN, a na eBay-u za $1180... więc chyba bardziej opłaca się eBay.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.