Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sstr

Junghans meister

Rekomendowane odpowiedzi

Czolem koledzy,

marzy mi sie od pewnego czasu zegarek garniuturowy w stylu vintage. 

Mam okazje kupic z absolutnie niepewnego zrodla cos co wydaje mi sie byc Junghans J84/s10.

https://www.junghans-vintage.de/de/uhren/junghans-armbanduhr-kaliber/kaliberfamilie-junghans-684-junghans-j84/junghans-j84/s10-junghans-68410.html

Jako, ze moja wiedza zegarkowa absolutnie nie daje mi podstaw aby wydac cene jaka zyczy sobie sprzedawca, prosze o pomoc:

1) czy zegarek nosi znamiona oryginalnosci?

2) jak trudne bedzie odrestaurowanie go aby zaczal przypominac tego z link powyzej.

3) czy czesci takie jak szkielko, sa latwo dostepne?

4) czy nie wyglada on na jakas przerobke, dosztukowanie, cos co ciezko (i drogo) bedzie trzeba odrestaurowywac?

5) czy koronka jest oryginalna?

Niestety zdjecia robione w warunkach polowych, nie mam lepszych ani zdjec mechanizmu.

Bede wdzieczny za wszelkie uwagi dotyczace tego zegarka!

Serdecznie pozdrawiam!

post-99808-0-76584300-1525607994_thumb.jpg

post-99808-0-55458000-1525608014_thumb.jpg

post-99808-0-03074100-1525608035_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Olimpii go dzisiaj widziałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Olimpii go dzisiaj widziałeś?

Nie, patrzac po miejscu skad jestes, moge powiedziec  ze nie bylo to nawet blisko stolicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, patrzac po miejscu skad jestes, moge powiedziec  ze nie bylo to nawet blisko stolicy.

Ok :)  Bo dzisiaj podobny oglądałem, ale był to składak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na zdjęcia oraz link nie widać specjalnej różnicy, może poza deklem. Nie wiem czy ten z linka oryginalny - stare Junghansy, które miałem dekle miały sygnowane "J". Szkło, w tym którego zdjęcia pokazałeś, można spolerować, podobnie jak kopertę. Koronka wygląda ok, ale jej zdjęcia nie dają możliwości 100% oceny. Wymiana szkła jeśli się uprzesz - koszt około 15 -20 zł. Zegarek nie jest szczególnie dużo wart, by w niego inwestować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.