Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Tego WADEMANA

:)

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I o to chodzi ze jest duzy G powinien taki byc:)Niestety nie mialem okazji widziec go w realu wiec nie jestem w stanie dokladnie powiedziec czy obudowa jest tytanowa spodni dekiel tak mozliwe tez ze i tarcza kompasu chociaz za bardzo sie swieci:) a patrzac zdjecia spodu trudno stwierdzic cos na temat obudowy ja bym sie chylil ku temu ze obudowa nie jest tytanowa ale moge sie mylic :?: :idea: lub jest tylko czesciowo:)

Kazda rysa na zegarku G-shock przypomni Ci z czym dzień w dzień zmaga sie Twój zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tytanowe (obudowa i dekiel) w większości są FROGMANy i mają zakręcany dekielek. WADEMAN jeśli nie każdy, to przynajmniej niektóre występują z tytanowymi dekielkami, są to różnego rodzaju edycje specjalne (także MUDMAN, GULFMAN czy inne "Masters of G" może występować z tytanowym deklem) Nie sądzę jednak żeby WADEMAN miał tytanową obudowę.

W ogóle nie wiem jaki typ zegarków lubisz? Ja ostatnio szarpnąłęm się na MTG-960DE na bransolecie (do tej pory większość 'G' miałem na gumowym pasku i kilka na materiałowym). Muszę przyznać, że taka wersja 'G' nosi sie całkiem fajnie. Do tego polecam funkcję WAVE CEPTOR, naprawdę wypas nie trzeba ustawiać zegarka i w dodatku zawsze jest punktualny. Uważam, że to najbardziej niezbędny gadżet jaki powinien posiadać na swoim pokładzie 'G' :!:

Kolekcja: TAG Heuer CV-2110.BA0787; Atlantic SEAHUNTER; casio DW: 5000C 5600C 5600E 6900K 1500; Citizen DQ-7511

Na sprzedarz: Casio G-Shock: DW-001 Jason;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

Jak to jest do końca z casio i made in Japan...konkretnie mam na myśli nowe G-Shocki, ktore pojawia sie we wrzesniu....Na zagranicznych serwisach aukcyjnych juz pojawiaja sie informacje, ze tylko niektore modele sa "real one" MADE IN JAPAN...

Czy ktos wie jak to jest?

pozdrawiam

PS.

Mialem w przeszlosci G-Shocka ~1995rok i mam obecnie historyczny model AW-20 i oba made in Japan...

PAM 312 | FC 345X5 | Longines Admiral ***** 1951r | Atlantic Worldmaster | G-Shock Riseman | Emporio Armani AR-0513 | kilka innych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Imperator0

Witam Wszystkich. Jestem nowym, szczęśliwym posiadaczem Frogmana. Jest wspaniały - to mój pierwszy G-Shock, i po przeczytaniu wszystkich tu postów, w czasie gdy do mnie docierała przesyłka - doszedłem do wniosku że zostałem oszukany - mój frog różni się wzorem na kopercie oraz układem napisów na blacie - jednak wszystko w porządku - to W.C.C.S.

http://www.geocities.com/Tokyo/Dojo/5286/frogman.htm

i z tego co przeryłem sieć - w Europie rzadko spotykany. W związku z tym myślę że zdjęcie oryginału które parę razy tu przytaczano nie do końca jest zgodne z JEDYNYM oryginałem - przeca mój także jest a nie jest identyczny...

W każdym razie nosze dumnie go na łapie :) Pozdrawiam wszystkich

post-0-0-40921800-1330691110.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomek_AUG

Witam.Mam pytanko. Jestem posiadaczem zegarka casio. Wprawdzie to nie G-shock, ale tam... W tym zegareczku jest termometr mierzący od -10 do 60 stopni.Czy przy temperaturze poniżej -10 się nie uszkodzi sensor???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
.Czy przy temperaturze poniżej -10 się nie uszkodzi sensor???
Trudno powiedziec wkoncu to elektronika i ma prawo powidzec bye:)ale nie musi a z dugiej strony noszac go na rece nie bedziesz go przeciez wystawial na tak ekstremalne temperatury :mrgreen: Osobiscie proponowal bym ci nie testowac tej mozliwosci bo jak uszkodzisz sensor to mozesz miec problem dostac drugi:)A jak dziala to i glowka spokojniejsza pozdro :wink:

Kazda rysa na zegarku G-shock przypomni Ci z czym dzień w dzień zmaga sie Twój zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMPERATOR0 masz piekny sprzet sam sie nad nim zastanawialem czy nie licytowac ale z powodu tej kolorystyki sobie odpuscilem jakos nie bardzo mi ten kolor podchodzi ale tak poza tym maszynka wpozo :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W związku z tym myślę że zdjęcie oryginału które parę razy tu przytaczano nie do końca jest zgodne z JEDYNYM oryginałem - przeca mój także jest a nie jest identyczny...
Zgadza sie w koncu edycji FROGMANA bylo kilkanascie a od niego sie zaczelo DW-6300-1A :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Imperator0

Wszystko super QQ z tym że nie wiem czy wiesz za ile w końcu go wyhaczyłem 8) Fakt - żelka może nie jest typowa ale mnie właśnie tym urzekł mimo iż generalnie noszę ciemne ciuchy. Wannę już przetrwał, w przyszłym roku biorę go na nurki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Imperator0

Wszystko super QQ z tym że nie wiem czy wiesz za ile w końcu go wyhaczyłem 8) Fakt - żelka może nie jest typowa ale mnie właśnie tym urzekł mimo iż generalnie noszę ciemne ciuchy. Wannę już przetrwał, w przyszłym roku biorę go na nurki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie nie wiem za ile go wyhaczyles bo mi aukcja uciekla hehe.Gosc jak go pierwszy raz wystawil chcial chyba 200pln za niego nie bylo chetnych :)Masz ladny sprzet a co najwazniejsze ORYGINALNY nie jakis zajezdzajacy lekkim badziewikiem :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
b3db9b7aa0ecb604.gif566c8d35c6a5f5b4.gifaa161b9fa92db453.gif68758e6fdba2f736.gif GC-2000-1A,GC-2000-1B,GC-2000-2A,GC-2000-2B

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMPERATORZE fajna cena niezla SIKALARA KONKRETES :mrgreen: Daj lepsza foteczke w swoim opisie :) Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Imperator0

Niestety restrykcje w związku z dodaniem foto są zbyt ostre. Musiałem pomniejszyć bardzo:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość lukasz66

Witam.

Orientuje się ktoś w jakiej cenie bedzie GW-9000?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość olek

coś koło 700 zł, plus-minus 100 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam Wszystkich. Jestem nowym, szczęśliwym posiadaczem Frogmana. Jest wspaniały - to mój pierwszy G-Shock, i po przeczytaniu wszystkich tu postów, w czasie gdy do mnie docierała przesyłka - doszedłem do wniosku że zostałem oszukany - mój frog różni się wzorem na kopercie oraz układem napisów na blacie - jednak wszystko w porządku - to W.C.C.S.

http://www.geocities.com/Tokyo/Dojo/5286/frogman.htm

i z tego co przeryłem sieć - w Europie rzadko spotykany. W związku z tym myślę że zdjęcie oryginału które parę razy tu przytaczano nie do końca jest zgodne z JEDYNYM oryginałem - przeca mój także jest a nie jest identyczny...

W każdym razie nosze dumnie go na łapie ;) Pozdrawiam wszystkich

Witam.

Śmignąłeś mi sprzęt sprzed nosa ;) Myślę że masz się z czego cieszyć bo FROG nie dość, że na 100% oryginalny to jeszcze w rzadko spotykanej wersji i znakomitej cenie, gratuluję wyczucia i refleksu ;)

Nurkowania to ten zegarek się nie obawia, bo został do tego stworzony, więc spoko możesz go brać pod wodę. Dla pewności polecam przejść się do Zibi w celu skontrolowania szczelności. Po takiej wizycie na pewno zegarek Cię nie zawiedzie.

Zdrowo znoś :!:

Pozdrawiam

Kolekcja: TAG Heuer CV-2110.BA0787; Atlantic SEAHUNTER; casio DW: 5000C 5600C 5600E 6900K 1500; Citizen DQ-7511

Na sprzedarz: Casio G-Shock: DW-001 Jason;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Imperator0

Sory Amel (:oops:) i dzięki za komenta. Ponoć sikor był u Zibi przed tym sezonem ale dla pewności przed przyszłymi wakacjami powtórzymy przegląd okresowy.

Nosi się za@#*&ście i muszę przyznać(pierwszy w życiu G) że już wiem o co chodzi fanom tych czasomierzy... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy moglibyscie doradzić jakiegoś Casio, do bardzo złego traktowania :twisted: , tylko z niewielką ilościa bajerów, coś w stylu military lub expedition ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy do jak bardzo zlego traktowania :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do pracy w mocno zaolejonym środowisku, pracuje przy obrabiarkach. Poza tym do mocnej eksploatacji w górach, jazda na rowerze w stylu enduro w ekstremalnych warunkach- błoto, wstrząsy, żeby się nie rozpadł przy ewentualnym upadku. I takie tam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi