Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.
Recommended Posts
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By Wojtys
Witam.
Ostatnio w moje ręce dostały się takie oto radzieckie zegarki. Chciałbym się poradzić kogoś bardziej doświadczonego czy są to w 100% oryginały, składaki, czy może podróbki?
Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.
-
-
By mmagdalena
Witam, w dniu dzisiejszym zakupiłam stary zegarek marki SEKONDA, na tarczy jest napisane 17 JEWELS USSR MOV T. czy jest ktoś kto więcej mógłby mi powiedzieć o tym zegarku ?
-
By NocnyMarek
Witam.
Na wstępie napiszę że poszukałem podobnego tematu, przeczytałem temat o wyborze taniego zegarka etc.
A więc tak..
Budżet na zakup pierwszego zegarka: 100 - maks 200zł.
Stan: używany lub NOS
Werk: mechaniczny lub automatyczny, może być z alarmem ale nie musi ( decyduje cena ).
Koperta: min. 33mm, pozłacana lub stalowa.
Tarcza: w kolorze perłowym lub srebrnym, dobrze jakby były jakieś cyferki a nie same kreski.
Firma: Poljot, Rakieta.. Może inne ale się nie znam.
Ogólnie założyłem ten temat, ponieważ nie wiem która firma robiła solidniejsze zegarki, niektóre w jednej fabryce jak czytałem..
Z tego co udało mi się wywnioskować patrząc po forum, YT i portalach aukcyjnych to najlepszym wyborem jeśli chodzi o jakość - Poljot, potem Rakieta, Wostok, Łucz, Slava, a na końcu Pobieda.
Szukałem sporo na olx i innych.. Wpadł mi w oko Poljot de luxe pozłacany ale w tej cenie ciężko dostać w dobrym stanie. Jakie są inne firmy i modele mieszczące się w tej cenie, stylu itp. ? Firma Mir też ma jakieś ładne, solidna ?
Jakie są najpopularniejsze i najtrwalsze mechanizmy w takich zegarkach?
Każda odpowiedź włącznie z krytyką mile widziana. Od dawien dawna chciałem sobie kupić jakiś zegarek mechaniczny, zawsze myślałem że kosztują majątek, szczególnie te stare a tu zaskoczenie
-