Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Kashin

Myjka ultradźwiękowa a czyszczenie naszych G

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Znalazłem na forum temat o czyszczeniu zegarków g-shock ale nie ma w nim nic o myjce ultradźwiękowej.Więc zakładam nowy. Jestem posiadaczem GWG-1000 o zastanawiam się czy nie odświeżyć zegarka w myjce ultradźwiękowej. Boję się trochę czy nie będzie miało to negatywnego wpływu na radyjko. Znajomy czyścił tak g-shocka ale on ma tylko TS. Czy ktoś testował może taki sposób czyszczenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej zrobic to pod biezaca woda z uzyciem np plynu do mycia naczyn.G shock ma to do siebie, ze mozesz sciagnac bezel i wyczyscic caly syf, ktory sie pod nim zbiera. Mozesz to zrobic pod woda ciepla badz zimna. Zadne ultrafale nie doczyszcza tego co pod bezelem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, prawda, ja raz czyściłem swojego stalowego ale był rozebrany. Po tym zabiegu funkcje zegarka działały ale radia nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parówkowy skrytożerca masz rację. Przerabiałem to z moim G-9000 o było co czyścić. Myślałem bardziej o czyszczeniu zabrudzeń powierzchownych aby nie bawić się ze szczoteczką.Czytałem tu o osobach, które wrzucały G do pralki z kiepskim skutkiem.Jezeli by chodziło o G-9000 to bym się nie wahał ale GWG szkoda. Nigdy nie myślałem, że będę z g-shockiem obchodził się jak z jajkiem BO SZKODA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi o to, żeby wrzucać do pralki bo to nic nie da  ;)  ani o obchodzenie się jak z jajkiem a o zwykłe porządne doczyszczenie. Powierzchniowo nie potrzebujesz ultradzwieków bo szczoteczka zrobi to lepiej, taniej i w domu a tak jak mówiłem - pod bezelem potrafi się zebrać tyle brudu  :blink: ,  że możesz go usunąć tylko mechanicznie. Co do oddziaływania ultradzwieków na funkcję zegarka to nie będę się wypowiadał bo nic o tym nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Jednak zanim zamknę temat poczekam może znajdzie się osoba, która czyściła zegarek z waveceptor w myjce ultradźwiękowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nic więcej się nie dowiem. Dziękuję za odpowiedzi. Temat do zamknięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.