Michał 10:10 21 #1 Napisano 21 Marca 2020 Witajcie. Moi drodzy. Mam do was dość nietypową prośbę a w zasadzie pytanie. Czy możecie mi wskazać jakieś inne marki/modele które oferują zegarek podobny do tego na filmie poniżej? Podoba mi się wysoka luneta tego modelu jednak tarcza jak dla mnie jest mało ciekawa tym bardziej w szlifie słonecznym. Wolał bym też aby zegarek był producenta z historią. Wszystkie zegarki zawsze mam bardzo długo więc i tym razem szukam czegoś z czym będę się mógł związać na dłużej. Dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 10:10 21 #2 Napisano 21 Marca 2020 Nadal nikt? Musi istnieć coś podobnego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 10:10 21 #3 Napisano 22 Marca 2020 To może napiszcie czy zegarek jest brzydki czy nie Jeśli podoba się tylko mi będzie to jakaś wskazówka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 10:10 21 #4 Napisano 23 Marca 2020 Nikt nic nie zaproponuje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sceptyczny Sceptyk 12 #5 Napisano 23 Marca 2020 Strasznie mi się podoba ten zegarek ale nie widziałem nić podobnego. Czemu nie chcesz kupić tego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 10:10 21 #6 Napisano 24 Marca 2020 Cześć. A już myślałem ,że podeślesz mi jakiegoś linka Chcę prawdziwy zegarek bez funkcji smart 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Człowiek wskazówka 10 #7 Napisano 26 Marca 2020 Mi także się podoba. Niestety, nie znam nic podobnego. Z tego wzgledu rzucam tobie Michale wyzwanie. Zrób taki zegarek sam, przecież to nie może być trudne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sceptyczny Sceptyk 12 #8 Napisano 26 Marca 2020 Mi także się podoba. Niestety, nie znam nic podobnego. Z tego wzgledu rzucam tobie Michale wyzwanie. Zrób taki zegarek sam, przecież to nie może być trudne Z pewnością, w końcu każdy z nas ma w szufladzie własnoręcznie robiony zegarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 10:10 21 #9 Napisano 26 Marca 2020 Z pewnością, w końcu każdy z nas ma w szufladzie własnoręcznie robiony zegarek Żeby tylko jeden Mi także się podoba. Niestety, nie znam nic podobnego. Z tego wzgledu rzucam tobie Michale wyzwanie. Zrób taki zegarek sam, przecież to nie może być trudne Faktycznie chyba usiądę jutro przy kawce i coś sklecę :] Jak już rzucasz wyzwanie to musisz zakreślić jakieś ramy, COSC, wodoszczelność 1k i takie tam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sceptyczny Sceptyk 12 #10 Napisano 26 Marca 2020 To ja poproszę dokumentację video no i oczywiście gyrotourbillon musi być 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 10:10 21 #11 Napisano 26 Marca 2020 To ja poproszę dokumentację video no i oczywiście gyrotourbillon musi być Tourbillona się zachciało? To nie ma opcji do obiadu się nie wyrobię 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sceptyczny Sceptyk 12 #12 Napisano 27 Marca 2020 Tourbillona się zachciało? To nie ma opcji do obiadu się nie wyrobię No dobra do obiadu nie ale do kolacji to już full czasu. Ehh to nam się topik zrobił z poważnego tematu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Człowiek wskazówka 10 #13 Napisano 28 Marca 2020 Ależ ja całkiem poważnie pisałem Czytałem kilka postów które napisałeś oraz temat o Covid 19 który założyłeś i wiem ,że masz głowę na karku Finansowo pewnie też radzisz sobie całkiem nieźle więc wykonanie takiego zamówienia to pewnie formalność. Na forum jest sporo ludzi którzy robią paski, klamry, koperty czy całe zegarki. Kryteria wyzwania: Wodoszczelność na poziomie 10 atm - mniej to trochę wstyd w dzisiejszych czasach. Koperta ze stali nierdzewnej Możesz wykorzystać przecież jakiś gotowy moduł. Niech będzie automatyczny a gdyby w czasie kryzysu finanse zagrały własne skrzypce również kwarcowy. Zegarek musi być w pełni funkcjonalny. Do wyboru, bransoleta lub pasek ze skóry, gumy czy innych ciekawych materiałów. Udokumentujesz w formie nagrania lub sprawozdania proces tworzenia To jak Michale, przyjmiesz wyzwanie? Udowodnij wszystkim ,że zegarek to nie jest prom kosmiczny. Aha i jeszcze jedno. Musi być made in Poland 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 10:10 21 #14 Napisano 28 Marca 2020 Człowiek wskazówka Po takim wstępie cóż mogę począć... Przyjmuję wyzwanie Z finansami różnie może być ale jak wspomniałeś nie jest to prom kosmiczny. Mam tylko nadzieję ,że nie zrobię z siebie pośmiewiska 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Człowiek wskazówka 10 #15 Napisano 28 Marca 2020 Człowiek wskazówka Po takim wstępie cóż mogę począć... Przyjmuję wyzwanie Z finansami różnie może być ale jak wspomniałeś nie jest to prom kosmiczny. Mam tylko nadzieję ,że nie zrobię z siebie pośmiewiska Naprawdę? Jestem zdumiony ale też i zachwycony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 10:10 21 #16 Napisano 28 Marca 2020 Naprawdę? Jestem zdumiony ale też i zachwycony No zobaczymy czy podtrzymam twój zachwyt efektem końcowym. A z jakiego powodu jesteś zdumiony? Czyżbym przyjmując wyzwanie sprawił pozory szaleńca? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba1991 4210 #17 Napisano 29 Marca 2020 Jedyne co to przychodzi mi taką sława do głowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 10:10 21 #18 Napisano 29 Marca 2020 Jedyne co to przychodzi mi taką sława do głowyDziękuję. Bardzo ciekawy czasomierz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Człowiek wskazówka 10 #19 Napisano 29 Marca 2020 No zobaczymy czy podtrzymam twój zachwyt efektem końcowym. A z jakiego powodu jesteś zdumiony? Czyżbym przyjmując wyzwanie sprawił pozory szaleńca? Absolutnie nie. Wiem ,że zaprojektowanie czegoś co będzie cieszyć oko zajmuje sporo czasu stąd moje pozytywne zdumienie. Cieszę się niezmiernie ,że zdecydowałeś się poświęcić czas na ten projekt. Jak by co to daj znać jeśli będę miał możliwość pomóc w jakiś sposób. Kiedy można się spodziewać pierwszych prac? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sceptyczny Sceptyk 12 #20 Napisano 29 Marca 2020 Absolutnie nie. Wiem ,że zaprojektowanie czegoś co będzie cieszyć oko zajmuje sporo czasu stąd moje pozytywne zdumienie. Cieszę się niezmiernie ,że zdecydowałeś się poświęcić czas na ten projekt. Jak by co to daj znać jeśli będę miał możliwość pomóc w jakiś sposób. Kiedy można się spodziewać pierwszych prac?Sporo? Powiem szczerze ,że jestem w szoku ,że wyzwanie zostało przyjęte. Może się wypowiedzą bardziej doświadczeni? Myślę ,że jest to porywanie się z motyką na słońce.Człowiek wskazówka Po takim wstępie cóż mogę począć... Przyjmuję wyzwanie Z finansami różnie może być ale jak wspomniałeś nie jest to prom kosmiczny. Mam tylko nadzieję ,że nie zrobię z siebie pośmiewiska Podziwiam ale myślę ,że to jest szaleństwo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 9194 #21 Napisano 30 Marca 2020 Watro napisać najpierw co ci się podoba w tym zegarku, bo na tą chwilę wyczytałem, że wysoka luneta jest ok a tarcza be.Czy podoba Ci się dolny sekundnik, kolor tarczy, kształt wskazówek/koperty, kilka koronek lub jednak jedna, brak daty- czy może z datą będzie lepszy? Więcej informacji potrzeba. Ja gdy chciałem mieć nietypowy to z takich jak powyżej złożyłem poniższy 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 10:10 21 #22 Napisano 30 Marca 2020 Absolutnie nie. Wiem ,że zaprojektowanie czegoś co będzie cieszyć oko zajmuje sporo czasu stąd moje pozytywne zdumienie. Cieszę się niezmiernie ,że zdecydowałeś się poświęcić czas na ten projekt. Jak by co to daj znać jeśli będę miał możliwość pomóc w jakiś sposób. Kiedy można się spodziewać pierwszych prac?Z pewnością będę chciał abyś brał udział w projekcie Myślę ,że Twoje zdanie jako pomysłodawcy procesu jest konieczne a każda konsultacja będzie na wagę złota Sporo? Powiem szczerze ,że jestem w szoku ,że wyzwanie zostało przyjęte. Może się wypowiedzą bardziej doświadczeni? Myślę ,że jest to porywanie się z motyką na słońce.Podziwiam ale myślę ,że to jest szaleństwo. ,, Kto nie ryzykuje się nie ośmiesza " Watro napisać najpierw co ci się podoba w tym zegarku, bo na tą chwilę wyczytałem, że wysoka luneta jest ok a tarcza be.Czy podoba Ci się dolny sekundnik, kolor tarczy, kształt wskazówek/koperty, kilka koronek lub jednak jedna, brak daty- czy może z datą będzie lepszy? Więcej informacji potrzeba. Ja gdy chciałem mieć nietypowy to z takich jak powyżej złożyłem poniższy Tak dolny sekundnik jest jak najbardziej ok. Kopertę wstępnie chciałbym bardziej klasyczna, garniturową niż coś bardziej odważnego kolor tarczy to dla mnie zagadka, raczej gustuję w szarościach ale brąz czy butelkowy zielony też chętnie wybiorę. Jeśli na tarczy będzie więcej niż jeden kolor to albo połączenie srebrnego z czarnym albo brązu ze złotymi akcentami. Lubię także nakłądane indeksy ale te nie są koniecznością. Wskazówki zdecydowanie wolę inne niż na filmie. Gratuluję projektu. Z pewnością patrzenie na niego daje sporą satysfakcję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sceptyczny Sceptyk 12 #23 Napisano 30 Marca 2020 A więc kiedy ujrzymy początek procesu autozaglady własnego wizerunku? ???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Człowiek wskazówka 10 #24 Napisano 1 Kwietnia 2020 Z chęcią pomogę Kiedy zaczynasz projekt? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sceptyczny Sceptyk 12 #25 Napisano 1 Kwietnia 2020 Idealny temat na dzisiejszy dzień ,,???????? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach