Borsuczy 0 #1 Napisano 18 Grudnia 2018 Dzień dobry. Mój ukochany G Shock choruje chyba na jakąś nerwicę i za bardzo gna do przodu, kilka sekund tygodniowo. Czy wszystkie modele DW 9052 tak mają? Mój jest już nieco zmęczony i zastanawiam się nad zakupem nowego takiego samego. Zastanawiam się czy po prostu trafiłem na egzemplarz z jakiejś lipnej partii. Wie coś ktoś na ten temat? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 9953 #2 Napisano 18 Grudnia 2018 Casio dla zegarków kwarcowych bez synchronizacji podaje dokładność +/- 15s na miesiąc. Jeśli odchyłka, którą zaobserwowałeś mieści się w tej tolerancji, to wszystko jest w porządku. 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #3 Napisano 18 Grudnia 2018 Dzień dobry. Mój ukochany G Shock choruje chyba na jakąś nerwicę i za bardzo gna do przodu, kilka sekund tygodniowo. Czy wszystkie modele DW 9052 tak mają? Mój jest już nieco zmęczony i zastanawiam się nad zakupem nowego takiego samego. Zastanawiam się czy po prostu trafiłem na egzemplarz z jakiejś lipnej partii. Wie coś ktoś na ten temat? normalne, ale jeśli przekroczy +/- 15 sek na m-c. możesz reklamować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borsuczy 0 #4 Napisano 18 Grudnia 2018 Na pewno przekracza 15 sekund miesięcznie. Szkoda że nie wiedziałem o tej tolerancji jeszcze jak zegarek był na gwarancji. Swoją drogą to jest genialny sprzęt, jedyne wady jakie w nim znalazłem to ta nerwica i to, że żeby zamontować na nim jakiś fajny pasek trzeba kupować adaptery, czyli dwa kawałki plastiku za kilkanaście $... Dziękuję Wam za pomoc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach