Kashin 1 #1 Napisano 26 Października 2018 Witam.Znalazłem na forum temat o czyszczeniu zegarków g-shock ale nie ma w nim nic o myjce ultradźwiękowej.Więc zakładam nowy. Jestem posiadaczem GWG-1000 o zastanawiam się czy nie odświeżyć zegarka w myjce ultradźwiękowej. Boję się trochę czy nie będzie miało to negatywnego wpływu na radyjko. Znajomy czyścił tak g-shocka ale on ma tylko TS. Czy ktoś testował może taki sposób czyszczenia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #2 Napisano 26 Października 2018 Lepiej zrobic to pod biezaca woda z uzyciem np plynu do mycia naczyn.G shock ma to do siebie, ze mozesz sciagnac bezel i wyczyscic caly syf, ktory sie pod nim zbiera. Mozesz to zrobic pod woda ciepla badz zimna. Zadne ultrafale nie doczyszcza tego co pod bezelem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sbsqad 148 #3 Napisano 26 Października 2018 To, prawda, ja raz czyściłem swojego stalowego ale był rozebrany. Po tym zabiegu funkcje zegarka działały ale radia nie mam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kashin 1 #4 Napisano 26 Października 2018 Parówkowy skrytożerca masz rację. Przerabiałem to z moim G-9000 o było co czyścić. Myślałem bardziej o czyszczeniu zabrudzeń powierzchownych aby nie bawić się ze szczoteczką.Czytałem tu o osobach, które wrzucały G do pralki z kiepskim skutkiem.Jezeli by chodziło o G-9000 to bym się nie wahał ale GWG szkoda. Nigdy nie myślałem, że będę z g-shockiem obchodził się jak z jajkiem BO SZKODA. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #5 Napisano 26 Października 2018 Nie chodzi o to, żeby wrzucać do pralki bo to nic nie da ani o obchodzenie się jak z jajkiem a o zwykłe porządne doczyszczenie. Powierzchniowo nie potrzebujesz ultradzwieków bo szczoteczka zrobi to lepiej, taniej i w domu a tak jak mówiłem - pod bezelem potrafi się zebrać tyle brudu , że możesz go usunąć tylko mechanicznie. Co do oddziaływania ultradzwieków na funkcję zegarka to nie będę się wypowiadał bo nic o tym nie wiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kashin 1 #6 Napisano 26 Października 2018 Dzięki. Jednak zanim zamknę temat poczekam może znajdzie się osoba, która czyściła zegarek z waveceptor w myjce ultradźwiękowej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kashin 1 #7 Napisano 28 Października 2018 Chyba nic więcej się nie dowiem. Dziękuję za odpowiedzi. Temat do zamknięcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach