Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MatiEr

Casual/dress do 700 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Szukam zegarka casualowego lub garniturowca. Polećcie proszę zegarki, które spełnią moje kryteria. Te kryteria to:

- cena do około 700zł

- mechanizm kwarcowy

- na czarnym skórzanym pasku

- fluorescencyjne wskazówki oraz markery
- wystarczy datownik, inne funkcje nie są mi potrzebne

- raczej czarna tarcza

Spodobały mi się dotychczas te zegarki. Niestety większość przekracza trochę mój budżet:

Z tego co zauważyłem w wyglądzie zegarków podoba mi się:

- koperta ze szczotkowanej stali

- tarcza, która ma lekki połysk

- cienka koperta

Liczę na pomoc :) Wśród japońskich niestety nie znalazłem dotychczas zegarka, którego wygląd by mnie urzekł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z podlinkowanych przez Ciebie tylko Hanova i Atlantic mają lumę, ale jej jakość jest taka jakby jej nie było bo raczej Ci nocy nie rozświetli...

Koperta raczej ze szczotkowanej stali - nie spotkałem się z aluminiowymi kopertami, co wynika z tego że taka koperta byłaby bardzo nietrwała, a po wtóre aluminium jako stop mógłby uczulać.

W zakładanym budżecie rozglądałbym się wśród produktów Casio Edifice i Citizena... co prawda piszesz że żaden Japończyk nie urzekła Cię wyglądem - ale obstawiam że powód jest taki że słabo się rozglądałeś... ;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście chodziło o szczotkowaną stal. Już poprawiłem opis.

"Luma" w tamtej Hanovie jest moim zdaniem wystarczająca. W pozostałych przykładach ten aspekt to akurat trochę lipa.

Jeśli chodzi o japońce to rozglądałem się całkiem sporo. Mimo to nie wahajcie się zachwycić mnie jednym z nich:)

Casio Edifice wydaje mi się zbyt sportowy. Ponadto wolę bardziej przejrzyste tarcze.

Citizeny i Seiko mają fajne modele, ale na żywo jeszcze żaden jeszcze mnie nie powalił.

Modele, które wkleiłem to te które widziałem na żywo i które trafiają w mój gust. Potraktujcie je proszę jako wskazówkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padła jedna propozycja, za którą dziękuję :) Może jeszcze jakaś ? Mój zakres budżetowy ma dwa końce. Nie musimy się skupiać na maximum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fajny, ale cena nie jest fajna ;)

Szukałbym w ofercie Citizena , jakby się udało to z RC .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To odpowie mi ktoś jak to jest z tymi mechanizmami? Nie do końca rozumiem wyższość Japońskich zegarków nad szwajcarskimi w tym zakresie cenowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.