Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość jonson

Czy warto kupić zgarek marki LORUS

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jonson

O wypowiedzi prosze przede wszystkim posiadaczy zegarkow tej wlasnie marki, czy lepsze od lorusa bedzie casio badz timex?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jonson

Dzięki za odpowiedz z tego co wyczytałem na forum i w internecie to są to calkiem niezłe zegarki a ja szukam czegos co bedzie dokładne, wytrzymale a przy tym bedzie miało ładny design. Jak na razie nosze sie z zamiarem kupna tego mogelu LOR RM371AX9

http://www.zibi.pl/produkty2.asp?kat=9&amp...109&id=1333

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzięki za odpowiedz z tego co wyczytałem na forum i w internecie to są to calkiem niezłe zegarki a ja szukam czegos co bedzie dokładne, wytrzymale a przy tym bedzie miało ładny design. Jak na razie nosze sie z zamiarem kupna tego mogelu LOR RM371AX9

http://www.zibi.pl/produkty2.asp?kat=9&amp...109&id=1333

Polecam, wytrzymałe są, dokładne - jak to kwarc, czy ładne - mnie się w większości podobają - model wskazany przez Ciebie też :wink:

Jedyne co razi (choć w zegarku za tą kasę nie powinno) to bransoleta, ale Ty masz zamiar kupić na pasku więc nie jest to problemem :wink:

Za tą kasę niezły wybór, ale przejżyj jeszcze Seiko.Do 300 zł na pewno coś znajdziesz(allegro np.)bo w końcu Lorusy to uboższe Seikacze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jonson

Jak na razie to jestem zdecydowany na ten właśnie zegarek i chyba kupie go juz jutro a co do zegarków seiko to bardzo mi sie podobaja ale sa też dosyc drogie- mowa o sklepach, a na allegro ciezko jest znalezc tani model który by mi odpowiadal również wizualnie. Napisałeś ze LORUSY to uboższe seiko, tzn? Ten model który chce kupić ma chronograf, datownik itd. a jak sie mają te zegarki jeżeli chodzi o mechanizm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
. Napisałeś ze LORUSY to uboższe seiko, tzn?

też jestem ciekaw :D

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisałeś ze LORUSY to uboższe seiko, tzn?

IMHO:

Lorus jest marka Seiko.Skoro Lorusy (i Pulsary) mają mechanizmy Seiko, a kosztują mniej tzn. że producent oszczędza w Lorusie na jakości wykonania, reklamie, testach jakości itp.

Tak jak Lexus i Toyota, Rolex i Tudor...

Jakbym się mylił to weryfikować, ale zawsze tak myślałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak jak Lexus i Toyota, .

Znaczy że Toyota jest tańszą marką firmy Lexus ? :D

Skoro Lorusy (i Pulsary) mają mechanizmy Seiko, a kosztują mniej tzn. że producent oszczędza w Lorusie na jakości wykonania, reklamie, testach jakości itp.

Nie słyszałem popartych dowodami narzekań na jakość wykonania Lorusów, Pulsarów, czy Alby. Tudora również nie. O oszczędzaniu na testach też nie słyszałem. To po prostu inne marki, inaczej pozycjonowane, zróżnicowanie oferty, ot co. To że coś kosztuje mniej to nie znaczy automatycznie że jest gorszą wersją czegoś co kosztuje więcej. I jeszcze jedno - jakie ceny przyjmujesz za wyznacznik? Europejskie, singapurskie, japońskie, amerykańskie? Polskie?

Chyba że masz jakies konkretne dowody na niższą jakość tych zegarków. Bo na razie mało tu konkretów :D

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Znaczy że Toyota jest tańszą marką firmy Lexus ?

Nie łap mnie za słowa Michał - w tym przypadku chodziło mi o to, że bazowe marki tworzą nowe marki wewnątrz (różnicując cenę i jakość) dla innych odbiorców.

Nie słyszałem popartych dowodami narzekań na jakość wykonania Lorusów, Pulsarów, czy Alby. Tudora również nie.

Na jakość również nie narzekam!Miałem po prostu w ręku bardzo podobne Seiko do mojego Lorusa i bransoleta sprawiała wrażenie o wiele solidniejszej. :wink:

O oszczędzaniu na testach też nie słyszałem.

I ja również...napisałem "np." tzn. tak przypuszczam, że stąd bierze się niższa cena bardzo podobnych produktów - tu mój błąd zapewne :shock:

Pod uwagę biorę ceny z polskich sklepów internetowych. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Znaczy że Toyota jest tańszą marką firmy Lexus ?

Nie łap mnie za słowa Michał

Sie prosiłeś :twisted:

sorry ... no offence :wink: 8)

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jonson

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, dzisiaj nie zdążylem ale juz jutro go sobie sprawie gdyz wszystko wskazuje na to iz jest to trafny wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.