kamdz 0 #1 Napisano 21 Września 2018 Witam wszystkich. To mój pierwszy post na tym forum. Niedawno stałem się posiadaczem tytułowego zegarka. Zauważyłem jednak, że spóźnia on mniej więcej 1 sekundę na dobę. Teoretycznie na karcie gwarancyjnej jest napisane, że tolerancja to 30 sekund na miesiąc, jednak nie wydaje mi się żeby takie odchyły były normalne. Czy to może być wina rozladowanej baterii czy coś innego? Da się temu jakoś zaradzić? Z góry dzięki wszystkim za pomoc.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #2 Napisano 21 Września 2018 To nie jest zegarek sterowany radiowo. Może sie spóźniać. Pomijam fakt, że to zegarek za 10$ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamdz 0 #3 Napisano 21 Września 2018 To znaczy ja za niego dałem 70 zł :/ Czyli to jest normą w takich zegarkach? Nie da się nic z tym zrobić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #4 Napisano 21 Września 2018 To znaczy ja za niego dałem 70 zł :/ Czyli to jest normą w takich zegarkach? Nie da się nic z tym zrobić? norma to +/- 30 sek na m-c, ale w poszczególnych egzemp. może być roznie,a jeśli dobrze pamiętam to mój robi około 18sek. dla porównania mechaniki maja taka dokladnosc ale na dobe, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamdz 0 #5 Napisano 21 Września 2018 Aha czyli rozumiem, że nie ma się czym przejmować, to norma w tych zegarkach Więc dziękuję wszystkim pięknie za pomoc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Prowler #6 Napisano 21 Września 2018 jeżeli późni ci się sekundę na dobę, a odchyłka podana przez producenta to 30 sekund na miesiąc, to jakby nie patrzeć - wszystko w normie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamdz 0 #7 Napisano 21 Września 2018 No... Niby w normie. Ale w sumie wydawało mi się że to dużo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Prowler #8 Napisano 22 Września 2018 30 sekund na miesiąc do przodu to jest nic. Znaczy to tylko tyle, że raz na dwa miesiące musisz zegarek o minutę cofnąć. Nie zaprzątaj sobie tym głowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamdz 0 #9 Napisano 22 Września 2018 Ok. A może da się powiedzmy do 150 zł wybrać zegareczek podobny rozmiarami i funkcjonalnością do tego a będący bardziej precyzyjny, czy pod innym względem lepszy? Możecie mi coś polecić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artsky 52 #10 Napisano 22 Września 2018 Jak trafisz jak z 6 w lotto za 5 zeta, to i tak samo z mechanizmem za 5$ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #11 Napisano 22 Września 2018 Ok. A może da się powiedzmy do 150 zł wybrać zegareczek podobny rozmiarami i funkcjonalnością do tego a będący bardziej precyzyjny, czy pod innym względem lepszy? Możecie mi coś polecić?Dołóż i kup sobie coś z RC 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamdz 0 #12 Napisano 23 Września 2018 Dołóż i kup sobie coś z RCOk. A możesz mi polecić coś takiego o niewielkich wymiarach no i jednak jak najmniejszej cenie? Coś wartego uwagi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #13 Napisano 23 Września 2018 jedynie być może za 200 (?) Gshock dw5600e tu masz gwarancje dokladnosci +/- 15 sek m-club za troche więcej, a koledzy w Polsce najlepiej wiedza za ile, gw-m5610 ten da ci idealna dokladnosc dzięki RC. Rozmiar prawie taki sam jak w59 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach