nononame 364 #1 Napisano 26 Listopada 2018 http://www.aevumtime.ca Kilka godzin temu dojechał do mnie model Advance (NH35/szafir). Pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne. Chłopaki specyficznie obrabiają zdjęcia, więc zegarki, na ich stronie i fejsie, czasami wyglądają średnio. Dodatkowo Aevum, jak się okazuje, jest mocno niefotogeniczny, bo na żywo wygląda dużo lepiej. Koperta ma bardzo dobrą geometrię i tylko 11 mm grubości, a szczotkowanie pionowe na lunecie wygląda świetnie.. Zestaw całkiem przyzwoity, bo jest etui podróżne, trzy paski (skóra, silikon, nato Bond) i przyrząd do ich zmiany. Pasek skórzany jakościowo podobny jest do tego od Submarine z G.G. To wszystko za ok. 9 stów razem z przesyłką. Na razie nie mam weny i czasu, ale w wolnej chwili podrzucę jakieś foto i wrażenia z używania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #2 Napisano 29 Listopada 2018 Wklej kilka zdjęć " na żywo " zegarka.Ps. Temat dla marki :http://zegarkiclub.pl/forum/topic/165948-aevum-timepieces/?do=findComment&comment=2346279 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nononame 364 #3 Napisano 3 Grudnia 2018 Lustrzankę mam chwilowo poza domem, a telefonem nie umiem robić zdjęć. Na razie powiem tylko, że dzisiaj o 14tej będzie tydzień od ustawienia zegarka pod Frankfurt, a różnica wskazań jest poniżej sekundy, bez jakichkolwiek korekt podczas tygodnia!!!. To moje trzecie NH35, które wciąż mam i jest świetnie wyregulowane. Pierwsze, które miałem - z polskiej marki, robiło 5-15 sekund na minus w ciągu doby i było podatne na cudowanie z odkładaniem. Kolejnych 2 sztuk, też z mikrobrandów, nie koryguję tygodniami. Dodatkowo proporcjonalna i płaska koperta Advance jest bardzo wygodna - nie wchodzi w konflikt z mankietami. Jedyna uwaga na minus, to że koronka nie wkręca się tak przyjemnie jak w Maranezie, ale jemu trudno pod tym względem dorównać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach