Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lukasmen

Czy warto Citizen

Rekomendowane odpowiedzi

Czy warto zakupić Citizen CB 0021-57E lub jakaś alternatywa z waszej strony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to musisz kolego zadeklarować, jakie wymagania ma spełniać Twój zegarek. W jakich sytuacjach chcesz go nosić, jakie zadania ma wykonywać etc. Co do zasady Citizen ma jak najlepszą renomę, pytanie natomiast, czy potrzebujesz WR200, szafiru a zwłaszcza RC?

Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to musisz kolego zadeklarować, jakie wymagania ma spełniać Twój zegarek. W jakich sytuacjach chcesz go nosić, jakie zadania ma wykonywać etc. Co do zasady Citizen ma jak najlepszą renomę, pytanie natomiast, czy potrzebujesz WR200, szafiru a zwłaszcza RC?

Właśnie na forum przeczytałem aby szukać Citizena z radio Control, szafirem i WR minimum 100 a najlepiej powyżej. No i wyszedł ten w szukarce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się podoba , to warto .

Dobre parametry i uznany producent.

Warto przymierzyć bo zegar spory .

W galeriach dostępny wiec nie będzie raczej problemu z przymiarką.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie na forum przeczytałem aby szukać Citizena z radio Control, szafirem i WR minimum 100 a najlepiej powyżej. No i wyszedł ten w szukarce.

Bo jesteś nurkiem, który lata dwa razy w tygodniu ze Szczecina na Sri Lankę i do Bejrutu? ;)  

Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo jesteś nurkiem, który lata dwa razy w tygodniu ze Szczecina na Sri Lankę i do Bejrutu? ;)

To doradz jaki kupić nurkować na pewno nie będę a nie naśmiewać się. Jestem laikiem i dlatego szukam odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To doradz jaki kupić nurkować na pewno nie będę a nie naśmiewać się. Jestem laikiem i dlatego szukam odpowiedzi.

Przepraszam jeśli odniosłeś wrażenie że się naśmiewam, trzy albo cztery posty wyżej zapytałem jakiego zegarka potrzebujesz, odpowiedź jak dotąd nie padła... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam jeśli odniosłeś wrażenie że się naśmiewam, trzy albo cztery posty wyżej zapytałem jakiego zegarka potrzebujesz, odpowiedź jak dotąd nie padła...

Do noszenia na co dzień do pracy na rower do żadnych specjalnych zadań. W miarę niezawodny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do noszenia na co dzień do pracy na rower do żadnych specjalnych zadań. W miarę niezawodny.

Jeszcze jaki budżet zakładasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to widzisz, Twój pierwotny wybór jest moim  zdaniem idealny, wytrzymały sportowy casual to jest to czego potrzebujesz. Ewentualnie szukałbym modelu bez RC, bo przy tych mechanizmach jest zbyteczne, odchyłka rzędu 2-4 sekund na pół roku jest chyba dopuszczalna? A będzie parę stówek mniej.

Polecam Seiko Sumo, oczywiście dostaniesz poniżej 2500

https://zegarkiipasja.pl/artykul/1065-seiko-prospex-scuba-sbdc003-blue-sumo-recenzja

W powszechnej opinii zegar z rotorem to nie jest dobry wybór na rower, motocykl lub strzelnicę... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to widzisz, Twój pierwotny wybór jest moim  zdaniem idealny, wytrzymały sportowy casual to jest to czego potrzebujesz. Ewentualnie szukałbym modelu bez RC, bo przy tych mechanizmach jest zbyteczne, odchyłka rzędu 2-4 sekund na pół roku jest chyba dopuszczalna? A będzie parę stówek mniej.

W powszechnej opinii zegar z rotorem to nie jest dobry wybór na rower, motocykl lub strzelnicę...

Dziś byłem już zdecydowany kupić Citizena bez RC, jednak sprzedawca mi namieszał i nie kupiłem. Polecił mi Citizena BZ 1020-14l lub BZ 1040-09E i teraz nie wiem co zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to już Twoja decyzja, czy przestawienie daty raz na kilkadziesiąt dni stanowi taki problem i czy jest to warte wydatku kilku stówek więcej... BTW jeśli rozważasz taką smart hybrydę jak te z posta wyżej, to spójrz na BZ1001... funkcje te same, fajna bransoleta zamiast takiej sobie gumy, niedawno był na Amazonie za ~900 złotych, a i w polskich salonach jest do wzięcia za jakieś 1300. Chyba nawet standardowy pasek do niego idzie dobrać, w przeciwieństwie do tamtych dwóch. 

s-l640.jpg   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to już Twoja decyzja, czy przestawienie daty raz na kilkadziesiąt dni stanowi taki problem i czy jest to warte wydatku kilku stówek więcej... BTW jeśli rozważasz taką smart hybrydę jak te z posta wyżej, to spójrz na BZ1001... funkcje te same, fajna bransoleta zamiast takiej sobie gumy, niedawno był na Amazonie za ~900 złotych, a i w polskich salonach jest do wzięcia za jakieś 1300. Chyba nawet standardowy pasek do niego idzie dobrać, w przeciwieństwie do tamtych dwóch. 

s-l640.jpg

Dzięki bardzo tego już nie powiedział o takiej alternatywie a jest super jeszcze raz dziękuję. Mam pytanie a ty do kwoty 2500 jaki byś wybrał zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki bardzo tego już nie powiedział o takiej alternatywie a jest super jeszcze raz dziękuję. Mam pytanie a ty do kwoty 2500 jaki byś wybrał zegarek.

To jest pytanie o tyle trudne, że jesteśmy rożnymi osobami, z różnym podejściem, z różnymi typami życiowej aktywności i pewnie z różnymi dochodami ;) ... ja mam "mentalną granicę" kwoty do wydania na pojedynczy zegar ustawioną na 1000 złotych, przy czym do niedawna nie nosiłem zegarka wcale, obecnie mam sześć sztuk. 

post-94542-0-14207500-1546006076_thumb.jpg

post-94542-0-27889000-1546006171_thumb.jpg    

Wydanie 2,5K na zegarek jest dla mnie nieracjonalne, bo nie mieści się w moich potrzebach i możliwościach. Tak drogi zegarek musiałby być czymś specjalnym, wiązać się z jakąś nadzwyczajną okazją i siłą rzeczy obligowałby mnie do noszenia tylko jego. Z drugiej strony tak drogiego zegarka nie nosiłbym na co dzień, z obawy że go zniszczę.

Jak widzisz moje zegarki są różne, noszę w zależności od okazji, stroju i humoru. B) 2500 to nie moja półka, musisz szukać porady u kogoś innego. Hipotetycznie, gdybym miał tyle wydać, to szukałbym zegarka mechanicznego, z werkiem automatycznym, szwajcarskiego lub niemieckiego. Hipotetycznie.  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedzi podoba mi się ten trzeci victorinox tj. 241370 odpowiada mi jego wygląd podoba mi się. Używane Citizen GT i GTS gdzie można kupic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Nighthawk, moze jeszcze chrono jakis z serii CA. Z nighthawkow Bj7000 lub bj7071.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doskonały wybór, myślę że na Citizenie się nie zawiedziesz.

Sam używam tytanowego Citizena z Eco-Drive i RC i mimo rosnącej kolekcji, wciąż jest to mój ulubiony zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też rozglądam się jakimś EDC w tym przedziale i pod uwagę biorę właśnie Citki, byłem zdecydowany na limitke Blue Angels jednak po czytaniu forum w dalszym ciągu nie wybrałem tego jednego. Blue Angel ma wszystko co potrzeba jednak zastanawiam się czy po kilku tygodniach/ miesiącach mało czytelna tarcza się nie znudzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.