Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Schioedtei

Orient Star Slim Skeleton RK-HJ0002L – recenzja i porównanie z tańszymi modelami Modern Skeleton

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu szukałem dla siebie Orienta Stara, który posiadałby szafirowe szkło z dwustronną powłoką antyrefleksyjną SAR. Miałem już w kolekcji wersję GMT (WZ0071DJ) oraz Standard Date (SDV02003W0) i chociaż obu zegarkom czegoś zabrakło aby zostać ze mną na naprawdę długo, to w głowie cały czas siedziała mi chęć posiadania zegarka z tą właśnie powłoką. Sprawa nie jest tak prosta, jak może się wydawać, bo zegarki ze szkłem posiadającym antyrefleks na poziomie SAR posiadają w swojej ofercie tylko 2 producenci zegarkowi – Citizen oraz właśnie Orient Star. Oferta Citizena w tym temacie jest mocno okrojona i zegarki raczej nie pasują mi stylistycznie, Orient Star natomiast montuje takie szkła tylko w niewielu modelach w dodatku ciężko znaleźć informacje w których konkretnie zegarkach się takie szkło znajduje.

W trakcie poszukiwań w końcu trafiłem na model RK-HJ0002L – zegarek posiadający SAR, którego nie ma w europejskiej dystrybucji i który można kupić jedynie prosto z Japonii. W dodatku, pomimo faktu, że jest to model z 2018 roku, w internecie nie znajdziemy żadnej recenzji tego zegarka, a i  po wpisaniu w google modelu, realne zdjęcia tego zegarka można policzyć na palcach jednej ręki. Są to czynniki, które w moim przypadku jeszcze bardziej zachęcają mnie do zakupu… bo lubię być pierwszy.

Wszystko to skończyło się tak jak się domyślacie. Stałem się właścicielem Orient Stara RK-HJ0002L, który w katalogu nazywa się „Slim Skeleton” i postanowiłem napisać pierwszą na świecie recenzję tego modelu, do przeczytania której, jak zwykle was zapraszam.

Ponieważ zegarek na pierwszy rzut oka jest bardzo podobny do innych modeli dostępnych zarówno w Europie jak i u nas w kraju pod nazwą Modern Skeleton, a zegarek z tej serii (trochę starszy) posiada Tomek, przybliżę wam też różnice między tymi modelami Orienta Stara.

Cała recenzja tutaj-> https://2gwatchblog.com/pl/orient-star-slim-skeleton-rk-hj0002l-recenzja-i-porownanie-z-tanszymi-modelami-modern-skeleton/

12-3.jpg

2gwatchblog.com         facebook: 2gwatchblog.com             instagram: 2gwatchblog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać, że w Oriencie/OS stosowanie open heart opanowali do perfekcji. Recenzowany zegarek "dla bogatych", a ten - RA-AR0005Y w mej opinii świetnie wykonany, ze świetnym detalem "dla ubogich". Dla każdego portfela coś świetnego. Mistrzowie.

I oczywiście recenzja jak zawsze super.

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra recenzja ze świetnymi zdjęciami.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykopałem :)-mam pytanie czy autor postu jeszcze żyje :) a jeżeli żyje czy może podzielić się jakimś (działającym) linkiem do recenzji w/w zegarka ?Pytam, ponieważ drogą kupna nabyłem coś podobnego a dokładniej RE-HJ0003B i chciałbym dowiedzieć się co nieco o "bebechach" owego zegarka.Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi