Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość staszek54

SWISS MADE ???

Rekomendowane odpowiedzi

Gość staszek54

Witam!

Podejrzewam, że zbulwersuję szacownych znawców pytaniem ale mimo tego chyba zapytam. Czy ten zegarek na fotkach ponizej to naprawde szwajcar czy też to Hongkong robiony na rynek amerykański?

Napisy na werku: SWISS MADE, ONE 1 JEWEL, UNADJUSTED, WILSON WATCH LT. Pozostałe napisy czytelne na fotkach.

Na necie na ten temat znalazłem tylko to:

http://cgi.ebay.com/Vintage-Bourbon-23rd-S...7QQcmdZViewItem

post-0-0-14273700-1330703689.jpg

bourbon2eh6.jpg

post-0-0-65259300-1330703691.jpg

Pozdrawiam wszystkich![/img][/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość andree

Temat juz był wielokrotnie.Z tego co sie dowiedziałem to Szwajcaria to nie tylko wysokiej jakosci zegarki .Tego typu zegarki z epoki przed kwarcowej produkowano masowo.Zeby nie podpadał pod kompletnego buksiaka to dostawał jeden kamien i mozna go było nazwac kamieniowym.Nawet chłam ze "swiss made" na tarczy dobrze sie sprzedawał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość staszek54

dzieki andree, temat moze był poruszany ale jak ja go miałem znaleźć skoro na hasła bedące elementami napisów na tarczy czy werku nie było wyników wyszukiwania

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.