dziki dzik 1 #1 Napisano 16 Lipca 2018 1. Specyfikacja producenta: Mechanizm: Orient Cal. F6722Pasek/Bransoleta: pasek - skóra, koloru brązowegoKoperta: stal okrągła, koloru srebrnegoSzkiełko: mineralneWodoszczelność:30 m (3 bar)Zapięcie: na sprzączkęZakręcany dekielek: takLiczba kamieni: 22Rezerwa chodu: 40 godzinWaga: 68.00 g Szerokość: 40 mm Grubość: 12 mm Maksymalny obwód (koperta + pasek):19.5 cm Szerokość paska/bransolety przy kopercie: 21 mm EAN:4906006267712 2. Subiektywne wrażenia: - ogólne: zegarek sprawia wrażenie dużo droższego niż jest w rzeczywistości, luksusowego, cienkiego (!), wykonanie stoi na bardzo wysokim poziomie. - koperta: pięknie szczotkowana z boku, polerowana na pozostałej powierzchni, o wspaniałym, klasycznym kształcie, z uszami zagiętymi delikatnie ku dołowi. Średnica jest w sam raz, zegarek jest płaski, dobrze leży na ręce. Koronka wygodna, o pięknym, nieco „bulwiastym” kształcie, operowanie nią to przyjemność. Nie posiada loga producenta, co wg mnie jest minusem. Poza tym właściwie ideał. - dekielek: stal nierdzewna, zakręcany, naniesione logo producenta i podstawowe informacje o modelu. Również nie posiada właściwie minusów. - tarcza: to dopiero coś pięknego! Kolor niby biały, ale w świetle wpadający w odcień nieco perłowy, indeksy wykonane bardzo starannie. Elementy drukowane również. Pełne logo producenta umieszczone centralnie w górnej części tarczy intryguje swoją odmiennością od tego co serwują nam producenci z Europy. Wskazówki niebieskie, ale w sposób nienarzucający się wspaniale podkreślają wyjątkowy charakter czasomierza i pięknie odcinają się od koloru tarczy. Po dobrym ustawieniu pracują dobrze trafiając w indeksy. Okienko datownika wykonane z należytą starannością. - pasek: skóra, połyskliwy, dziwny z początku, później jak najbardziej do zaakceptowania, raczej miękki. Minusem jest nietypowa szerokość 21 mm. - szkiełko: przepięknie wypukłe, przepięknie. Oglądanie zegarka sprawia autentyczną radość z posiadania pięknego przedmiotu. Dzięki temu, że gros z grubości zegarka stanowi właśnie szkło, wydaje się on optycznie naprawdę cieniutki. Podsumowując: stosunek jakość/cena – ideał. Zdjęcia kompletnie amatorskie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thorsten 47 #2 Napisano 21 Lipca 2018 Mam podobne odczucia co do Bambino, to naprawdę kapitalne zegarki. Dodał bym jeszcze, że Orient ma świetnie wyregulowane werki, ostatni pomiar to +2s/24h, a długo było na 0. To teraz najdokładniejszy automat u mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arachness 1 #3 Napisano 23 Lipca 2018 Zgadzam się w 100 % Thorsten. Mój robi +3s/dobę. Klasa Orienta na tym polu. Poza tym za te pieniądze ciężko znaleźć ładnego garniturowca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach