Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Maciek M.

LUMINOX czy G-SHOCK ???

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Maciek M.

Jestem ciekaw opinii o LUMINOXIE seria 3000. Pobobno używaja tych zegarków amerykańskie wojska specjalne. Czy to prawda? Czy można porównać go z zegarkami G-SHOCK? Może ktoś wie, gdzie możan zobaczyć i kupić LUMINOXA?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

witaj nad kazdym postem jest taki bajer jak:

SZUKAJ

-wpisujesz tam kluczowe slowo

o jednym i o drugim juz byla mowa wiec znajdziesz

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może ktoś wie, gdzie możan zobaczyć i kupić LUMINOXA?

www.guns.com.pl

Opis masz w dziale akcesoria. Napisz maila do PiteraM (zreszta on jest uzytkownikiem tego forum)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość G-MAN

ja tam mimo wszystko doradzał bym G-SHOCK'A!

nie wiem jak jest z ceno luminoxa ale mysle ze trudno mu b edzie pokonac cene G-SHOCK'A!

moze i ten luminox ma system wwstrząsowy ale na pewno i on i zaden idny nie będzie miał tak pancernej konstrukcji jak G-SHOCK!

Do tego dochodzi zdecydowanie lepsza siec serwisowa no i legendarnośc marki!

jeśli szukasz zegarka do wszystkiego to na pewno najlepszy będzie w 100% G-SHOCK!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jestem ciekaw opinii o LUMINOXIE seria 3000. Pobobno używaja tych zegarków amerykańskie wojska specjalne. Czy to prawda? Czy można porównać go z zegarkami G-SHOCK?

Niestety nie jest to prawda.

Np Navy SEALs standardowo używają prostego G-Shocka.

Co prawda można spotkac pojedyncze egzemplarze Suunto, Luminoxa, czy Marathon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

jazzband

standardowo to oni mogą używac glocka(choć i to nie jest wymogiem)

oglądałem ostatnio filmik o oddziałach specjalnych i faktycznie szeregowcy noszą G-shocka ale dlatego że jest praktyczny i w Ameryce b.tani,dowodzący mogą sobie już pozwolić na luksus w postaci czegoś droższego.dostrzegłem na filmie Panerai,Timexa i G-shocka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
standardowo to oni mogą używac glocka(choć i to nie jest wymogiem)

oglądałem ostatnio filmik o oddziałach specjalnych i faktycznie szeregowcy noszą G-shocka ale dlatego że jest praktyczny i w Ameryce b.tani,dowodzący mogą sobie już pozwolić na luksus w postaci czegoś droższego.dostrzegłem na filmie Panerai,Timexa i G-shocka

Dowódców stać też na też Rolexy i Omegi i takowe czasami noszą.

Natomiast Luminox jesy za delikatny do dzialań operacyjnych. CO jakiś czas słyszy się opinię że jest wrażliwy na drgania - np. mogą wystąpić problemy z dokładnością w trakcie dłgiego lotu samolotem. Jego dużą zaletą są świecące ampułki z trytem. W pewnym okoliczniściach jest to niestety wada. Snajper raczej takiego świecącgo zegarka nie załozy. Ja bym się nie odważył. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W pewnym okoliczniściach jest to niestety wada. Snajper raczej takiego świecącgo zegarka nie załozy. Ja bym się nie odważył. :P

Kolego nie wiem czy widziałeś ten zegarek w ciemnościach. Zaręczam ci, że z odległości 10 m nie zobaczysz świecących ampułek z trytem nawet jeśli będziesz patrzył centralnie na zegarek. Są poprostu za małe i nie świecą zbyt intensywnie. Nie wiem dlaczego zatem negujesz użycie tego zegarka przez snajperów. W dodatku istnieją specjalne "pokrowce" zakładane na zegarek a wraz z nim na rękę. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.