Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość swingman

prosze o ocene autentycznosci i wycene Omegi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość swingman

Witam!

na allegro pojawiła sie taka omega:

http://www.allegro.pl/item244127668_omega_automatic.html

zegareczek całkiem fajny..przypadł mi do gustu. możecie powiedzieć coś o jego oryginalnosci??ewentualnie czy należy sie liczyć z podróbką tego modelu?? Wiem, ze zegarek jest wart tyle ile ktoś jest skłonny za niego zapłacic ale podpowiedzcie ile on moze byc mniej wiecej wart...

z góry dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to model de ville dynamic produkowany od roku 1968,w polsce były sprzedawane w sklepach górniczych.Mechanizm kaliber 560 automat 17 kamieni bardzo udany ,trwały i dokładny.Sam kupiłem takiego nowiutkiego,który przeleżał w szafie 38 lat,ma nawet pieczątkę na deklu.Nosi się świetnie,jest to mój zegarek na codzień.Miło mieć taką nówkę,moja jest identyczna tylko ma srebrzystą tarczę....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzę to na tej aukcji jesteś prowadzącym w licytacji. Jesteś jego posiadaczem, czy chcesz go kupić dopiero ?

Odnośnie zegarka z pierwszej aukcji. Kupiony 19 lat temu, nigdy nie miał przeglądu ;). Nie ładnie.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nabyłem go za nieco wyższą kwotę niż licytowałem,ale warto było. Na "żywca" prezentuje się świetnie,dziś oddałem go do dobrego zegarmistrza na konserwację.Za 200zł będę miał przesmarowany werk,który będzie z wdzięcznością odmierzał czas:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.