Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość amator

Pytanie o Rolex Submariner.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość amator

zdobylem ten zegarek i mam pytanie do kogos kto sie na tym zna. mianowicie co oznaczaja cyfry na branzolecie??

oto zdjecia: http://uploader.pl/?d=32C572F41

bardzo prosze o odpowiedz i jeszcze ile jest warty taki zegarek ??:D

PS zeby sobie nikt nie pomyslal ze ja go zdobylem nielegalnym sposobem:) poprostu znalazlem na bazarze i go kupilem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na podróbach nic nie oznaczają.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lew

Wart jest nie wiecejniz 1zł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sadzicie ze podroba?po czym mozna to stwierdzic??

Ja bym obstawiał np. po lupce - oryginalna lupa w subie powiększa ok. 2.5 raza, tu widać sporo mniej.

Czy po odkręceniu koronki trplock widać o-ringa - gumową uszczelkę?

Czy na szke pod 6' indeksem w szkle wtopiony jest znak rolexa z kulek powietrza? ( w modelach sprzed 2002 nie ma)

Jeśli zapłaciłeś dużo mniej niż 1000 funtów to marna szansa na oryginał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość amator

uszczelka jest a lupa powieksza o te 2,5 raza...a na szkle nic nie ma...a jesli pod godzina 6 jest napisane "swiss made". na podrobach takie cos jest??? jak wspomnialem, kupilem go od starszej kobiety( moze nawet nieswiadoma tego co ma) wiec moze mam szczescie?:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie ma takiej opcji, że nie wiedziała co sprzedaje, to tak miejska legenda, że ktoś kupił oryginał za grosze od osoby nie wiedzącej co sprzedaje, zwłaszcza w przypadku rolka.. swiss made mają wszystkie podróby, to podstawa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość amator

w sumie masz racje....najlepiej zeby to jakis fachowiec zobaczyl....hmmm...jak na razie ma wszystko co powinien miec oryginal no ale to przez neta to sobie mozna sprawdzic....

ale spojrz na tego co jest na allegro....tam pod zegarkiem gdzie laczy sie z bransoletka sa numery....przy moim tez takie sa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tych zdjęciach nie można stwierdzić czy to oryginał... Napisz skąd jesteś, Koledzy napiszą gdzie masz się udać i będziesz pewien co znajduje się w Twoim posiadaniu :wink:

I.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość amator

ooo dzieki:) najwyzej mnie wysmieja:D ja jestem z Kielc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MichaelD

pójdź do zegarmistrza, niech otworzy dekiel i zrób zdjęcia mechanizmu i umieść na forum (albo niech zegarmistrz oceni jeśli sie zna czy mechanizm jest oryginalny)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.