Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

piotrekk10

Zakup rosyjskiego zegarka

Recommended Posts

Cześć!

W najbliższym czasie planuję dokonać zakupu rosyjskiego zegarka mechanicznego. Mam kilku kandydatów jednak potrzebuję opinii nt. ich werków.

Moje propozycje:

Wostok 2214 18 kamieni

Poljot 2414 17 kamieni

Poljot 2416 17 kamieni autom.

Poljot (czekam na info) 30 kamieni autom.

Wszystkie z nich posiadają datownik (nie wiem czy to jest istotne, wolę napisać ^_^ )

Zależy mi, aby zegarek był w miarę niezawodny - nie wymagał częstych wizyt u zegarmistrza. Co sądzicie o powyższych egzemplarzach?

Jeśli będzie potrzeba mogę załączyć zdjęcia zegarków i ich mechanizmów.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By Wojtys
      Witam.
      Ostatnio w moje ręce dostały się takie oto radzieckie zegarki. Chciałbym się poradzić kogoś bardziej doświadczonego czy są to w 100% oryginały, składaki, czy może podróbki?
      Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.

• Guest
    • By ewa_942
      Witam, 
      Szukam zegarmistrza na Śląsku który naprawia stare rosyjskie zegarki 
    • By mmagdalena
      Witam, w dniu dzisiejszym zakupiłam stary zegarek marki SEKONDA, na tarczy jest napisane 17 JEWELS  USSR MOV T. czy jest ktoś kto więcej mógłby mi powiedzieć o tym zegarku ? 

• By NocnyMarek
      Witam.

Na wstępie napiszę że poszukałem podobnego tematu, przeczytałem temat o wyborze taniego zegarka etc.

A więc tak..

Budżet na zakup pierwszego zegarka: 100 - maks 200zł.

Stan: używany lub NOS

Werk: mechaniczny lub automatyczny, może być z alarmem ale nie musi ( decyduje cena ).

Koperta: min. 33mm, pozłacana lub stalowa.

Tarcza: w kolorze perłowym lub srebrnym, dobrze jakby były jakieś cyferki a nie same kreski.

Firma: Poljot, Rakieta.. Może inne ale się nie znam.

Ogólnie założyłem ten temat, ponieważ nie wiem która firma robiła solidniejsze zegarki, niektóre w jednej fabryce jak czytałem..

Z tego co udało mi się wywnioskować patrząc po forum, YT i portalach aukcyjnych to najlepszym wyborem jeśli chodzi o jakość - Poljot, potem Rakieta, Wostok, Łucz, Slava, a na końcu Pobieda.

Szukałem sporo na olx i innych.. Wpadł mi w oko Poljot de luxe pozłacany ale w tej cenie ciężko dostać w dobrym stanie. Jakie są inne firmy i modele mieszczące się w tej cenie, stylu itp. ? Firma Mir też ma jakieś ładne, solidna ?
      Jakie są najpopularniejsze i najtrwalsze mechanizmy w takich zegarkach?

Każda odpowiedź włącznie z krytyką mile widziana. Od dawien dawna chciałem sobie kupić jakiś zegarek mechaniczny, zawsze myślałem że kosztują majątek, szczególnie te stare a tu zaskoczenie
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.