XAVIER7 224 #26 Napisano 21 Listopada 2007 Jak gruby jest zegarek?Zrób zdjęcie na sztorc. 12 mmMówisz i masz.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Piotras #27 Napisano 23 Listopada 2007 Witam wszystkich forumowiczówJestem świerzynka .Mam pytanko do xaviera7,gdzie można kupić taką wersjęz białymi wskazówkami.W większości występują z czerwonym sekundnikiem. :?: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XAVIER7 224 #28 Napisano 23 Listopada 2007 Witam wszystkich forumowiczówJestem świerzynka .Mam pytanko do xaviera7,gdzie można kupić taką wersjęz białymi wskazówkami.W większości występują z czerwonym sekundnikiem. :?:Ja kupowałem w Łodzi, a ściągali z głównej siedziby w Warszawie. Z tego co wiem obecnie robią tylko z białym sekundnikiem. Zdjęcia w katalogu (z czerwonym) są stare.Zadzwoń tu:Poljot Euro LTD.Warszawa, Łukowska 2c/22tel. 022-879-97-93, 022-879-97-96http://www.vostok-europe.com/i zapytaj kto w Toruniu je sprzedaje. Ja tak zrobiłem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Piotras #29 Napisano 23 Listopada 2007 Dzięki za sprawną odp. Jest piekny gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość zbyszek_73 #30 Napisano 11 Grudnia 2007 A ja chciałbym wtrącić 2 słówka w stosunku do tego zdjęcia zegarka na pasku plecionkowym niebieskim "sport". Oprócz zegarka na ręku widać także rękawiczkę rowerową. A jak powiedział mi zegarmistrz, nic nie niszczy automatów bardziej niż JEŻDŻENIE NA ROWERZE, szczególnie szkodzi to na łożyskowanie wahnika, wahnik potrafi zacząć trzeć o dekiel, tak mu się łożysko wyrabia. A więc na rower zakładamy kwarcowego Łucza z alle-drogro za 9 zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XAVIER7 224 #31 Napisano 11 Grudnia 2007 A więc na rower zakładamy kwarcowego Łucza z alle-drogro za 9 zł Lub przykładowo taki G-shock ... http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic....036&start=0Spokojnie...rękawiczka pasowała mi jedynie do koncepcji zdjęcia.Ale dzięki - uwaga może się komuś przydać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DonDonov 1 #32 Napisano 11 Grudnia 2007 A więc na rower zakładamy kwarcowego Łucza z alle-drogro za 9 zł Lub przykładowo taki G-shock ... http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic....036&start=0Spokojnie...rękawiczka pasowała mi jedynie do koncepcji zdjęcia.Ale dzięki - uwaga może się komuś przydać. Uwaga przydała się mi...tylko za późno bo właśnie po małej retrospekcji znam przyczynę moich dwóch popsutych automatów - w sumie logiczne to było :cry: Tak więc również odradzam! :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XAVIER7 224 #33 Napisano 11 Grudnia 2007 Hmmm....no nie wiem czy to koniecznie od tego. Chyba, że jesteś kolażem górskim. :wink: Ja za młodu dość często jeździłem na rowerku po wertepach i nie zdołałem zniszczy zwykłego Łucza (też automat). Służył mi wiernie przez 7 lat 24h na dobę na ręku - w czasach, gdy naprawdę energia mnie rozpierała. Oj... ciężko miał u mnie.Co do Vostoka K-3 to oficjalnie jest on: "shock proof". Jak jest naprawdę historia pokaże.Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DonDonov 1 #34 Napisano 12 Grudnia 2007 Jestem pewien, że od tego - jeżdżę trochę ostrzej - g-shock będzie na wiosnę - decyzja podjęta! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SIRLUKE1 1846 #35 Napisano 12 Grudnia 2007 Nie no Panowie ja z wami nie wytrzymam :? :!: Jak nie piękny Archimede to takie Cudo :shock: Gratuluje Xavier7 :!: Ślicznota 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XAVIER7 224 #36 Napisano 13 Grudnia 2007 Miło mi bardzo. :wink: Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tool 3 #37 Napisano 13 Grudnia 2007 Nowe ubranko na zimę...: Z tego co widzę na zdjęciu to jest to oryginalny pasek VE, a skoro tak to musze cię zmartwić. Za dwa, trzy miesiące będziesz musiał go zmienić. Ładnie wygląda ale jakość fatalna. Przeciera się na sprzączce (autopsja). Poza tym gratuluję zegarka. Jak kupowałem swojego VE to na ostatnim etapie byłe ten "Twój" i niebieska Mriya. Wybrałem Mriyę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XAVIER7 224 #38 Napisano 13 Grudnia 2007 Z tego co widzę na zdjęciu to jest to oryginalny pasek VE, a skoro tak to musze cię zmartwić. Za dwa, trzy miesiące będziesz musiał go zmienić. Ładnie wygląda ale jakość fatalna. Przeciera się na sprzączce (autopsja). Nie. To dokupiony paseczek.ORI był ciemnogranatowy z czarnym przeszyciem. Taki: Poza tym gratuluję zegarka. Jak kupowałem swojego VE to na ostatnim etapie byłe ten "Twój" i niebieska Mriya. Wybrałem Mriyę.Dzięki.Twój chyba widziałem. Ładny! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tool 3 #39 Napisano 13 Grudnia 2007 ORI w takim razie wygląda na jakościowo lepszy od dokupionego, a taki jak ten niebieski to miałem w Mriyi i dlatego tylko ostrzegam :wink: . Kupiłem do niej Hirscha Modenę II, granat bez biąłych przeszyć tylko w kolorze paska i jest po stokroć lepsza. Modena ma białe przeszycia. Jak dzisiaj mi się uda to wkleję zdjęcia, jak wygląda ten pasek po trzech miesiącach noszenia. Mówię o tym niebieskim z Twoich zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XAVIER7 224 #40 Napisano 13 Grudnia 2007 Jak dzisiaj mi się uda to wkleję zdjęcia, jak wygląda ten pasek po trzech miesiącach noszenia. Mówię o tym niebieskim z Twoich zdjęć.To nie ten sam pasek. Choć przyznaję podobny. Twój jest oryginalny, czyli Litwin. Mój nie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tool 3 #41 Napisano 13 Grudnia 2007 O matko :shock: to mój zegarek, zapomniałem, że tu jest Skoro to nie ten sam pasek to już milczę :wink: Ale zdania nie zmienie :twisted: bo wygląda tak samo. Może ma tylko inną sprzączkę, bez loga VE 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XAVIER7 224 #42 Napisano 12 Marca 2008 Mój K-3 zaliczył serwis po raz pierwszy. Posypał się mechanizm ręcznego przestawiania wskazówek i kalendarza... :cry: Obsługa serwisu bardzo uprzejma.Wrócił po 2 tygodniach naprawiony. Poprawiono mu też w serwisie datownik, bo niektóre dni tygodnia nie pokazywały się idealnie centralnie w okienku tylko bliżej prawej krawędzi. Na razie jest OK. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz888 65 #43 Napisano 12 Marca 2008 Na początku muszę pogratulować zegareczka bo naprawdę super i to na tyle że chyba sobie za jakiś czas takiego sprawię (chyba że coś z listy go uprzedzi :wink: ) - dopiero teraz się tu dopisuję bo tak jakoś mi to umykało Ale kurczę to tak średnio jak po 6 miesiącach już wylądował w serwisie :? wiadomo że zawsze się mogło zdarzyć ale mimo wszystko... a czy są jeszcze jacyś inni użytkownicy K-3 którzy by mogli się wypowiedzieć nt: awaryjności tych zegarków i ogólnie awaryjności VE? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XAVIER7 224 #44 Napisano 12 Marca 2008 a czy są jeszcze jacyś inni użytkownicy K-3 którzy by mogli się wypowiedzieć nt: awaryjności tych zegarków i ogólnie awaryjności VE?Zobacz może tu:http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic....p=281565#281565 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz888 65 #45 Napisano 12 Marca 2008 No to super :roll: "Czy ktoś ma K-3 i nie był z nim w serwisie?" nie brzmi zbytnio zachęcająco... :? a kurczę z VE najbardziej podoba mi się właśnie K-3 (ew Metro albo N-1) no ale szkoda że jest taka stosunkowo duża awaryjność - w sumie czego wymagać od zegarka za średnio 600zł no ale konkurencja w tej cenie typu Citizen czy Seiko chyba sobie lepiej z tym radzi... no ale nic - mam czas to teraz trzeba będzie pozbierać info głównie o K-3 :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XAVIER7 224 #46 Napisano 12 Marca 2008 Wiesz Omega to to nie jest, tym bardziej za te pieniądze.Ale spokojnie.... Myślę, że to tylko uchybienia na etapie kontroli montażu. Z tego co wiem Ci koledzy, którzy musieli dać zegarki do naprawy nigdy więcej go nie naprawiali. Nie było potrzeby. Jak jest naprawdę będę mógł powiedzieć za 2-3 lata... :wink: Tak czy siak zegarek mi się podoba i daje się precyzyjnie wyregulować. W tej cenie nic innego bym nie kupił. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz888 65 #47 Napisano 12 Marca 2008 To to ja wiem - w końcu to 600zł a nie 6000zł i więcej mi właśnie też się podobają i ogólnie w sumie są bardzo fajne więc koniec końców pewnie też się skuszę kiedyś na jakiegoś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XAVIER7 224 #48 Napisano 18 Listopada 2008 No niestety... szkło mineralne w V.E. jest do d...y. Po roku wygląda fatalnie. Muszę mu dorobić szafirowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XAVIER7 224 #49 Napisano 25 Listopada 2008 No niestety... szkło mineralne w V.E. jest do d...y. Po roku wygląda fatalnie. Muszę mu dorobić szafirowe.No i jest! Chyba jedyny w Polsce taki niebieski Vostok K-3 z szafirowym szkłem (płaskie)! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maro66 63 #50 Napisano 25 Listopada 2008 A fota gdzie? 0 Time is meaningless, and yet it is all that exists. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach