Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

galaxteck

Seiko SNP139P1 Premier Kinetic Perpetual

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

kinetica mam (SRH009P) i używam od ok. 8 lat. Zegarek jest praktycznie bezobsługowy. Co do zegarka z linku, hmm ... rzecz gustu, ale te uszy jakoś mi nie leżą :) , dziwi też trochę, że zegarek wskazuje datę i miesiąc, a nie ma dnia tygodnia (zdecydowanie byłby bardziej użyteczny niż wskaźnik pory dnia). Osobiście przy zegarkach nakręcanych ruchem ręki cenię sobie wskaźnik rezerwy chodu - w tym przypadku naładowania. Tu może być on zbyteczny, bo ta rezerwa liczy się w miesiącach :) , ale lubię jak coś żyje na tarczy. Cena atrakcyjna.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jacek K., dzięki za opinię :) Te uszy też na początku mi nie pasowały, ale jak przymierzyłem to zegarek mi się bardziej spodobał, ale tak jak mówisz rzecz gustu :) Nastawiłem się na Citizena AT8110-11A, ale chciałem zegarek na bransolecie, a uzyskałem informację z Citizena, że nie ma możliwości jej założena z bliźniaczych modeli :( i skusiła mnie cena tego Seiko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z bransoletą podobna historia do mojej :) . Dostępne były 2 modele > jeden z szarym cyferblatem + pasek, drugi z białym + bransoleta. Kupiłem szary i od razu zamówiłem do niego bransoletę. W Twoim przypadku wydaje się dziwne, że nie można jej założyć od bliźniaczego modelu np.  https://www.e-zegarki.pl/zegarek-meski-citizen-radio-controlled-at8110-61e Nie sądzę, żeby producent robił różne koperty/mocowania. Sprawdź to jeszcze dokładnie ... ja bym "zaryzykował" i dokupił taką bransoletę :) ... ewentualnie zwrócisz.

Pzdr.

edycja: chyba jednak zrezygnowałbym z białego cyferblatu, cena zabija :)  ... https://www.ebay.co.uk/p/Citizen-Watch-Strap-Replacement-Made-of-Stainless-Steel-for-Eco-drive-At8110/18010646564

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało Ci się :) U mnie właśnie sama bransoleta jest bardzo droga biorąc pod uwagę cenę zegarka. Na infolini Citizena w Polsce oraz w mailu od supportu Citizena międzynarodowego dostałem info, że mimo, że są bliźniacze modele to nawierty są tak zrobione, że tej bransolety nie założę :( Mierzyłem ten zegarek w grantowym cyferblatem to wydaje mi się, że bransoleta jest zbyt szeroka do tego modelu lub koperta za mała, zależy jak patrzeć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ... trudno uwierzyć, że aż tak to skomplikowali. A może znajdziesz salon z punktem serwisowym i życzliwym serwisantem, żeby na miejscu ocenił i porównał oba zegarki i mocowania?

Pzdr.

edycja: IMO, jedynie co mogłoby tłumaczyć inne umieszczenie otworów, to to, że pasek jest cieńszy i chcąc zmniejszyć odstęp od korpusu, przybliżyli te otwory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tak samo :/ Pytanie czy nawet jak jednak można kupić i założyć tą bransoletę to warto dokładać tyle. Cena zegarka wyniesie dobrze ponad 2000 zł. Stąd moje rozważanie nad Seiko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo, nie mogę spokojnie spać :) Ładny zegarek, na szczęście nie jest z jasnym cyferblatem, a na taki sie nastawiłem więc nie wprowadzi większego bólu głowy :)

P.S. Ten Seiko SRH009P bardzo fajny!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można kupić oba :) , Bulova jest teraz prawie za darmo, a ten płynący sekundnik ...

Dziękuję i życzę dobrego wyboru.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.