Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Boniek88

Zegarek Candino - pytanie o szwajcarskość modelu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Interesuje mnie zegarek Candino C4636/4 który znalazłem w bardzo dobrej cenie z bardzo pewnego źródła więc moją rozterką nie jest autentyczność.

Wiem że marka Candino jest marką szwajcarską produkującą zegarki od 1945 i wiem też że jest w grupie Festina, ale nie otym.

Zdecydowana wiekszość zegarków Candino ma napis Swiss Made co jest jednoznaczne z tym,że w środku pracuje szwajcarski mechanizm.

Akurat w tym modelu tego nie ma a marka szwajcarska. jak to mam rozumieć? Czy to może oznaczać, że wśrodku pracuje jakiś chińczyk lub japończyk?

Z góry dzięki za opdowiedź

post-104642-0-03378200-1526370349.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam C4633/2  i też posiada wspomniany napis "swiss made" - wg mnie próba reaktywacji jakich wiele. Nie ekscytowałbym się za bardzo "szwajcarskością".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazłem prawdziwe zdjęcia i wychodzi na to, że na renderach nie ma loga ale już na zegarku jest. 

zainteresowałem się ich ofertą po tym jak znalazłem na forum wątek kw kótym napisano, że to nie żaden wirtualny wynalazek i można brać. 

Drapnąłem go na Amazonie za 311 zł z przesyłką, a cena regularna w PL to 850 zł. Myślę, że kupiony w dobrych pieniądzach:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Marka może i mało popularna należąca do Festina Group ale spełnia wszystkie wymogi Swiss Made. Na hiszpańskim forum FdR są zdjęcia fabryki z zewnątrz i w środku więc dla potwierdzenia można sobie zobaczyć.

Google Pixel 2 | Tapatalk Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Marcu były na Amazonie w bardzo szerokiej wyprzedażowej ofercie = sporo różnych modeli a ten w okolicach 34-35 Funtów (szafir+ronda 6004.D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marka może i mało popularna należąca do Festina Group ale spełnia wszystkie wymogi Swiss Made.

Na OLX widzę nowy za 370 PLN do negocjacji - czyli wreszcie "swiss made" na swoim miejscu czyli taniej niż średniej jakości Casio :)

https://www.olx.pl/oferta/nowy-zegarek-candino-szafir-swiss-made-gwarancja-idealny-prezent-CID87-IDtblFX.html#924701bf37

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.