Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość eric7

Longines Conquest - rodzinna pamiatka - z prosba o info

Rekomendowane odpowiedzi

Gość eric7

Witam,

jestem nowym czlonkiem tego forum, po krotkiej lekturze jestem pod glebokim wrazeniem Waszej wiedzy, dlatego postanowilem zapytac wlasnie tutaj o nurtujace mnie pytania. Mianowicie dostalem zegarek Longines Conquest, mechaniczny , fotki zamieszczone w zalaczniku. Wymienilem w nim pasek, zrobilem generalny remont ,czyli generalne czyszczenie ktore kosztowalo mnie 400zl. NIestety wtedy nie wpadlem na pomysl zeby poprosic o jego specyfikacje i wycene. I wlasnie w tym jest najwiekszy problem ze moja wiedza na jego temat jest bliska zeru. Przejrzalem rozne zagraniczne strony , serwisy o zegarkach z longines conqeust jednakze nigdy nie udalo mi sie znalezc takiego samego. Jesli jest ktos kto dysponowalby wiedza na temat tego modelu oraz ewentualna jego wartoscia - bylbym wdzieczny. Zaznacze tylko ze zegarek nie jest z przeznaczeniem na sprzedaz , a moje pytania wynikaja z czystej ciekawosci. Zegarek pochodzi z lat 70- 80,

post-0-0-55185100-1330690449.jpg

post-0-0-24657600-1330690451.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MichaelD

Witaj,

daj jeśli możesz zdjęcie mechanizmu, ulatwi wycenę zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość eric7

niestety nie jestem w stanie/ nie potrafie go otwrorzyc, chyba ze to jednak banalnie proste?....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość eric7

czyli jednak nikt nic nie wie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widząc mechanizmu nikt ci nic nie powie. Jeśli jednak jest wszystko w porządku, biorąc pod uwagę, ze jest ładny pareset złotych mógłbyś dostać za niego. Tak do 1000 zł jak dobrze trafisz.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez otwarcia mechanizmu nie da sie jednosznacznie stwierdzic

stawiałbym ze w srodku jest cos takiego jak tutaj:

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun.cgi?10...&1188399702

jak podrzucisz zdjecie mechanizmu da sie powiedziec na 100%, u tego nawet numer koperty z tej samej serii

pozdrawiam

Rafal :wink:

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość eric7

no jednak udalo sie otworzyc, tak wiec jeszcze raz prosze o informacje , jakiej mniej wiecej klasy jest to zegarek , i jaka jest jego wartosc

post-0-0-53287600-1330690579.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość eric7

dzieki , tak wiec niewiele warty ale przynajmniej ladnie wyglada:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację, jest piękny. Trzymaj go dla wnuka, konserwuj i dbaj o niego :)

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.