galaxteck 0 #1 Napisano 10 Maja 2018 Witam, Jak oceniacie zegarek Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP139P? Wart swojej ceny? W sklepach stancjonarnych cena oscyluje w granicach 3000-3400 zl, ale mozna go wylapac online z rabatem za niecale 2000 zl. https://www.seikowatches.com/global-en/products/seikopremier/SNP139P1 Pozdrawiam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1745 #2 Napisano 11 Maja 2018 Witam,kinetica mam (SRH009P) i używam od ok. 8 lat. Zegarek jest praktycznie bezobsługowy. Co do zegarka z linku, hmm ... rzecz gustu, ale te uszy jakoś mi nie leżą , dziwi też trochę, że zegarek wskazuje datę i miesiąc, a nie ma dnia tygodnia (zdecydowanie byłby bardziej użyteczny niż wskaźnik pory dnia). Osobiście przy zegarkach nakręcanych ruchem ręki cenię sobie wskaźnik rezerwy chodu - w tym przypadku naładowania. Tu może być on zbyteczny, bo ta rezerwa liczy się w miesiącach , ale lubię jak coś żyje na tarczy. Cena atrakcyjna.Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
galaxteck 0 #3 Napisano 11 Maja 2018 Jacek K., dzięki za opinię Te uszy też na początku mi nie pasowały, ale jak przymierzyłem to zegarek mi się bardziej spodobał, ale tak jak mówisz rzecz gustu Nastawiłem się na Citizena AT8110-11A, ale chciałem zegarek na bransolecie, a uzyskałem informację z Citizena, że nie ma możliwości jej założena z bliźniaczych modeli i skusiła mnie cena tego Seiko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1745 #4 Napisano 11 Maja 2018 Z bransoletą podobna historia do mojej . Dostępne były 2 modele > jeden z szarym cyferblatem + pasek, drugi z białym + bransoleta. Kupiłem szary i od razu zamówiłem do niego bransoletę. W Twoim przypadku wydaje się dziwne, że nie można jej założyć od bliźniaczego modelu np. https://www.e-zegarki.pl/zegarek-meski-citizen-radio-controlled-at8110-61e Nie sądzę, żeby producent robił różne koperty/mocowania. Sprawdź to jeszcze dokładnie ... ja bym "zaryzykował" i dokupił taką bransoletę ... ewentualnie zwrócisz.Pzdr. edycja: chyba jednak zrezygnowałbym z białego cyferblatu, cena zabija ... https://www.ebay.co.uk/p/Citizen-Watch-Strap-Replacement-Made-of-Stainless-Steel-for-Eco-drive-At8110/18010646564 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
galaxteck 0 #5 Napisano 11 Maja 2018 Udało Ci się U mnie właśnie sama bransoleta jest bardzo droga biorąc pod uwagę cenę zegarka. Na infolini Citizena w Polsce oraz w mailu od supportu Citizena międzynarodowego dostałem info, że mimo, że są bliźniacze modele to nawierty są tak zrobione, że tej bransolety nie założę Mierzyłem ten zegarek w grantowym cyferblatem to wydaje mi się, że bransoleta jest zbyt szeroka do tego modelu lub koperta za mała, zależy jak patrzeć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1745 #6 Napisano 11 Maja 2018 Hmm ... trudno uwierzyć, że aż tak to skomplikowali. A może znajdziesz salon z punktem serwisowym i życzliwym serwisantem, żeby na miejscu ocenił i porównał oba zegarki i mocowania?Pzdr. edycja: IMO, jedynie co mogłoby tłumaczyć inne umieszczenie otworów, to to, że pasek jest cieńszy i chcąc zmniejszyć odstęp od korpusu, przybliżyli te otwory. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
galaxteck 0 #7 Napisano 11 Maja 2018 Mi tak samo :/ Pytanie czy nawet jak jednak można kupić i założyć tą bransoletę to warto dokładać tyle. Cena zegarka wyniesie dobrze ponad 2000 zł. Stąd moje rozważanie nad Seiko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1745 #8 Napisano 11 Maja 2018 Trudna decyzja ... ale mam dla Ciebie przewrotną propozycję, może obejrzyj jeszcze tę ofertę https://www.amazon.com/gp/product/B01I83F6LS/ref=od_aui_detailpages00?ie=UTF8&psc=1Mam ten zegarek, werk jest firmy Citizen .Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
galaxteck 0 #9 Napisano 11 Maja 2018 Bardzo, nie mogę spokojnie spać Ładny zegarek, na szczęście nie jest z jasnym cyferblatem, a na taki sie nastawiłem więc nie wprowadzi większego bólu głowy P.S. Ten Seiko SRH009P bardzo fajny! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1745 #10 Napisano 11 Maja 2018 Można kupić oba , Bulova jest teraz prawie za darmo, a ten płynący sekundnik ...Dziękuję i życzę dobrego wyboru.Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach