Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

LukasPoz

Problem z MENU w Casio SGW-500H

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Od roku czasu jestem użytkownikiem zegarka CASIO SGW-500H.

Zawsze, gdy chciałem wejść w MENU, wciskałem na około 2 sekundy przycisk A (lewy górny), wtedy pojawiała się pierwsza pozycja ADJUST i przyciskami B i D mogłem przewijać do właściwej opcji.

Od wczoraj wciskając A po tych dwóch sekundach pojawia się na ułamek sekundy pozycja ADJUST i od razu przechodzi do jej edycji, czyli mruga wybrana strefa czasowa, w moim przypadku BERLIN.

Nie mam możliwości wybrania innej pozycji w MENU, tzn. wchodząc w MENU automatycznie wskakuje w edycję ADJUST, nie mogę dostać sie do innych pozycji, jak ALARM, STOPER, itp...

Nie jest to wina, że za długo przytrzymuję przycisk A. Myślałem już, aby wyciągnąć baterię, aby zresetować zegarek.

HELP...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może spróbujesz wciskać A w różnych trybach?

Wchodzisz w tryb stopera wciskasz A... i jak?

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety jedyne co mogę to załączyć kompas (pojedyncze wciśnięcie "B", termometr (pojedyncze wciśnięcie "D") lub na cyfrowym wyświetlaczu przełączyć z godziny na datę (pojedyncze wciśnięcie "A"). No i podświetlenie działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z opisu wnioskuje,ze spotkalo cie to samo co mój SGW-300H ,.padl odczyt barometru, temp i wysokościomierz, zegar ze swoimi funkcjami działa b. dobrze, >> nic nie pomga, żadna kombinacja, a chyba pol roku wcześniej zlamal się pasek, szkoda ze go wymieniałem, powinienem już wtedy wywalić go w kibel, seria SGW jest mocno, ale to mocna budzetowa, co widać, slychac i czuc,. :wacko: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.